Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 25 NOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΧΑΚ ΜΠΑΜ
  • [02] ΠΑΠ ΑΦΙΞΗ
  • [03] ΚΛΕΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΤΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [06] ΟΤΣΑΛΑΝ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [07] ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΡΟ
  • [08] ΒΟΜΒΑ ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ
  • [09] ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΧΑΚ ΜΠΑΜ

    Διεκόπησαν σήμερα οι εργασίες του Χρηματιστηρίου, δέκα περίπου λεπτά μετά την έναρξη, ύστερα από τηλεφώνημα άγνωστου, ο οποίος ανέφερε ότι σε είκοσι λεπτά επρόκειτο να ανατιναχθεί στον αέρα το κτίριο.

    Το τηλεφώνημα έλαβε η υπάλληλος του Χρηματιστηρίου Κούλα Θεοφάνους, η οποία είπε ότι ο άγνωστος μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

    Εκκενώθηκε αμέσως το κτίριο και αποκλείστηκε η περιοχή.

    Η αστυνομία άρχισε έρευνες με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων.

    Ο γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου Νώντας Μεταξάς δήλωσε ότι όλα τα τηλεφωνήματα προς το Χρηματιστήριο περνούν μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

    [02] ΠΑΠ ΑΦΙΞΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου φθάνει λίγο μετά το μεσημέρι στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση και θα ενημερώσει τους πολιτικούς ηγέτες για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει της επικείμενης διάσκεψης του Ελσίνκι.

    Οι συνομιλίες του κυρίου Παπανδρέου αρχίζουν στις τέσσερις και τριάντα το απόγευμα με συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, μετά την οποία θα γίνουν δηλώσεις.

    Στις επτά ο κύριος Παπανδρέου θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα "απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις: Κύπρος- Ελλάδα-Ευρώπη".

    Αύριο ο κύριος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο κύριος Παπανδρέου φθάνει στον αερολιμένα Λάρνακας στη μία και σαράντα πέντε μετά το μεσημέρι και οι δηλώσεις του θα μεταδίδονται απ ευθείας από το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι και από το ραδιόφωνο του Ρικ.

    Απ' ευθείας θα μεταδοθούν επίσης οι δηλώσεις που θα γίνουν στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες Κασουλίδη-Παπανδρέου.

    Εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι απόψε φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Προεκτάσεις", που μεταδίδεται στις δέκα.

    [03] ΚΛΕΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέηβιτ Χάνεϋ θα είναι παρών στις εκ του σύννεγυς συνομιλίες της τρίτης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη για να εισφέρει ιδέες και εισηγήσεις αν χρειαστεί, και αν του ζητηθεί από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτό ανέφερε ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Εντουαρτ Κλέϋ ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο Κληρίδη κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες επαφές του προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

    Ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξει δέσμευση των δεκαπέντε εταίρων ότι η Κύπρος θα ενταχθεί ακόμα και να δεν υπάρξει επίλυση του πολιτικού της προβλήματος, ο κύριος Κλέϋ είπε ότι η Βρετανική Κυβέρνηση επιθυμεί την ένταξη μίας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ωστόσο, πρόσθεσε, την ίδια στιγμή δεν θεωρεί τη διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος ως προϋπόθεση για την ένταξη.

    [04] ΤΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τάρια Χαλόνεν εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού προβλήματος και μίλησε για τουρκικές δεσμεύσεις.

    Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κυρία Χαλόνεν είπε ότι υπάρχει πρόοδος στα Ηνωμένα Εθνη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνομιλίες από τις δύο πλευρές στην Κύπρο.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, απορρίπτοντας έμμεσα τη διεξαγωγή ουσιαστικών συνομιλιών, είπε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στη Νέα Υόρκη στοχεύουν στη δημιουργία κοινού εδάφους για έναρξη άμεσων συνομιλιών αργότερα.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, που μιλούσε ύστερα από σύσκεψη με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων, είπε ότι δεν πρέπει να αναμένεται σύντομα λύση από τις συνομιλίες αυτές.

    [06] ΟΤΣΑΛΑΝ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Το Ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας επικύρωσε την θανατική ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Κούρδο ηγέτη Αμπτουλλάχ Οτσαλάν.

    Οπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί προς έγκριση στην τουρκική εθνοσυνέλευση και στην συνέχεια στον πρόεδρο Ντεμιρέλ.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συνήγοροι του Κούρδου ηγέτη αναμένεται να φέρουν την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

    [07] ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΡΟ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους τεσσάρων κόμμα τριών βαθμών στη κλίμακα ρίχτερ έγινε αισθητή το πρωί στη Λεμεσό.

    Ο σεισμολόγος Κυριάκος Σολωμής δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η δόνηση, η οποία εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία της ενδεκάτης Αυγούστου, έγινε αισθητή γύρω στις επτά και τέταρτο το πρωί και επίκεντρό της ήταν και πάλι η περιοχή της Γεράσας.

    Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, η δόνηση η οποία ήταν μικρής διάρκειας έγινε αισθητή κυρίως από τους ενοίκους των πολυκατοικιών, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

    [08] ΒΟΜΒΑ ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ

    Η αστυνομία βρήκε τις πρωϊνές ώρες στο Στρόβολο, έξω από το σπίτι του Αιμίλιου Θωμά, διευθυντή των τουριστικών γραφείων Μάραθων Τουρς και προξένου της Ρουμανίας στην Κύπρο, σωλήνα που περιείχε εκρηκτική ύλη.

    Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, δεν θα μπορούσε να προκληθεί έκρηξη της συσκευής.

    [09] ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

    Διπλοκάμπινο έπεσε σε γκρεμό βάθους τριάντα μέτρων στην περιοχή Καλοπαναγιώτη, και προσγειώθηκε στην ταράτσα σπιτιού χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

    Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

    Το διπλοκάμπινο οδηγούσε ο Ανδρέας Ορφανίδης , 23 χρονών, από το Πεδουλά, που τραυματίσθηκε ελαφρά, με συνεπιβάτη τον Κωνσταντίνο Κλεάνθους 18 χρονών, από τον Μουτουλλά, που δεν έπαθε τίποτε.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στις προσήνεμες περιοχές ισχυροί, πέντε έως έξη μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις προσήνεμες περιοχές.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

    Στο Τρόοδος πιθανόν να πέσουν λίγα χιόνια.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις δυτικές περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους τρεις βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 25 November 1999 - 23:37:56 UTC