Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-11-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [02] ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ
  • [03] ΜΠΟΥΣ ΠΡΩΤΗ
  • [04] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
  • [06] ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ
  • [07] ΓΕΝΕΥΗ ΑΡΧΙΣΕ
  • [08] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
  • [09] ΕΤΑΙΡΙΚΗ
  • [10] ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Νέο θανατηφόρο με θύμα την Θωμαίδα Παπαδοπούλου είκοσι- ενός χρόνων απο την Ελλάδα αρραβωνιασμένη με Κύπριο, συνέβη το πρωί στο δρόμο Λευκωσίας- Παλαιχωρίου.

    Αυτοκίνητο που οδηγούσε η Παπαδοπούλου συγκρούστηκε μετωπικά με μπετονιέρα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο το θάνατο.

    Στη σκηνή του δυστυχήματος βρίσκονται αυτή την ώρα άνδρες της τροχαίας οι οποίοι εξετάζουν τα αίτια της βίαιης σύγκρουσης.

    Απο τις προκαταρτικές εξετάσεις φαίνεται ότι η άτυχη γυναίκα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και πέρασε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας.

    [02] ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η φοιτήτρια Γεωργία Γεωργαλλίδου, απο το Στρόβολο, είκοσι χρόνων, η οποία τραυματίστηκε χθες το απόγευμα σε οδικό δυστύχημα.

    Η Γεωργαλλίδου έχει τοποθετηθεί στον αναπνευστήρα.

    Σύμφωνα με τους ιατρούς η κατάσταση της Γεωργαλλίδου δεν έχει σημειώσει καμμιά βελτίωση και οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

    Η εικοσάχρονη φοιτήτρια, παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τριανταπεντάχρονος Αθανάσιος Αθανασίου στην λεωφόρο Ανθουπόλεως στη Λακατάμια.

    [03] ΜΠΟΥΣ ΠΡΩΤΗ

    Την πρώτη του συμβολική νίκη σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Τζώρτζ Μπους Τζούνιορ, στις εκλογές που διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάδειξη νέου Προέδρου.

    Ο Μπους κέρδισε την πρώτη αναμέτρηση στη μικρή κοινότητα του Ντίξβιλ Νοτς, της πολιτείας Νιού Χάμσαϊαρ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, όπου παραδοσιακά οι κάλπες ανοίγουν πρώτες.

    Πηγές της εφορευτικής επιτροπής ανακοίνωσαν ότι ο Τζώρτζ Μπους εξασφάλισε είκοσι-μία ψήφους, έναντι πέντε του ανθυποψηφίου του Αλ Γκορ.

    [04] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Στο μεταξύ δημοσκοπήσεις για πρώτη φορά τις τελευταίες έντεκα ημέρες, παρουσιάζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Αλ Γκορ να προηγείται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, του ανθυποψηφίου του, Ρεπουμπλικάνου Τζώρτζ Μπους Τζιούνιορ.

    Οι δημοσκοπήσεις έγιναν για λογαριασμού του πρακτορείου Ρώητερ και του τηλεοπτικού δικτύου Εν- Μπι- Σι.

    Ο Γκορ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνει το σαράντα- οκτώ τοις εκατόν των προτιμήσεων των Αμερικανών ψηφοφόρων, έναντι σαράντα -έξι του Μπους.

    Η αναμέτρηση παραμένει πάντως αμφίρροπη, αφού η διαφορά αυτή είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

    [05] ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

    Στις επτακόσιες-τριάντα χιλιάδες λίρες έφθασαν οι εισφορές για τον ενδέκατο ραδιομαραθώνιο αγάπης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που άρχισε χθες το πρωί και λήγει τα μεσάνυκτα.

    Σε όλες τις πόλεις λειτουργούν περίπτερα συλλογής χρημάτων, ενώ αυτοκίνητα κουμπαράδες περιοδεύουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

    Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται σε ολες τις πόλεις πορείες.

    Εισφορές για τον ραδιομαραθώνιο γίνονται και στην Ελλάδα, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    Το Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ συνεχίζει την ειδική εκπομπή που άρχισε στις έξι χθες το πρωί.

