Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TETAΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΓΛΑΥΚΟΣ ΩΛΜΠΡΑΙΤ
  • [03] ΕΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • [05] ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΙΒΑΝ
  • [06] ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΣΕΚΑ
  • [07] ΧΑΜΑΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [08] ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [09] ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
  • [10] ΜΕΤΑΔΟΣΗ
  • [11] ΕΥΡΩ ΗΤΤΕΣ
  • [12] ΟΛΥ ΠΟΡΤΟ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Την διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για την επίλυση του Κυπριακού έδωσε ο πρόεδρος Κλίντον στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.

    Κλίντον και Παπανδρέου είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία σε γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν στους αρχηγούς των αντιπροσωπειών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης.

    [02] ΓΛΑΥΚΟΣ ΩΛΜΠΡΑΙΤ

    Συνάντηση με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπραιτ θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ από τη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ακούσει από την επικεφαλής της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, τι νεότερο έχουν να προτείνουν οι Αμερικανοί και πώς θα κινηθούν για να πείσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη τακτική της.

    Σήμερα επίσης ο κύριος Κασουλίδης θα έχει συνάντηση σε πρόγευμα εργασίας και με τους Αλφρεντ Μόουζες και Τόμας Γουέστον.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Τζέϊμς Ρούμπιν δήλωσε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν πρόκειται να παραιτηθεί εύκολα από τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

    [03] ΕΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση τάσσεται υπέρ της σύντομης επανέναρξης των απ ευθείας συνομιλιών.

    Σε μνημόνιο που κατέθεσε εκ μέρους των δεκαπέντε, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Τάρζα Χάλονεν, επαναβεβαιώνεται η σθεναρή υποστήριξη στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

    Στο μνημόνιο εκφράζεται πλήρης υποστήριξη στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων ΕΘνών για προώθηση των προσπαθειών με στόχο την εν καιρώ αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

    Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, υπογραμμίζετι ότι Η προεδρία και η Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να πεισθεί η Τουρκοκυπριακή κοινότητα σχετικά με τα οφέλη της ένταξης.

    [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου θα προχωρήσει η Βουλή με την έναρξη τών εργασιών της τον Οκτώβριο.

    Σε δηλώσεις τους στο ΡΙΚ, οι βουλευτές του Δησύ Πρόδρομος Προδρόμου και του Ακέλ Κίκης Καζαμίας, τόνισαν την ανάγκη για θέσπιση κώδικα δεοντολογίας, που να διέπει την απόκτηση μετοχών από κρατικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ οι δύο βουλευτές ανέφεραν επίσης ότι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί ο αριθμός των χρηματιστηριακών γραφείων για καλύτερη εξυπηρέτηση του επενδυτικού κοινού.

    Ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι το Ακέλ θα εισηγηθεί την επιβολή φορολογίας επί των κεφαλαιουχικών κερδών.

    Από την πλευρά του, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερα αντί για φορολογία να επιβληθεί κάποιο τέλος στίς συναλλαγές του χρηματιστηρίου.

    [05] ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΑΙΒΑΝ

    Δύο νέες ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους έξι κόμμα οκτώ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες την Ταϊβάν.

    Το επίκεντρο των νέων δονήσεων ήταν το ίδιο με αυτό του φονικού σεισμού, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από χίλια επτακόσια άτομα.

    Περισσότεροι από δύο χιλιάδες οκτακόσιοι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

    [06] ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΣΕΚΑ

    Η Ρωσία επέκρινε σήμερα τη συμφωνία μετατροπής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου σε πολιτικό οργανισμό και τη χαρακτήρισε γραφική προσπάθεια νομιμοποίησης ενός τμήματος των στρατιωτικών μονάδων των Κοσοβάρων οπλοφόρων.

    Η Μόσχα τονίζει ότι η συμφωνία θα έχει αρνητικές συνέπειες για την όλη κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [07] ΧΑΜΑΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Οι ιορδανικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τρία ηγετικά στελέχη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς αμέσως μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Αμμάν.

    Μεταξύ τους περιλαμβάνεται ο Χαλέντ Μεσάλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

    Οι Ιορδανικές Αρχές έχουν θέσει εδώ και ένα μήνα εκτός νόμου την οργάνωση Χαμάς, την οποία κατηγρούν ότι συγκέντρωνε όπλα και πυρομαχικά στο ιορδανικό έδαφος και ότι παραβίασε τη συμφωνία που είχε συνάψει μαζί τους, για περιορισμό της δράσης της σε πολιτικά ζητήματα, που συνδέονται με το παλαιστινιακό.

    [08] ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης, ο οποίος χθες δηλητηρίασε τα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του και τα πέταξε στον ποταμό, Αλμυρό.

    Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων τον παιδοκτόνο συνέλαβαν αστυνομικοί στην περιοχή Οροπέδιο.

    [09] ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

    Καμμιά σχέση δεν έχουν τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν σε εργοστάσιο και σπίτι στη Λεμεσό με τη σύληση τεσσάρων τάφων που βρέθηκαν στη διάρκεια εργασιών στο δρόμο Πάφου-Λεμεσού.

    Ο Χρίστος Κωστάκη, στο εργοστάσιο και στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα αρχαία, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τα αγγεία είχαν ανακαλυφθεί σε μεγάλες ποσότητες πριν από τριάντα πέντε χρόνια στη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στη Λεμεσό και είχαν παραχωρηθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αφού έγινε διαλογή και τα καλύτερα μεταφέρθηκαν για φύλαξη στο Μουσείο.

    [10] ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ θα μεταδώσει απόψε απ' ευθείας τον αγώνα Μαρτσελόνα-Φιορεντίνα για τη δεύτερη αγωνιστική του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννιά και σαράντα πέντε.

    Στη συνέχεια το ΡΙΚ δύο θα μεταδώσει στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους επτά αγώνες της διοργάνωσης.

    [11] ΕΥΡΩ ΗΤΤΕΣ

    Και οι τρεις καλαθοσφαιρικές ομάδες της Κύπρου που αγωνίζονταν ψες σε διεθνή πρωταθλήματα γνώρισαν την ήττα.

    Για το ευρωπαϊκό Κύπελλο, το ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε στο στάδιο Ελευθερία από τη γαλλική Ελάν-Σπορτίφ με εξήντα πέντε- πενηνταένα.

    Για την ίδια διοργάνωση ο Αχιλλέας Καϊμακλίου ηττήθηκε στην κλειστή αίθουσα Παλλουριώτισσας από την Παμέσα Βαλέντσια με εβδομήντα τρεις- πενήντα-τέσσερις.

    Εξάλλου, για το κύπελλο Κόρατς ο Παναθηναϊκός Λεμεσού ηττήθηκε εκτός έδρας από τη γερμανική Τριέρ με 97-75,και αποκλείστηκε από τους περαιτέρω αγώνες.

    [12] ΟΛΥ ΠΟΡΤΟ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Πόρτο Πορτογαλίας με δύο-μηδέν, για τη δεύτερη αγωνιστική του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, Τσιάμπιονς Λιγκ.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με μέτριους βορειανατολικούς μέχρι νοτιανατολικούς ανέμους τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη εκτός από τις ανατολικές περιοχές όπου θα είναι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 22 September 1999 - 13:23:02 UTC