Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-10-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΜΟ ΕΦΥΓΕ
  • [02] ΜΗΤΣΟ ΜΟΟΥΖΕΣ
  • [03] ΚΑΤΣΟΥ ΜΟΟΥΖΕΣ
  • [04] ΚΛΕΗ ΜΟ
  • [05] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [06] ΜΑΡΚΟ ΟΙΚΟΝ
  • [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑ
  • [08] ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΝΑΘ
  • [09] ΟΗΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΜΟ ΕΦΥΓΕ

    Φανερά απογοητευμένος έφυγε το πρωί απο την Κύπρο, ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες, δηλώνοντας ότι θα ξαναέλθει μόνον αν κριθεί και απο τις δύο πλευρές χρήσιμη η εδώ παρουσία του.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κύριος Μόουζες είπε ότι στις εδώ επαφές του υπήρξαν στιγμές απαισιοδοξίας αλλά και ενθάρρυνσης για συνέχιση της προσπάθειας.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν θεωρηθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για λύση και αν οι δύο πλευρές θεωρήσουν χρήσιμη την παρουσία τους εδώ, τότε θα επανέλθουν.

    Στις επαφές τους, είπε, οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευση τους για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό και τους ενεθάρρυναν να συνεχίσουν την προσπάθεια.

    Δεν πρόκειται για προσπάθεια η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία ή δύο ημέρες, είπε, αλλά για μια διαρκή διαδικασία.

    [02] ΜΗΤΣΟ ΜΟΟΥΖΕΣ

    Σχολιάζοντας την αποτυχία της προσπάθειας του Αλφρεντ Μόουζες ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμου Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε ότι αυτή οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Ραούφ Ντενκτας, ο οποίος από τήν πρώτη συνάντηση επέμενε στούς απαράδεκτους όρους του καί δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Μητσόπουλος ανέφερε επίσης ότι στόχος της Τουρκικής πλευράς είναι να συμπέσουν χρονικά οι συνομιλίες με τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.

    [03] ΚΑΤΣΟΥ ΜΟΟΥΖΕΣ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί θετικα ο χρόνος μέχρι τη σύνοδο του Ελσίνκι, να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα καί να ληφθούν αποφάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για τα επόμενα βήματα, αφού διευκρινισθούν οι θέσεις Αθήνας και Λευκωσίας.

    Ο κύριος Κατσουρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δήλωση του Μόουζες ότι κατανοεί και υποστηρίζει πολλές απόψεις του Ντενκτας, δειχνει ότι η αμερικανική θέση έχει αλλάξει αρνητικά και τα μαύρα σύννεφα πάνω απο την Κύπρο, είπε, πολλαπλασιάζονται.

    [04] ΚΛΕΗ ΜΟ

    Τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Εντουαρντ Κλέη.

    Ο βρετανός διπλωμάτης απέφυγε, μετά τη συνάντηση, να σχολιάσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του αμερικανού προεδρικού απεσταλμένου στην Κύπρο Αλφρεντ Μόουζες.

    Είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά να σχολιάσει την αποστολή Μοουζες, αλλά των Αμερικανών και της κυπριακής κυβέρνησης.

    Ο κύριος Κλέη πρόσθεσε ότι η Βρετανία παραμένει δεσμευμένη και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επανάληψη των συνομιλιών.

    [05] ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Κατατίθεται το μεσημέρι στη Βουλή ο πρώτος ενιαίος Προϋπολογισμός του κράτους για το Δύο Χιλιάδες.

    Με τον προϋπολογισμό θα κατατεθεί και το φορολογικό πακέτο καθώς επίσης και η αντισταθμιστική δέσμη που αποσκοπεί στην ανακούφιση των χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων.

    Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά δύο τοις εκατό και αύξηση των τελών για άδειες κυκλοφορίας οχημάτων .

    [06] ΜΑΡΚΟ ΟΙΚΟΝ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάρκος Κυπριανού δήλωσε ότι η συζήτηση του ενιαίου προυπολογισμού καί του φορολογικού πακέτου θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Κυπριανού προέβλέψε ότι φέτος θα υπάρξουν περισσότερες διαφωνίες, ειδικά στο θέμα του φορολογικού πακέτου.

    [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑ

    Δολοφονήθηκε το πρωί στην Αγκυρα, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας και διακεκριμένος ακαδημαϊκός Αχμέτ Τάνερ Κισλαλί.

    Αγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικές ύλες που είχαν τοποθετήσει κάτω από το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

    Ο Κισλαλί εθεωρείτο πολέμιος του φανατικού ισλαμισμου.

    [08] ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΝΑΘ

    Εφετείο της Αγκυρας επανεξετάζει σήμερα την καταδικαστική απόφαση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    Οι συνήγοροι του καταδικασμένου σε θάνατο ηγέτη των Κούρδων, θα ζητήσουν νέα δίκη, με σκοπό να μετατρέψουν την ποινή του σε ισόβια κάθειρξη.

    Ελπίζουν ότι το δικαστήριο θα θεωρήσει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Οτσαλάν ως "καλή συμπεριφορά" και θα μετατρέψει την ποινή.

    [09] ΟΗΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Δικοινοτική εκδήλωση διοργανώνεται την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των Ηνωμένων Εθνών που γιορτάζεται στις 26 Οκτωβρίου.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρέλαση παιδιών από διάφορες χώρες, εκθέσεις, παιγνίδια, διαγωνισμούς και μουσική.

    Το Ακέλ σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι σε αυτή την εκδήλωση δίνεται η ευκαιρία σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να ανανεώσουν παλαιούς δεσμούς και να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Λίγες τοπικές νεφώσεις δυνατό να φέρουν πολύ μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 12 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 21 October 1999 - 11:36:53 UTC