    Στις εννέα και τριάντα απόψε το Δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ θα μεταδώσει την δεύτερη ειδική εκπομπή για τον ραδιομαραθώνιο.

    Το ραδιομαραθώνιο οργανώνουν το ΡΙΚ και ο Ομιλος Λαϊκής.

    [06] ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

    Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή πήγε το πρωί ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, όπου παρέμεινε για μισή περίπου ώρα, αλλά δεν εγνώσθη κατά πόσον παρουσιάστηκε ενώπιον της συνοδικής ανακριτικής επιτροπής.

    Εξερχόμενος αρνήθηκε να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.

    Σύμφωνα, ωστόσο με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Λεμεσού παρουσιάσθηκε ενώπιον της Επιτροπής, αλλά αρνήθηκε και πάλι να απολογηθεί και ζήτησε να του δοθεί όλο το υλικό της δικογραφίας.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο Μητροπολίτης Αθανάσιος βρισκόταν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή απουσίαζε ο εκ των μελών της Επιτροπής, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος πήγε εκεί αργότερα.

    Ερωτηθείς τί θα κάμει σήμερα η Συνοδική Επιτροπή ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε πως ό,τι είχε να κάμει το έκαμε ήδη.

    Η Συνοδική Ανακριτική Επιτροπή πρέπει να ετοιμάσει το πόρισμά της μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε αναμένεται να συνέλθει η Μείζων Σύνοδος.

    [07] ΓΕΝΕΥΗ ΑΡΧΙΣΕ

    Άρχισε πριν απο μισή ώρα στη Γενεύη νέα συνάντηση του Αλβαρο Ντε Σότο με τον πρόεδρο Κληρίδη στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το κυπριακό.

    Οπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Κώστας Γεννάρης πριν από την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Αλβαρο Ντε Σότο αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [08] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς πρόβαλε στον αστήρικτο ισχυρισμό ότι σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί μονομερώς, κατά την έκφρασή του, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε ίσως προκληθεί πόλεμος στο νησί με αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό '' Ντερ Σπίγκελ '' ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Ελληνική κυπριακή πλευρά με την εμμονή της για ένταξη, στοχεύει στο να σύρει την Ευρωπαική Ενωση σε πόλεμο με την Τουρκία.

    Το ίδιο περιοδικό δημοσιεύει και δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Γιόσκα Φίσιερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρίν απο την λύση του κυπριακού, εγκυμονεί όπως είπε, μεγάλους κινδύνους.

    [09] ΕΤΑΙΡΙΚΗ

    Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα περιλαμβάνει τις αποφάσεις του Ελσίνκι για το κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά, όπως όλα δείχνουν, δεν θα δεσμεύουν την Αγκυρα.

    Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά τη συνεδρία των διευθυντών των γραφείων των επιτρόπων, που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, και είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της αυριανής συνεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Κυπέ από τις Βρυξέλλες στο προσχέδιο της πρότασης, που παρουσίασε ο εκπρόσωπος του αρμοδίου επιτρόπου για τη διεύρυνση Γκύντερ Φερχόϊγκεν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των πολιτικών κριτηρίων, που τίθενται στην Τουρκία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [10] ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Σταθερές στις προσπάθειές τους για επίτευξη λύσης του κυπριακού βασισμένης σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τονίζει στη διμηνιαία έκθεσή του ο πρόεδρος Κλίντον.

    Στην έκθεσή του, που καλύπτει την περίοδο απο την πρώτη Αυγούστου μέχρι τις τριάντα Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Κλίντον επισημαίνει οτι εξέφρασε τις απόψεις της Αμερικανικής κυβέρνησης στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Σεζέρ τονίζοντας την σημασία μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για όλους τους Κυπρίους.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει επίσης οτι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη η διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών έχει πάρει ένα ποιοτικό βήμα προς τα μπρος.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να φθάσει στους 26 βαθμούς.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατρείς βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαπέντε στα παράλια και στους εννέα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 7 November 2000 - 14:10:53 UTC