Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-05-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2000
  • [01] KΑΣ ΚΟΥΚ
  • [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ
  • [03] ΠΟΛΩΝΟΣ ΟΗΕ
  • [04] ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΞΙΜΟΥ
  • [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΛΩΣ
  • [06] ΦΠΑ ΒΟΥΛΗ
  • [07] ΧΑΚ ΜΙΣΟ
  • [08] ΚΡΕΑΤΑ ΑΛΕΚΟΣ
  • [09] ΚΡΕΑΤΑ ΚΩΣΤΑΣ
  • [10] ΙΡΑΝΟΣ ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] KΑΣ ΚΟΥΚ

    Το κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου θα συζητήσουν σε συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Βρετανίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Ρόμπιν Κουκ.

    Ο κύριος Κασουλίδης αναχωρεί για τη βρετανική πρωτεύουσα την Τρίτη και αναμένεται να επιστρέψει την Πέμπτη.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό το φως της πιθανής αναβολής του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για ένα και πλέον μήνα, λόγω της ασθένειας του Προέδρου Κληρίδη.

    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο τρίτος γύρος θα αρχίσει στις εικοσιέξη Ιουνίου και ενδεχομένως ο χώρος να μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη στη Γενεύη.

    Όπως μεταδόθηκε από τη Νέα Υόρκη αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να του ανακοινώσουν τη νέα ημερομηνία έναρξης του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Όπως γράφουν οι Τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο Ραούφ Ντενκτάς υπέβαλε το αίτημα αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να προγραμματίσει συναντήσεις και να πραγματοποιήσει ταξίδια λόγω της εκκρεμότητας για τον τρίτο γύρο των συνομιλιών.

    [03] ΠΟΛΩΝΟΣ ΟΗΕ

    Πολωνός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να αναλάβει ως Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού στην Κύπρο σε διαδοχή του Τζέιμς Χόλγκερ.

    Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της Ουνφικύπ Σάρα Ράσελ, ο Κόφι Ανάν επιθυμεί όπως ο Αλβαρο ντε Σότο παραμείνει προς το παρόν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη .

    Ο διάδοχος του Τζέιμς Χόλγκερ είναι ο Πολωνός Ζμπίγκνιου Βλόσοβιτς, σαράντα πέντε χρονών, Η κυρία Ράσελ σημείωσε ότι επίσημη ανακοίνωση για το θέμα θα γίνει αφού ο κύριος Ανάν ενημερώσει για την απόφασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    [04] ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΞΙΜΟΥ

    Οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό κατά τους επόμενους μήνες, αλλά και μακροπρόθεσμα, αποφασίστηκαν στη χθεσινή δίωρη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι είναι ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για τη διατήρηση και ενδυνάμωση της υπάρχουσας κινητικότητας στο Κυπριακό, παρά τη μικρή αναβολή του τρίτου γύρου των συνομιλιών, λόγω της περιπέτειας της υγείας του προέδρου Κληρίδη.

    Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής αξιοποίησης του πλαισίου που αποφασίστηκε στο Ελσίνκι.

    [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΛΩΣ

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργου Βασιλείου, μετά τη χθεσινή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλο.

    Επί καθήκοντι ιατρός στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής του Λονδίνου, όπου έγινε η εγχείρηση, δήλωσε το πρωϊ στο σταθμό μας ότι ο κύριος Βασιλείου πέρασε μια πολύ καλή και ήσυχη νύκτα.

    Από την πρώτη βιοψία που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι ο όγκος, που είχε μέγεθος αυγού, ήταν καλοήθης και εντοπίστηκε σε βάθος, στο σημείο όπου η κεφαλή ενώνεται με τη σπονδυλική στήλη.

    [06] ΦΠΑ ΒΟΥΛΗ

    Η ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα , εκτός απροόπτου, τα κυβερνητικά νομοσχέδια που προνοούν για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά δύο τοις εκατόν και τα αντισταθμιστικά μέτρα.

    Τα νομοσχέδια αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές των κομμάτων Δησύ, Δήκο και Εδή.

    Το θέμα απασχόλησε πρωϊνή σύσκεψη των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [07] ΧΑΚ ΜΙΣΟ

    Ελαφρά άνοδο κατά μισό τοις εκατόν σημείωσε σήμερα ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις πεντακόσιες πενήντα τρεις μονάδες σε σύγκριση με πεντακόσιες πενήντα που ήταν χθες.

    Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλός και ήταν λίγο πάνω από τα τριάντα εκατομμύρια λίρες.

    [08] ΚΡΕΑΤΑ ΑΛΕΚΟΣ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι λόγω έλλειψης τεκμηρίων δεν έγινε δυνατή η στοιχειοθέτηση ποινικής υπόθεσης σχετικά με την πώληση κρεάτων στην Εθνική Φρουρά, αλλά τόνισε ότι συνεχίζονται ακόμη έρευνες για ορισμένες πτυχές της υπόθεσης.

    Ειδικότερα, είπε ότι ερευνάται για να διακριβωθεί τι απέγινε ποσότητα χίλιων οκτακοσίων δέκα κιλών, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα και επεστράφησαν στον προμηθευτή.

    Αναφερόμενος στο σφάγιο, το οποίο με εντολή του υπουργού Άμυνας έπρεπε να παραμείνει για εξέταση, ο κύριος Μαρκίδης διερωτήθηκε πώς τη μια στιγμή βρέθηκε ακατάλληλο και ύστερα από άλλη εξέταση κρίθηκε κατάλληλο.

    [09] ΚΡΕΑΤΑ ΚΩΣΤΑΣ

    Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας μίλησε για προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης, όχι από πλευράς κυβέρνησης αλλά από τρίτους, οι οποίοι αισθάνονται συνένοχοι.

    Ο κύριος Παπακώστας επέρριψε ευθύνες σε κτηνίατρους της Εθνικής Φρουράς και στα όργανα εφοδιασμού των διοικήσεων.

    Ο κύριος Παπακώστας ανέφερε ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει νέα συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής.

    [10] ΙΡΑΝΟΣ ΟΚΤΑΗΜΕΡΗ

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του Ιρανού Αμρόλαχ Τζάφαρι Αταπακ, είκοσι οκτώ χρόνων, κατοίκου Αθηνών, σε σχέση με υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών.

    Ο Ιρανός, ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων στην Αθήνα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου το αεροπλάνο του πραγματοποίησε σταθμό καθ' οδόν από την Τεχεράνη στην ΑΘήνα.

    Στην κατοχή του Ιρανού βρέθηκαν πενήντα γραμμάρια ρητίνης κάνναβης και οπίου, και τριάντα γραμμάρια άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαίνη.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Σχετικά υψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

    Ο καιρός το απόγευμα θα είναι γενικά αίθριος με μέτριους θαλάσσιους ανέμους, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, βορειοδυτικοί, δύο με τριών μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαπέντε στα παράλια και στους έντεκα στης ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 11 May 2000 - 12:07:34 UTC