Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ
  • [02] ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑ
  • [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ
  • [04] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
  • [05] ΤΑΚΗΣ ΦΠΑ
  • [06] ΠΥΡ ΟΡΜΗΔΕΙΑ
  • [07] ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕΣΑ
  • [08] ΜΑΝΑ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΓΚΑΛΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [10] ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΛΟΥΗΣ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ανακοίνωσε ότι λειτουργοί του γραφείου της Γενικού Ελεγκτού Χρυστάλλας Γιωρκάτζη θα εξετάσουν κατά πόσον ο επιβληθείς στην εταιρία Λούης, φόρος ύψους πέραν των τριακοσίων είκοσι χιλιάδων λιρών, επληρώθη πράγματι, όπως φαίνεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της υπηρεσίας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

    Στην ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά απο συνάντηση που είχε ο κύριος Μαρκίδης με την κυρία Γιωρκάτζη αναφέρεται ότι η έρευνα θα καλύψει όλες τις εταιρίες του συγκροτήματος Λούης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι σχετικές βεβαιώσεις του οφειλόμενου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και οι πληρωμές που δείχνει αντίστοιχα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της υπηρεσίας του φόρου συνάδουν με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Περαιτέρω η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ερευνήσει για καθορισμό του συνολικού ποσού με το οποίο οφελήθηκαν οποιεσδήποτε εταιρίες του συγκροτήματος Λούης συνεπεία του γνωστού διατάγματος του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβριο του 1996.

    Με την ανακοίνωση του ο Γενικός Εισαγγελέας καλεί όλους τους λειτουργούς της υπηρεσίας του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας αλλά και γενικά τους κρατικούς λειτουργούς που λόγω θέσεως θα ερωτηθούν στη διάρκεια της έρευνας να μην ανακοινώσουν, μεταδώσουν ή να αφήσουν να διαρρεύσουν πληροφορίες, μέχρι να τελειώσει η έρευνα.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει πάντως ότι το τελικό συμπέρασμα της έρευνας θα δοθεί στη δημοσιότητα.

    Ο κύριος Μαρκίδης αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι παραμένει ακόμα προς εξέταση κατά πόσο το υπουργικό συμβούλιο μπορούσε να εκδώσει το διάταγμα του Σεπτεμβρίου 1996 και εάν ναι, κατά πόσον μπορούσε να προσδώσει στο διάταγμα αυτό αναδρομική ισχύ.

    Η τελική θέση της νομικής υπηρεσίας για το θέμα αυτό θα καθορισθεί νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.

    [02] ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑ

    Ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου με επιστολή του στο Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη, αναφέρει ότι ο πελάτης του Χαράλαμπος Αναστασιάδης, αδελφός του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, δεν έχει καμιά απολύτως ανάμιξη στην αναφερόμενη δραστηριότητα του δικτύου των πλαστογράφων και των εκδιδόντων γυναίκες για αποκομιδή κέρδους.

    Η ανάμιξη του ονόματος του Χαράλαμπου Αναστασιάδη, αναφέρει ο κύριος Ευσταθίου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο, παρά μόνο ασύστολη και τελείως αβάσιμη συκοφαντία σε βάρος του, που αποσκοπεί στο να πλήξει καίρια την τιμή και την υπόληψή του.

    Ο πελάτης μου, προσθέτει, δεν έχει καμιά απολύτως ιδέα ούτε για την ύπαρξη αυτού του δικτύου, ούτε για την ταυτότητα των προσώπων τα οποία είναι μπλεγμένα σε αυτό.

    Ο κύριος Ευσταθίου αναφέρει ότι με τα δημοσιεύματα και τις ειδήσεις των τηλεοπτικών μέσων, ο Χαράλαμπος Αναστασιάδης θυματοποιήθηκε εκ προοιμίου, έχει καταδικασθεί μέσω του Τύπου, υπέστη βλάβη η τιμή και η υπόληψη του και επηρεάστηκε η εργασία του.

    Επίσης, προσθέτει, έχει θιγεί το δικαίωμά του να κριθεί αμερόληπτα από δικαστήριο.

    Ο κύριος Ευσταθίου διαμαρτύρεται διότι, όπως αναφέρει, το όργιο του διασυρμού και της προσβολής της τιμής και της υπόληψης του Χαράλαμπου Αναστασιάδη έλαβε χώραν, χωρίς καμιά παρέμβαση από τους φυσικούς προστάτες των δικαιωμάτων των πολιτών που είναι, προσθέτει, πρώτιστα το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και το τμήμα των ανακριτών της Αστυνομίας.

    Ο κύριος Ευσταθίου εκφράζει την ελπίδα ότι ο διορισμός ως επιτηρητή των ανακρίσεων του Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη θα θέσει τέρμα στη φημολογία και θα αφεθούν οι ανακριτές να επιτελέσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους.

