Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-09-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  • [02] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 2
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΡΙΚ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΡΙΚ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • [06] ΤΣΕΤΣΕ ΒΟΜΒΕΣ
  • [07] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
  • [08] ΝΕΚΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [09] ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
  • [10] ΕΛΛΑΣ ΜΑΠΠΑ

  • [01] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

    Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,συνήλθαν χθες βράδυ σε μαραθώνια σύσκεψη.

    Μεταξύ άλλων αποφάσισαν επιβολή χρηματικού προστίμου τριάντα λιρών, για κάθε καθυστερημένο έγγραφο,και επιπρόσθετα,άλλων τριάντα λιρών, για κάθε μέρα που περνά,από τις 20 Σεπτεμβρίου.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Ντίνος Παπαδόπουλος,ανακοινωνοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν, είπε ότι μεθαύριο Πέμπτη, σε νέα συνεδρία, θα ανασκοπηθεί η κατάσταση των καθυστερημένων εγγράφων, για να διαπιστωθεί ποια χρηματιστηριακά γραφεία θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στις 4 Οκτωβρίου, ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου.

    Τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ απασχόλησε και το θέμα της ελευθεροποίησης των συναλλαγών, η συζήτηση όμως δεν ολοκληρώθηκε.

    [02] ΧΑΚ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 2

    Στη συνεδρία του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου αποφασίστηκε επίσης όπως την ερχόμενη Πέμπτη, σε νέα συνεδρία, ανασκοπηθεί η κατάσταση των καθυστερημένων εγγράφων, για να διαπιστωθεί ποια χρηματιστηριακά γραφεία θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν τη Δευτέρα.

    Τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ απασχόλησε και το θέμα της ελευθεροποίησης των συναλλαγών η συζήτηση όμως δεν ολοκληρώθηκε.

    Από ότι φαίνεται, είπε ο κύριος Παπαδόπουλος, ομόφωνη είναι η άποψη ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή να μπορεί να αγοράσει και να πωλήσει όταν το Χρηματιστήριο παραμένει κλειστό.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι ελπίδα και προσπάθεια όλων είναι να μην παρουσιαστεί στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΡΙΚ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ένας απο τους στόχους των επαφών του με τα κόμματα είναι η διάγνωση τυχόν αδυναμιών, είτε του κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, είτε της κυβέρνησης, έτσι που να βρεθούν συναινετικές λύσεις για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ενόψει των κρισίμων εξελίξεων στο Κυπριακό.

    Ο κύριος Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο χθεσινοβραδινό Δελτίο των Οκτώ, της τηλεόρασης του ΡΙΚ, είπε ότι οι επαφές του θα επεκταθούν και με τα εκτός βουλής κόμματα.

    Σε παρατήρηση ότι το ΑΚΕΛ κατ' επανάληψιν έχει πει ότι βρίσκεται υπό διωγμό, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι δεν του λέχθηκε κάτι τέτοιο στη χθεσινή συνάντηση που είχε με το Δημήτρη Χριστόφια.

    Υπάρχει, είπε, σειρά νόμων που ρυθμίζουν τα περί προσλήψεων, προαγωγών και μεταθέσεων.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι απαιτείται να γίνουν πολλά βήματα ώστε να μη δημιουργείται η παραμικρή υποψία ότι πιθανότατα να παραμερίζονται μέλη που δεν ανήκουν στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΡΙΚ

    Σε παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφας επανέλαβε ότι η εσωτερική διακυβέρνηση δεν ικανοποιεί το Κόμμα του, και για λόγους διακρίσεως σε βάρος της Αριστεράς και για λόγους κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής.

    Οσον αφορά το Κυπριακό ο κύριος Χριστόφιας επανέλαβε ότι θα υπάρχει αντιπολίτευση και όταν χρειαστεί θα είναι και αποφασιστική και δυναμική.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Την ανάγκη να υπάρχει ενότητα αλλά και προσήλωση στις αρχές που διέπουν το Κυπριακό, τόνισαν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου, ύστερα από χθεσινή συνάντηση τους.

    Τόσο ο κύριος Χριστόφιας όσο και ο κύριος Βασιλείου επεσήμαναν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί, ώστε να καμφθεί η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

    [06] ΤΣΕΤΣΕ ΒΟΜΒΕΣ

    Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, κρύβονται στη Τσετσνία.

    Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν επτά πολίτες και προκλήθηκαν πυρκαγιές σε πετρελαϊκές εγκατάστάσεις.

    Η γειτονική Ιγκουσετία ζήτησε άμεση βοήθεια από τα Ηνωμένα Εθνη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων που κατέφυγαν στο έδαφος της.

    Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασκάτωφ δήλωσε ότι από τις επιδρομές των τελευταίων τεσσάρων ημερών στην πρωτεύουσα Γκρόζνι σκοτώθηκαν 300 πολίτες.

    [07] ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

    Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η Κύπρος στην άσφαλτο το Σεπτέμβρη ο οποίος σύμφωνα με τις στατιστικές ήταν ο δεύτερος πιο πολύνεκρος μήνας των τελευταίων ετών.

    Συνολικά σκοτώθηκαν 16 άτομα και ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερα μικρά παιδάκια, ηλικίας τριών, πέντε, εννέα και δέκα ετών, καθώς κι ένας δεκαεπτάχρονος.

    Τέσσερα, από τα θύματα της ασφάλτου ήταν πεζοί.

    Στο μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εκστρατείες της τροχαίας για να περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων.

    Η μία αφορά το μηχανικό έλεγχο των βαρέων οχημάτων και η δεύτερη τον έλεγχο ανάμεσα στους μαθητές, εκ των οποίων οι πλείστοι οδηγούν δίκυκλα χωρίς άδεια.

    [08] ΝΕΚΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στο υπνοδωμάτιο της οικίας του στο συνοικισμό Πάνω Πολεμιδίων, στη Λεμεσό, ο Χριστάκης Αχιλλέως 25 χρονών.

    Στη σκηνή βρέθηκε ένα στρατιωτικό τυφέκιο τύπου Τζι Τρία, το οποίο είναι χρεωμένο από την Εθνική Φρουρά.

    Ο Αχιλλέως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.

    Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει υπόνοια για έγκλημα.

    [09] ΒΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

    Αύριο και μεθαύριο οι Βρετανικές Βάσεις θα πραγματοποιήσουν περιορισμένη, όπως τη χαρακτηρίζουν, στρατιωτική άσκηση στη δυτική περιοχή της Βάσης Ακρωτηρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή των Βάσεων, η άσκηση, έχει σκοπό να δοκιμαστούν ο σχεδιασμός και οι διαδικασίες και σ'αυτήν ίσως εμπλακούν αυξημένες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

    [10] ΕΛΛΑΣ ΜΑΠΠΑ

    Η Καβάλα νίκησε το απόγευμα τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με 3-1, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του Πανελληνίου ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 28 September 1999 - 8:10:47 UTC