Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-09-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΧΙ
  • [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΛΒΑΡΟ
  • [03] ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΠΕΜΠΤΟΣ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ
  • [06] ΑΓΓΛΟΙ ΡΑΝΤΑΡ
  • [07] ΣΤΡΑΤΙΩ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [08] ΑΠΑΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [09] ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ
  • [10] ΠΑΦΟΣ ΑΡΧΑΙΑ
  • [11] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
  • [12] ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ TΡΙΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΟΧΙ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης απέρριψε ως απαράδεκτο το άτυπο έγγραφο για το κυπριακό με τις ιδέες ντε Σότο για την πολιτειακή δομή.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβίβασε την απορριπτική απάντηση της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς με άτυπο έγγραφο που υπέβαλε στη χθεσινοβραδινή συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Αλβαρο ντε Σότο, με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της απεσταλμένης του ΡΙΚ στην απάντηση ο πρόεδρος Κληρίδης επισημαίνει ότι οι ιδέες ντε Σότο βρίσκονται εκτός του πνεύματος των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δεν διασφαλίζουν λειτουργήσιμη λύση και δεν συνάδουν με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας.

    Επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο θέμα των εποίκων και ότι απουσιάζει το δικοινοτικό πλαίσιο της λύσης.

    [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΛΒΑΡΟ

    Τερατούργημα χαρακτήρισε τη λύση που προτείνουν τα Ηνωμένα Εθνη ο Ραούφ Ντενκτάς σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

    Εξάλλου σε δηλώσεις χθες βράδυ μετά τη συνάντησή του με τον Αλβαρο Ντε Σότο ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει να δούν τις πραγματικότητες και να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμπέρασμα.

    Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν μας βοηθούν.

    [03] ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΠΕΜΠΤΟΣ

    Θετική θα είναι η απάντηση της ελληνικής κυπριακής πλευράς στην διεξαγωγή πέμπτου γύρου συνομιλιών.

    Η απάντηση θα δοθεί από τον πρόεδρο Κληρίδη στη συνάντηση που θα έχει στις πέντε το απόγευμα, ώρα Κύπρου, με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Φρεντ Εκχαρντ, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών θα διεξαχθεί στη Γενεύη, αλλά, πρόσθεσε, δεν έχει ακόμη ορισθεί η ημερομηνία έναρξης.

    Απόψε ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Αλβαρο ντε Σότο θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για τα αποτελέσματα του τέταρτου γύρου.

    [04] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι με την απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς να παραμείνει και να συνεχίσει τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη απέτρεψε δυσάρεστες εξελίξεις.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρικ ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι χειρότερη θέση για το κυπριακό είναι η στασιμότητα και πρόσθεσε ότι με την παραμονή στις συνομιλίες μας δίδεται η ευκαιρία να απορρίπτουμε οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των όρων εντολής του Γενικού γραμματέα.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ

    Η Τουρκία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να περιληφθεί το ζήτημα του Αιγαίου στο κείμενο της εταιρικής σχέσης της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι για το κυπριακό σύμφωνα με την εφημερίδα '' Τζουμχουριέτ '', η οποία επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές.

    Η '' Τζουμχουριέτ '' γράφει πως Τούρκος διπλωμάτης που είναι αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε ότι η Αγκυρα δεν ανησυχεί για το κείμενο σε σχέση με το κυπριακό, για το οποίο, πρόσθεσε, δεν θα υπάρξει τίποτε πιο προωθημένο από το κείμενο του Ελσίνκι. Αλλά, είπε, ανησυχεί για το θέμα του Αιγαίου.

    [06] ΑΓΓΛΟΙ ΡΑΝΤΑΡ

    Τεχνικοί της Εθνικής Φρουράς και των Βρετανικών Βάσεων θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε από την μετακίνηση του ραντάρ της Δύναμης στο Τρόοδος.

    Σχετική πρόταση υπέβαλε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και έγινε αποδεκτή από τους Βρετανούς.

    [07] ΣΤΡΑΤΙΩ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Κύπριοι και Τούρκοι στρατιωτικοί βρέθηκαν για πρώτη φορά από το 1963 στο ίδιο τραπέζι, στο πλαίσιο συνάντησης στις Βρυξέλλες στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης για την πορεία των σχεδίων προς δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού μέχρι το δύο χιλιάδες τρία.

    Την Κύπρο εκπροσώπησαν ο Συνταγματάρχης Ανδρέας Πενταράς και ο Ανθυποσμηναγός Αντώνης Δημητριάδης.

    [08] ΑΠΑΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Η Αστυνομία συνέλαβε τον θεολόγο Συμεών Συμεού σαράντα- εννέα ετών από τη Λευκωσία ως ύποπτο για την υπόθεση της εξαπάτησης ηλικιωμένων σε γηροκομεία και απόσπασης της περιουσίας τους.

    Τα άτομα που φέρονται να εξαπατήθηκαν είναι ο Φοίβος Καραγιώργης, 78 ετών, η Ισμήνη Καραγιώργη, η οποία απεβίωσε το 1998 και ο Αντώνης Χριστοφή, 97 ετών.

    [09] ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ

    Ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου θα καταθέσει σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης για τις καταγγελίες ότι απέκτησε δύο παιδιά με γυναίκα από τη Λεμεσό.

    Ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης φέρεται έτοιμος να αποδείξει με αιματολογικές εξετάσεις ότι τα παιδιά δεν είναι δικά του, ενώ η γυναίκα με την οποία κατηγορείται ότι έχει τα παιδιά είναι έτοιμη και αυτή να καταθέσει ενισχυτική μαρτυρία υπερ του.

    [10] ΠΑΦΟΣ ΑΡΧΑΙΑ

    Ενα ελαιοπιεστήριο της αρχαϊκής περιόδου και μια εκκλησία έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην πευκόφυτη περιοχή Ραντίνι, κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού.

    Τις ανασκαφές διενεργεί αμερικανική αρχαιολογική αποστολή.

    [11] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Με ζωντανές συνδέσεις αλλά και οπτικογραφημένα στιγμιότυπα το ΡΙΚ ΕΝΑ συνεχίζει και σήμερα τη μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων του Σίδνεϋ.

    Από τις δέκα και τριάντα το πρωί έως τις δώδεκα θα μεταδοθεί περίληψη των αγωνισμάτων και αμέσως μετά ο ημιτελικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ισπανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

    Από τις τέσσερις και τριάντα το απόγευμα έως τις έξι θα μεταδοθεί σε οπτικογράφηση περίληψη αγωνισμάτων και από τις έξι και τέταρτο έως τις οκτώ το βράδυ απευθείας η εκπομπή '' Ολυμπιακοί 2000 ''.

    Η προσοχή της Ελλάδας είναι στραμμένη σήμερα στο αγώνισμα της ελληνορωμαϊκής πάλης στο οποίο ο Κώστας Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Λόουϊ με στόχο την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

    Σήμερα επίσης αγωνίζονται επτά Ελληνες αθλητές και αθλήτριες στην ιστιοπλοία του Κανό-Καγιάκ και την πυγμαχία.

    Παράλληλα η Ελληνική ομάδα υδατοσφαίρισης αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας.

    [12] ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε στη Γερμανία με το Αμβούργο για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λήγκ.

    Ο αγώνας, που αρχίζει στις εννέα και σαράντα- πέντε, θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ.

    Γύρω στα μεσάνυκτα θα προβληθούν σε οπτικογράφηση επίσης από το ΡΙΚ ΕΝΑ εκτεταμένα στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους αγώνες της διοργάνωσης.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 26 September 2000 - 8:13:04 UTC