Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΑΕΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ
  • [03] ΚΗΔΕΙΑ ΑΛΛΩΝ
  • [04] ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [06] ΧΕΡΚΟΥΣ ΣΑ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΓΚΥΡΑ
  • [08] ΕΚΡΗΞΗ ΡΩΣΙΑ ΝΕΟ
  • [09] ΦΛΟΙΝΤ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
  • [10] ΤΥΦΩΝΑΣ ΓΙΟΡΚ
  • [11] ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΕΦΑ
  • [12] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΑΕΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Συνεχίζονται οι έρευνες για διαλεύκανση των αιτίων που προκάλεσαν το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο Φάλκον, μέσα στο οποίο βρήκαν το θάνατο ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιός του Νικόλας και άλλοι τέσσερις άνθρωποι ενώ ταξίδευαν προς το Βουκουρέστι.

    Φως στο δυστύχημα αναμένεται να ρίξει ένα από τα δύο μαύρα κουτιά, το οποίο αποστέλλεται σήμερα στη Γερμανία για εξέταση και στο οποίο έχουν καταγραφεί οι τεχνικές παράμετροι της πτήσης.

    Η εξέταση που έγινε χθες στο Βουκουρέστι του μαύρου κουτιού, στο οποίο περιέχονται οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις στο θάλαμο διακυβέρνσης του μοιραίου Φάλκον, δεν αποκάλυψε τίποτε.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του αεροπορικού δυστυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών, όπου υπάρχουν.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Μεταφορών έκαμαν μάλιστα λόγο για μεγάλες ευθύνες, επισημαίνοντας ότι εάν υπήρξε εξωγενής παράγοντας, δεν ήταν ο καθοριστικός για το τραγικό συμβάν.

    Το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους δεν αποκλείουν και εκτιμήσεις ειδικών, τις οποίες μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το πόρισμα των ερευνών θα είναι έτοιμο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

    Το δυστύχημα, το οποίο προκάλεσε συγκλονισμό και βαθειά οδύνη στην Ελλάδα την Κύπρο αλλά και διεθνώς, συνέβη προχθές βράδυ λίγο πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου στο Βουκουρέστι.

    [02] ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ

    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιός του Νικόλας θα κηδευθούν αύριο στην Αθήνα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, στο Κολωνάκι, στη μία μετά το μεσημέρι και η ταφή θα γίνει στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

    Πριν από τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του Γιάννου Κρανιδιώτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Επίσης θα παραστεί ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ως εκπρόσωπος του πολιτικού κόσμου της Κύπρου και υπό την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Υπό την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραστεί στην κηδεία και ο Γιώργος Βασιλείου.

    Θα εκπροσωπηθούν επίσης τα κυπριακά πολιτικά κόμματα.

    [03] ΚΗΔΕΙΑ ΑΛΛΩΝ

    Τα άλλα τέσσερα θύματα,οι Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου,δημοσιογράφοι, ο Νίκος Ασημακόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μηχανικός, θα κηδευθούν σήμερα.

    Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου δίνει μάχη για τη ζωή ο εικονολήπτης της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης, Παναγιώτης Πούλλος.

    [04] ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ

    Πολιτικοί, αξιωματούχοι της κυβέρνησης, ξένοι διπλωμάτες και απλοί άνθρωποι προσέρχονται από το πρωί στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία και υπογράφουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη.

    Σήμερα το πρωί υπέγραψαν το βιβλίο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχωρεί σήμερα από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου την ερχόμενη Πέμπτη θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει επαφές για το Κυπριακό.

    Μεθαύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

    [06] ΧΕΡΚΟΥΣ ΣΑ

    Η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Ανν Χέρκους ενημέρωσε χθες τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τις προσπάθειές της στην προώθηση λύσης του Κυπριακού τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

    Η Αν Χέρκους αποχωρεί από τη θέση αυτή στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΓΚΥΡΑ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς μεταβαίνει σήμερα στην Αγκυρα, όπου θα ενημερώσει την Τουρκική κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Κυπριακό.

    Ο Ντενκτάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντεμιρέλ, τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ και ανώτατους αξιωματούχους του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Turkish Daily News,η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές,οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έθεσαν ενώπιον του Ντενκτάς κάποιες νέες ιδέες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη διάρκεια ενός νέου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Ντενκτάς αν και εξέφρασε δυσφορία έναντι των νέων ιδεών, δεν απέκλεισε συμμετοχή του σε νέο γύρο συνομιλιών. Επέμεινε ωστόσο στη θέση του όπως αυτές διεξαχθούν στη βάση των δύο κρατών.

