Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-08-09

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΜΠΡΑ
  • [02] ΝΔ ΚΟΜΠΡΑ
  • [03] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
  • [04] ΛΕΥΤΕΡΗΣ
  • [05] ΡΩΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [06] ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΑΤΟΜΙΚΗ
  • [07] ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
  • [08] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΤΩΧΟΙ
  • [09] ΦΩΤΙΑ
  • [10] ΤΕΗΛΟΡ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΜΠΡΑ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και το ελληνικό και το αρμενικό λόμπι, δίνουν πραγματική μάχη για να παρεμποδίσουν την πώληση στην Τουρκία εκατόν σαράντα πέντε επιθετικών ελικοπτέρων τύπου "Κόμπρα Κιγκ", έναντι δαπάνης τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό της τελευταίας δεκαετίας.

    Τη συμφωνία, την οποία διαπραγματεύεται η αμερικανική εταιρεία Μπελ, θα πρέπει να επικυρώσουν η αμερικανική κυβέρνηση και το κογκρέσο.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Τάιμ, ο πρόεδρος Κλίντον φαίνεται διατεθειμένος να δώσει την έγκρισή του για την πώληση, παρακάμπτοντας δέσμευση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο αν δεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε επτά τομείς που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [02] ΝΔ ΚΟΜΠΡΑ

    Στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει αμέσως διευκρινίσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με την πώληση των ελικοπτέρων στην Τουρκία.

    Σε δήλωσή της η βουλευτής και υπεύθυνη του τομέα εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την Τουρκία στο Κυπριακό ως αντάλλαγμα για την αγορά των ελικοπτέρων "Κόμπρα".

    Τονίζει επίσης ότι η αγορά των επιθετικών ελικοπτέρων από την Τουρκία θα προκαλέσει "μείζονα διαταραχή της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή".

    [03] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

    Ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι εντός του έτους κατατίθεται στο Υπουργικό νέα τουριστική νομοθεσία στην οποία υπάρχει πρόνοια για δημιουργία τουριστικής αστυνομίας, η οποία να μπορεί να επιλαμβάνεται θεμάτων που σημειώνονται σε τουριστικές περιοχές.

    Ο κύριος Ρολάνδης απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα ότι στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας, σε δισκοθήκες και κλαμπ, άνδρες και γυναίκες, χωρίς αιδώ, επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις.

    Ο κύριος Ρολάνδης είπε ότι στην έκταση που παρουσιάστηκε το θέμα, προκύπτει ότι υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις των νόμων και πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας, αλλά της Αστυνομίας.

    [04] ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    Στην ελλιπή αστυνόμευση αλλά και μη εφαρμογή του νόμου με την αυστηρότητα που απαιτείται, απέδωσε ο βουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην περιοχή της Αγίας Νάπας.

    Επιβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους έκτροπα, όπως τα χαρακτήρισε, συμβαίνουν και μάλιστα όχι μόνο σε αυτό το επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο παρανομιών και κατ' εξακολούθηση.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, είπε ότι η ελλιπής αστυνόμευση είναι παραδεχτή και από την Αστυνομία και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να έχει γίνει μέχρι σήμερα τίποτε για αναστροφή της κατάστασης.

    Ο κύριος Χριστοφόρου τάχθηκε θετικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας σώματος τουριστικής αστυνομίας, σημειώνοντας όμως με έμφαση ότι στις τουριστικές περιοχές παίζονται, κατά την έκφρασή του, πολλά συμφέροντα και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αμείλιχτα.

    [05] ΡΩΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν δύο υπόπτους σε σχέση με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Μόσχας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατόν άλλων.

    Αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο υπόπτους είναι Τσετσένος, ενώ ο δεύτερος είναι από το Νταγκεστάν.

    Παράλληλα μπροστά στον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών ενεργειών εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποιούν από χθες εντατικές έρευνες για εντοπισμό εκρηκτικών υλών.

    Όπως μεταδίδεται, σήμερα βρήκαν ένα σάκο με εκρηκτικά στο σιδηροδρομικό σταθμό Καζάν της Μόσχας.

    Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε αποσκευές και αμέσως κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του στρατού για την εξουδετέρωσή τους.

    Η χθεσινή φονική έκρηξη αποδόθηκε σε Τσετσένους αυτονομιστές αντάρτες.

    [06] ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ ΑΤΟΜΙΚΗ

    Στην Ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο Πάρκο της Ειρήνης, χιλιάδες άτομα για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της δεύτερης ατομικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικανοί πριν από πενηνταπέντε χρόνια.

    Από την ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι, που ακολούθησε την κόλαση της Χιροσίμα στις πέντε Αυγούστου, σκοτώθηκαν περισσότερα από εβδομήντα χιλιάδες άτομα.

    Στις ομιλίες του τόσο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός όσο και ο δήμαρχος του Ναγκασάκι ζήτησαν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

    [07] ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

    Συνεδριάζει σήμερα η τριμελής Συνοδική Επιτροπή η οποία μελετά τις κατηγορίες εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

    Προσερχόμενοι στη συνεδρία οι τρεις συνοδικοί δεν προέβησαν σε καμία δήλωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ τα τρία μέλη της Συνοδικής Επιτροπής διαφωνούν ως προς την απόφαση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένεται ότι στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα τεθούν τρία διαφορετικά πορίσματα, ένα από τον Μητροπολίτη Κίτίου, ένα από τον Μητροπολίτη Μόρφου και ένα από τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης.

    [08] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΤΩΧΟΙ

    Παρατείνεται η αγωνία Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα οι οποίοι είχαν καταθέσεις σε τράπεζες που οδηγήθηκαν σε χρεοκοπία.

    Αν και το ψευδοκράτος υποσχέθηκε ότι θα αποζημίωνε σύντομα τους πληγέντες, σήμερα τους λέχθηκε από τον ψευδοπρωθυπουργό Ντερβίς Ερογλου ότι δεν θα γίνουν πληρωμές αυτό το μήνα.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο αντιπροσωπεία των πληγέντων συναντήθηκε με τον Ερογλου, ο οποίος τους ανέφερε ότι οι ελπίδες εναποτίθενται στην Αγκυρα και ότι αναζητούνται πόροι για επιστροφή των χρημάτων τους.

    [09] ΦΩΤΙΑ

    Νέος εμπρησμός αυτοκινήτου σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τη φορά αυτή στην Καλαβασό.

    Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε φωτιά σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησία της Ελένης Χριστοφόρου , το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης απέναντι από το σπίτι της.

    Το αυτοκίνητο της Χριστοφόρου καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν δίπλα, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

    Ενα από αυτά, ανήκει στον εν διαστάσει σύζυγό της Χριστάκη Χριστοφόρου.

    Ο ιδιοκτήτης του δεύτερου αυτοκινήτου, Χρίστος Κωνσταντίνου, επιχείρησε να μετακινήσει το φλεγόμενο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφράς μορφής εγκαύματα.

    [10] ΤΕΗΛΟΡ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

    Η διάσημη ηθοποιός Λιζ Τέιλορ μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά με συμπτώματα πνευμονίας.

    Οπως μεταδίδεται, η εξηντα οκτάχρονη ηθοποιός νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή σε Νοσοκομείο κοντά στο Μπέβερλι Χιλς και αναμένεται να παραμείνει ως το τέλος της εβδομάδας.

    Η Λιζ Τέιλορ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα με την υγεία της.

    Πριν από ένα χρόνο είχε νοσηλευτεί για 10 ημέρες μετά από τραυματισμό στην πλάτη, έχει υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο, ενώ υποφέρει από υπέρταση.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση δυνατό να σχηματισθούν στις παράλιες κυρίως περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εικοσιδύο βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσιτέσσερις στα νότια και ανατολικά παράλια και στους είκοσι στα δυτικά παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

    Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριανταεπτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριαντατέσσερις στα νότια και ανατολικά παράλια και στους τριανταένα στα δυτικά παράλια και τις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αλλά αναμένεται αύξηση της υγρασίας.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 9 August 2000 - 10:40:30 UTC