Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 NOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
  • [03] ΚΕΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • [04] ΑΝΩΤΑΤΟ ΦΩΤΟ
  • [05] ΤΑΞΙ ΠΕΜΠΤΗ
  • [06] ΑΓΩΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [07] ΓΚΡΑΠΟΛ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [08] ΗΡΩΟΜΑΝΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΧΑΚ ΣΗΜΕΡΑ

    Νέα άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου παρά το γεγονός ότι ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με χθες.

    Ο δείκτης έφθασε σήμερα στις εξακόσιες ογδόντα μονάδες κόμμα δεκαπέντε σε σύγκριση με εξακόσιες πενήντα επτά μονάδες περίπου που ήταν χθες.

    Εξ άλλου ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα είκοσι εννέα εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με τριάντα οκτώ εκατομμύρια που ήταν χθες.

    Σήμερα έγιναν γύρω στις τέσσερις χιλιάδες επτακόσιες χρηματιστηριακές πράξεις.

    Εκτός Χρηματιστηρίου έμειναν σήμερα πέντε γραφεία.

    [02] ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ

    Η Παγκύπρια Συνεργατική Συνομοσπονδία καθιστά σαφές ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα φήμες και ψίθυροι που εντάθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ότι δήθεν το Συνεργατικό Κίνημα προτίθεται να προχωρήσει στην αγορά επενδυτικών ή άλλων ιδιωτικών εταιρειών, εισαγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο Αξιών.

    Ανακοίνωση της συνομοσπονδίας αναφέρει ότι οι φήμες αυτές προφανώς έχουν σκοπό να επηρεάσουν ψυχολογικά τους επενδυτές και να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς οι οποίοι ούτε ενδιαφέρον το Συνεργατικό Κίνημα, ούτε σχετίζονται με αυτό.

    Αναφέρει επίσης ότι το Συνεργατικό Κίνημα συνεχίζει να μελετά πολύ προσεκτικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και προχωρεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν και ανακοινώθηκαν στις 19 Οκτωβρίου.

    Η συνομοσπονδία καλεί τα συνεργατικά ιδρύματα και τα μέλη τους καθώς και όλο το επενδυτικό κοινό να μη δίδουν πίστη στις φήμες, στις διαδόσεις ή στους ψιθύρους και να αναμένουν σχετικές ανακοινώσεις του κινήματος.

    [03] ΚΕΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

    Η εταιρεία Κεο ανακοίνωσε ότι θα επιδώσει αργότερα σήμερα επιστολές απόλυσης σε εξήντα ένα μέλη του προσωπικού των εταιρειών του συγκροτήματος.

    Οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα ανέρχονται στους εξακόσιους είκοσι δύο.

    Η απόφαση της Κεό ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

    [04] ΑΝΩΤΑΤΟ ΦΩΤΟ

    Την απαγόρευση της φωτογράφησης και κινηματογράφησης των υπόπτων, υποδίκων και μαρτύρων που προσέρχονται στο δικαστήριο επιδιώκει το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Αυτό ανέφερε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Γεώργιος Πικής.

    Ο κύριος Πικής είπε ότι το Ανώτατο αποφάσισε να εισηγηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την ετοιμασία Νομοσχεδίου, το οποίο να κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση.

    Στην Επιτροπή της Βουλής άρχισε σήμερα η συζήτηση του Προϋπολογισμού της Δικαστικής Εξουσίας για το Δύο Χιλιάδες.

    [05] ΤΑΞΙ ΠΕΜΠΤΗ

    Συνεχίζεται σήμερα για πέμπτη ημέρα η απεργία των οδηγών ταξί των εταιρειών Κυριάκος, Καρυδάς, Μακρής, Ακρόπολις και Κύπρος, οι οποίες από την πρώτη Νοεμβρίου λειτουργούν ως μία εταιρεία υπό την επωνυμία Παγκύπρια Εταιρεία Υπεραστικών Ταξί.

    Ανακοίνωση των συντεχνιών των εργαζομένων αναφέρει ότι η διαφορά που προέκυψε, παραμένει , λόγω της άρνησης της νέας εταιρείας να δεκτεί και να εφαρμόσει όλα τα κεκτημένα ωφελήματα του προσωπικού, που δεν είναι διαπραγματεύσιμα, όπως το Ταμείο Προνοίας.

    Οι απεργοί προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που η εργοδοτική πλευρά δεν διαφοροποιήσει τη θέση της, το προσωπικό θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

    [06] ΑΓΩΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν κατέληξαν σε συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει τα πετρέλαια της Κασπίας από το Μπακού στο τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν στη Μεσόγειο.

    Η συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές του Αζερμπαιτζάν, ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αγκυρα.

    Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην υπογραφή πακέτου συμφωνιών για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπακού - Τσεϊχάν, κατά τη διάσκεψη κορυφής του Οασέ που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

    Υπέρ της κατασκευής του αγωγού έχουν ταχθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο αγωγός Μπακού-Τσειχάν θα έχει μήκος χίλια επτακόσια τριάντα χιλιόμετρα και η κατασκευή του υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει από δυόμισυ έως τρία κόμμα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια.

    [07] ΓΚΡΑΠΟΛ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Το ερευνητικό σκάφος Γκράππολ του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πλέει προς την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και ανασύρει τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Μπόινγκ, από τα οποία αναμένονται απαντήσεις στα ερωτηματικά για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Ο υποναύαρχος Γουίλιαμ Σάτον δήλωσε ότι το σκάφος θα ποντίσει ειδικό τηλεχειριζόμενο βαθυσκάφος, που θα συλλέξει τα "μαύρα κουτιά".

    Οι ερευνητές ελπίζουν ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στα "μαύρα κουτιά" μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα γιατί το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος και στη συνέχεια είχε έντονα ανοδική πτήση, πριν συντριβεί στον Ατλαντικό.

    Από την ανάλυση των στοιχείων του ραντάρ, οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Μπόινγκ 767 έκανε βουτιά στο κενό και στη συνέχεια ανέκτησε απότομα ύψος προτού συντριβεί στον Ατλαντικό.

    [08] ΗΡΩΟΜΑΝΑ

    Πέθανε σε ηλικία ενενήντα ετών στο Μέλαθρο Αγωνιστών Εόκα, η Αννεζού Κάσπη, από το Ριζοκάρπασο, μητέρα του ήρωα της Εόκα, Παναγιώτη Κάσπη.

    Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις έντεκα το πρωί, από τον ιερό ναό Φανερωμένης Λάρνακας.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν βροχές που κατά διαστήματα θα είναι ραγδαίες.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και στις περιοχές των βροχών, δυνατοί πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί τριών μποφορ αλλά στις περιοχές των καταιγίδων θα φθάνουν τα πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη αλλά στις περιοχές των καταιγίδων θα είναι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 9 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 5 November 1999 - 12:53:14 UTC