    [08] ΕΚΡΗΞΗ ΡΩΣΙΑ ΝΕΟ

    Εντεκα τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν και εκατόν επτά τραυματίστηκαν από νέα ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εννιαόροφη πολυκατοικία στην πόλη Βολγκοντόνσκ της νότιας Ρωσίας.

    Το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε σε αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά, που αφέθηκε έξω από το κτίριο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ένα μέρος της πολυκατοικίας κατέρρευσε.

    Η νέα βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία στη Ρωσία θα είναι το πρώτο θέμα στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση του Προέδρου Μπoρίς Γέλτσιν με τον Πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Γιέλτσιν είπε ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να δώσει τέλος στην τρομοκρατία.

    [09] ΦΛΟΙΝΤ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

    Η Βόρεια και Νότια Καρολίνα βρίσκονται από τα ξημερώματα στο μάτι του κυκλώνα Φλόιντ, υποχρεώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Αν και από χθες ο Φλόιντ έχει χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος του, συνεχίζει την πορεία του, με ανέμους που πνέουν με εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιόμετρα την ώρα,και συνοδευόμενος από δυνατές βροχές.

    Στο πέρασμά του καταστρέφει σπίτια, ξερριζώνει δένδρα και προκαλεί κατολισθήσεις.

    Από τους δυνατούς ανέμους καταστράφηκαν οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά μήκος των νοτιανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών παρέμειναν χωρίς ρεύμα.

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί δύοι χιλιάδες άνδρες των σωστικών συνεργείων, οι οποίοι, μαζί με έξι χιλιάδες άνδρες του στρατού και της Εθνοφυλακής και με ιατρικές ομάδες, αναπτύχθηκαν σε στρατηγικές ζώνες με στόχο να επέμβουν για παροχή βοήθειας αμέσως μετά τη διέλευση του τυφώνα.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι αρχές στις Πολιτείες Ντελαγουέαρ, Μαίρυλαντ και Νέα Υόρκη από όπου αναμένεται να περάσει ο τυφώνας.

    Στην Ουάσιγκτον, τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά, καθώς οι αρχές εκφράζουν φόβους για μεγάλες πλήμμυρες απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

    [10] ΤΥΦΩΝΑΣ ΓΙΟΡΚ

    Τυφώνας, ο Γιόρκ, έπληξε το Χόνγκ Κόνγκ.

    Ο επικεφαλής του Αστεροσκοπείου χαρακτήρισε τον τυφώνα ως τον χειρότερο που έχει περάσει από το Χόνγκ Κόνγκ τα τελευταία χρόνια.

    Εκτεταμένες πλημμύρες προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες ενώ έκλεισαν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες ενώ στη μάχη για τη διάσωση ανθρώπων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά συμμετέχουν και δυνάμεις της αστυνομίας.

    Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μιλούν για ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

    [11] ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΕΦΑ

    Η Ομόνοια και η Ανόρθωση αγωνίζονται απόψε γιά τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει στις εννέα το βράδυ στο Μακάρειο Στάδιο την Ιταλική Γιουβέντους, ενώ η Ανόρθωση φιλοξενεί στις οκτώ το βράδυ στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, την Πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας.

    Αμεση ραδιοφωνική περιγραφή και των δύο αγώνων θα μεταδίδεται από το πρώτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Στο κύπελλο Ουέφα αγωνίζονται και πέντε Ελληνικές ομάδες.

    Οι αγώνες είναι:

    Γκόριτσα Σλοβενίας-Παναθηναϊκός, Τορπέντο Γεωργίας- ΑΕΚ,

    Λοκομοτίβ Τιφλίδας-ΠΑΟΚ,

    Αρης-Σερβέτ Ελβετίας, και

    Ιωνικός-Ναντ Γαλλίας.

    [12] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ

    Σε ψεσινό αγώνα για το Τσιάμπιονς Λίγκ, ο Oλυμπιακός Πειραιώς εξήλθε ισόπαλος τρία-τρία με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο αγώνας έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο σε μερικές περιοχές θα σχηματιστούν νεφώσεις με ενδεχόμενο να ενσκήψουν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 16 September 1999 - 10:14:53 UTC