    Τέλος καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να σταματήσει η συκοφαντική, όπως αναφέρει, μεταχείριση του πελάτη του, με τις τόσο σοβαρές και θλιβερές συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένειά του.

    [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

    Τουρκικά μαχητικά Εφ δεκάεξη παρενόχλησαν σήμερα τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που πήραν μέρος στην στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίσθηκαν από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

    Ο κύριος Χάσικος είπε ότι παρενοχλήσεις έγιναν σε όλη τη διάρκεια της άσκησης Νικηφόρος, σημείωσε, όμως, ότι φέτος ήταν σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλες φορές.

    Τα ελληνικά αεροπλάνα, κατέληξε ο υπουργός Αμυνας, επέστρεψαν κανονικά στη βάση τους.

    [04] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε σημερινή ειδική συνεδρία του υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαυκου Κληρίδη τον Προϋπολογισμό του κράτους για το Δύο χιλιάδες.

    Οι δαπάνες ανέρχονται σε δύο δισεκατομμύρια, διακόσια- σαράντα περίπου εκατομμύρια λίρες και τα έσοδα σε ένα δισεκατομμύριο, τριακόσια- εβδομήντα εκατομμύρια λίρες.

    Για πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατατέθηκε στο Υπουργικό ενοποιημένος Προϋπολογισμός για όλες τις δραστηριότητες του κράτους.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενοποίηση των τριών προϋπολογισμών, δηλαδή Τακτικού, Αναπτύξεως, Ταμείου Ανακουφίσεως Εκτοπισθέντων και Παθόντων καθώς και του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, περιλαμβανόταν από καιρού στους στόχους της Κυβέρνησης.

    [05] ΤΑΚΗΣ ΦΠΑ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των εσόδων του κράτους και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πείσει τη Βουλή να δει θετικά το θέμα αυτό.

    Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγείται η Κυβέρνηση, είπε ο κύριος Κληρίδης, είναι και η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά δύο εκαστοστιαίες μονάδες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, η οικονομική ανάπτυξη της οικονομίας συνεχίζεται και ότι για φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται σε τέσσερα κόμμα πέντε τοις εκατόν.

    [06] ΠΥΡ ΟΡΜΗΔΕΙΑ

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι το πρωί ερρίθφησαν από άγνωστο τρεις πυροβολισμοί εναντίον του σπιτιού της Ντίνας Εγγλέζου στην Ορμήδεια, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο οποιοσδήποτε απο τους ενοίκους του σπιτιού.

    Οι σφαίρες, που ερρίφθησαν πιθανόν με περίστροφο, καρφώθηκαν στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και στον τοίχο του εσωτερικού της κουζίνας.

    Απο τη σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία θα εξετασθούν.

    [07] ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕΣΑ

    Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα, ύστερα από πολύωρη επιχείρηση, εικοσιτέσσερις αλλοδαπούς στη Λεμεσό για παράνομη παραμονή στην Κύπρο.

    Οπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, συνελήφθησαν και ετέθησαν υπό κράτηση εννέα μολδαβοί, τρεις μολδαβές, πέντε αιγύπτιοι, τρεις ιρανοί, δύο γιουγκοσλάβοι και μία ρωσίδα.

    [08] ΜΑΝΑ ΤΕΛΟΣ

    Νεαρή μητέρα από την Πύλα, η Αθηνά Στέλιου Βροντή βρήκε το μεσημέρι τραγικό θάνατο, μετά από καισαρική τομή και αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

    Η εικοσιπεντάχρονη Αθηνά, το γένος Φρεναρίτη, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική και αφού γέννησε με καισαρική τομή, μεταφέρθηκε στο δωμάτιό της.

    Λίγο αργότερα παρουσίασε αιμορραγία και υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Η Αθηνά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

    Η άτυχη μητέρα έχει άλλο ένα κοριτσάκι ηλικίας τεσσάρων χρονών.

    Νεκροψία στη σορό της Αθηνάς θα διενεργηθεί αύριο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

    [09] ΓΚΑΛΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Ο προπονητής της Ομόνοιας Ντούσαν Γκάλις υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

    Την εύθυνη της ομάδας αναλαμβάνουν προσωρινά οι Νεντίμ Τούτιτς και Ιόντσο Αρσοφ μέχρις ότου το Συμβούλιο της Ομόνοιας αποφασίσει την εξεύρεση νέου προπονητή.

    [10] ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ

    Ο Ολυμπιακός Πειραιώς συνέτριψε απόψε στην Κωνσταντινούπολη την Τουρκική Ούλκερ με ογδονταέξη- εξηντα τέσσερις, σε αγώνα για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα στην Καλαθόσφαιρα.

    Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη αήττητη ομάδα στον όμιλό της.

    Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων οι Τούρκοι φίλαθλοι χειροκρότησαν την ελληνική ομάδα πριν την έναρξη αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 8 October 1999 - 14:11:26 UTC