Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-01-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [02] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΝΕΟ
  • [03] ΑΝΑΣΤΑ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ
  • [04] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
  • [05] ΕΔΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΟΕ
  • [07] ΖΑΚΑΚΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
  • [08] ΘΕΜΙΣΤΟ ΖΑΚΑΚΙ
  • [09] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • [10] ΧΑΚ ΚΑΤΩ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Εντελώς εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας αναφορά την οποία φέρεται να έκαμε ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης σε ιδιωτικό κανάλι για διασπάθιση πέντε εκατομμυρίων λιρών από το Συνεργατισμό προς τα ταμεία του ΑΚΕΛ.

    Ο κύριος Χριστόφιας, που απαντούσε το πρωϊ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, διερωτήθηκε ποια είναι τα κίνητρα του κυρίου Αναστασιάδη όταν εγείρει τις τελευταίες ημέρες τέτοια θέματα.

    Είπε επίσης ότι συνιστά υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου η αναφορά σε τέτοια θέματα.

    [02] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΝΕΟ

    Εξάλλου ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Καζαμίας διευκρίνισε ότι δεν είναι Πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας του συνεργατισμού Δήμητρα, αλλά της εταιρείας Λευκόνοικο, η οποία είναι δημόσια εταιρεία, δεν προτίθεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο καί στελεχώνεται αποκλειστικά από μέλη της συνεργατικής οικογένειας.

    Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Καζαμίας χαρακτήρισε ατυχή τη συμπεριφορά του κυρίου Αναστασιάδη και του επέστρεψε το ερώτημα του ασυμβίβαστου, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος δυνατό να έχει προσωπικά συμφέροντα λόγω του δικηγορικού του γραφείου.

    [03] ΑΝΑΣΤΑ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ

    Από την πλευρά του ο κύριος Αναστασιάδης απέρριψε τις επικρίσεις για προσωπικά συμφέροντα τονίζοντας ότι δεν ασχολείται με το δικηγορικό του γραφείο αλλά με το κόμμα.

    Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έθεσε προσωπικό θέμα εναντίον του κυρίου Καζαμία, αλλά μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε και απαντώντας σε ερώτημα για τις ιδιωτικές τοποθετήσεις διερωτήθηκε πόσο συμβατό είναι ένας βουλευτής να είναι και πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας.

    Τόνισε ακόμα ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την εντιμότητα και το ήθος του κυρίου καζαμία, ούτε υποτίμησε το συνεργατικό κίνημα.

    Τέλος ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι εγείρεται θέμα τάξης για το ΑΚΕΛ και γενικότερο θέμα πολιτικής ηθικής.

    [04] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ

    Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Δώρος Θεοδώρου τόνισε την ανάγκη να ρυθμιστεί με νόμο το θέμα του ασυμβίβαστου.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Θεοδώρου τόνισε ότι αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση το θέμα θα επανέρχεται συνεχώς και θα ταλανίζει τη Βουλή.

    Θα δημιουργεί, όπως είπε, θέματα ηθικής τάξης, θα αφήνει υπονοούμενα για τη στάση των βουλευτών και θα μειώνει το κύρος του Κοινοβουλίου.

    Ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι λίγο πολύ όλα τα επαγγέλματα είναι ασυμβίβαστα, αλλά η περίπτωση του Κίκη Καζαμία είναι από τα ολιγότερων ασυμβίβαστα.

    [05] ΕΔΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ

    Ο Πρώτος αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης ανέφερε ότι με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την προώθηση σχεδίου νόμου για τον τρόπο λειτουργίας, χρηματοδότησης και δεοντολογίας των κομμάτων.

    Πρόσθεσε ότι με οδηγίες του προέδρου της Βουλής συστάθηκε επιτροπή η οποία θα συνέλθει στο τέλος του μήνα.

    Στη συνεδρία αυτή, όπως είπε, θα θέσει καί το θέμα του ασυμβίβαστου.

    Ο κύριος Χριστοφίδης είπε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο διασυρμό των βουλευτών και πρόσθεσε ότι αρκετές φορές η εμπλοκή του επαγγέλματος δίδει την εντύπωση ότι οι βουλευτές δεν ενεργούν ανεξάρτητα.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΟΕ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι τα οποιαδήποτε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα πρέπει να συνδυάζονται με την ουσία του Κυπριακού.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι το Κόμμα του θα ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να αντιταχθεί σε τέτοια μέτρα.

    Το ΑΚΕΛ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Χριστόφιας, είναι ο πρώτος διδάξας.

    Ο κύριος Χριστόφιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Άγκυρα.

    [07] ΖΑΚΑΚΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

    Νέα αντιπαράθεση του υπουργού Γεωργίας Κώστα Θεμιστοκλέους και των βουλευτών Μάριου Ματσάκη και Στέλιου Στυλιανού, οι οποίοι καταψήφισαν τα κονδύλια για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Ζακάκι.

    Δριμεία επίθεση εναντίον του υπουργού εξαπέλυσε ο βουλευτής του Δήκο Μάριος Ματσάκης.Τον κατηγόρησε ότι ενήργησε ερασιτεχνικά, ότι έχει αποτύχει παταγωδώς και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Ματσάκης κατηγόρησε επίσης τον κύριο Θεμιστοκλέους ότι δεν έχει σχέδια για το υδατικό και ότι καταφεύγει σε τεχνάσματα καί εκβιασμούς με το πρόσχημα ότι η Λεμεσός θα διψάσει.

    Εξ άλλου ο βουλευτής του Δησύ Στέλιος Στυλιανού υπεραμύνθηκε της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για αντιμετώπιση του υδατικού.

    Διευκρίνησε επίσης ότι το πρόβλημα δεν είναι αν θα γίνουν μονάδες αφαλάτωσης, αλλά ο χώρος όπου θα γίνουν.

    Ο κύριος Στυλιανού χαρακτήρισε χονδροϊδέστατη παραπλάνηση και απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι για δύο χρόνια και έξι μήνες η Λεμεσός δεν θα έχει νερό.

    [08] ΘΕΜΙΣΤΟ ΖΑΚΑΚΙ

    Απαντώντας ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση ήταν μονόπλευρα τοποθετημένη και τόνισε ότι μελετήθηκαν πολλές εναλλακτικές λύσεις, έγινε μελέτη και λήφθηκε απόφαση για τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης στο Ζακάκι.

    Ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι υπεύθυνη για επίλυση του υδατικού στην ολότητά του και όχι μόνο για τη Λεμεσό.

    Είπε επίσης ότι θα θέσει το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα και θα ληφθούν αποφάσεις.

    [09] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Μονάδα πολιτικών υποθέσεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τον Παναγιώτη Οικονόμου, ο οποίος απήχθη από τα κατοχικά στρατεύματα στην περιοχή του οδοφράγματος Δερύνειας.

    Εναντίον του Οικονόμου είχε εκδοθεί χθες από ψευδοδικαστήριο διάταγμα τριήμερης κράτησης.

    Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Οικονόμου απουσίαζε από το σπίτι του από τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής και ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ την πληροφόρησε πως απήχθη από τα κατοχικά στρατεύματα.

    Το αυτοκίνητο του Οικονόμου βρέθηκε κλειδωμένο κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

    [10] ΧΑΚ ΚΑΤΩ

    Υποχώρηση επτά μονάδων σημειώθηκε σήμερα στο γενικό δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο.

    Ο δείκτης έκλεισε στις εξακόσιες τριάντα επτά μονάδες σε σύγκριση με εξακόσιες σαράντα τέσσερις που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

    Υποχώρηση παρατηρήθηκε και στον όγκο συναλλαγών που ήταν σήμερα δεκαεπτά κόμμα πέντε εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με είκοσι δύο την περασμένη Παρασκευή

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Στο Τρόοδος θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι ασταθής με τοπικές βροχές και χιόνια στο Τρόοδος.

    Τα χιόνια στην κορυφή του Ολύμπου είναι 40 εκατοστά και στην πλατεία Τροόδους 35.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 24 January 2000 - 12:17:09 UTC