Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΣΑΚΟΥΡΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
  • [02] ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΣΤΑΣΗ
  • [03] ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
  • [04] ΕΡΕΥΝΑ ΡΙΚ
  • [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΕΡΧΟ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΕΠΟΜΕΝΑ
  • [08] ΤΙΤΙΝΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [09] ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΡΙΚ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΤΣΑΚΟΥΡΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

    Ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα θα εξετάσει σε δέκα ημέρες αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο Πανίκος Τσακούρμας, που κρατείται παράνομα σε φυλακές του κατοχικού καθεστώτος.

    Την αίτηση υπέβαλε το πρωί ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος του Τσακούρμα.

    Το ψευδοδικαστήριο ωστόσο ανέβαλε την ακρόαση της υπόθεσης για δέκα ημέρες.

    Η σύζυγος του Τσακούρμα, Νίκη, δήλωσε στο ΡΙΚ πως θα καταβάλει την εγγύηση, εάν και όταν οριστεί, ανεξαρτήτως του ποσού, προκειμένου να αφεθεί ο Πανίκος ελεύθερος.

    [02] ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΣΤΑΣΗ

    Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις δεκάμιση το πρωϊ οι τραπεζικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της Κυβέρνησης να τους περιλάβει στο Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

    Αντίθεση στο σχέδιο εκφράζουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι και ήδη η Πασυδύ κήρυξε επίσης δίωρη στάση εργασίας αύριο στις δέκα το πρωϊ.

    Με την Ετύκ και την Πασυδύ διαφωνούν τόσο η ΣΕΚ όσο και η ΠΕΟ, οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Υγείας χωρίς καθυστέρηση.

    [03] ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσει αν θα παραμείνει στη θέση του ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, διότι αυτός τον διόρισε και όχι το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκου Σερδάρη, Ευστάθιος Ευσταθίου.

    Σε δηλώσεις στο Ρικ, ο κύριος Ευσταθίου είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δίκαιος άνθρωπος και θα πάρει ορθή απόφαση ανάλογα με τις αρχές του δικαίου, οι οποίες πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια.

    Ο κύριος Ευσταθίου είπε ότι συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο Κληρίδη, στον οποίο έθεσε κάποιες νομικές παραλείψεις.

    [04] ΕΡΕΥΝΑ ΡΙΚ

    Το Κυπριακό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τον Κυπριακό λαό αναφέρεται σε παγκύπρια έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΡΙΚ.

    Σύμφωνα με την έρευνα το κυπριακό θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα τα εβδομήντα οκτώ κόμμα έξη τοις εκατόν.

    Στη Δεύτερη θέση βρίσκεται το οικονομικό με πενήντα κόμμα έξη τοις εκατόν και ακολουθούν τα ναρκωτικά με είκοσι τέσσερα κόμμα τέσσερα τοις εκατόν, το χρηματιστήριο με είκοσι ένα κόμμα πέντε τοις εκατόν, η ανεργία με δεκαοκτώ τοις εκατόν, η εγκληματικότητα με δέκα επτά κόμμα τέσσερα τοις εκατόν και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η ανομβρία και λειψυδρία, οι ξένοι εργάτες, τα κοινωνικά προβλήματα, η εκκλησία και η χαλάρωση των ηθών.

    Σύμφωνα με την έρευνα οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι δίνουν κατά σειρά βάρος στα εξής προβλήματα: κοινωνικά κατά τριάντα τέσσερα τοις εκατόν, οικονομικά κατά τριάντα τρία κόμμα έξη τοις εκατόν και το εθνικό κατά είκοσι επτά τοις εκατόν.

    Τα στοιχεία προκύπτουν από την Τρίτη Παγκύπρια Ερευνα Πολιτικής Κουλτούρας και Εκλογικής Συμπεριφοράς του ΡΙΚ, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε ψες.

    Το τρίτο μέρος, που έχει ως αντικείμενο την εικόνα της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων και την πρόθεση ψήφου, θα παρουσιασθεί απόψε στις δέκα από το ΡΙΚ Ενα, με φιλοξενούμενους από όλα τα κόμματα.

    Την έρευνα έκαμαν για λογαριασμό του Ρικ ο εκλογολόγος - πολιτικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής και η εταιρεία Σάϊμαρ Μάρκετ Ρισέρτς.

    [05] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΕΡΧΟ

    Σε παρεξήγηση ή παρερμηνεία απέδωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου με την Ευρωπαική Ενωση Γιωργος Βασιλείου τις δηλώσεις που αποδίδονται στον Γκίντερ Φερχόϊγκεν για ταυτόχρονη ένταξη Κύπρου και Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση.

    Ο κύριος Βασλείου, σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα, είπε ότι δεν έχει δει το πλήρες κείμενο των δηλώσεων, επεσήμανε όμως ότι ένας επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, δεν πρέπει να κάνει δηλώσεις που είναι αντίθετες με τις αποφάσεις του Ελσίνκι.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή προτεραιότητα της δικής μας πλευράς το αν θα προσέλθει ή όχι ο Ντενκτάς στον επόμενο γύρο των συνομιλιών.

    Σε δηλώσεις στο τρίτο πρόγραμμα του Ρικ, ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκ του σύνεγγυς συνομιλίες αλλά συζητήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα Αλβαρο Ντε Σότο.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΕΠΟΜΕΝΑ

    Κοινό έδαφος που να συμπεριλαμβάνει ισότητα και κυριαρχία του ψευδοκράτους του θέλει ο Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος ενδέχεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη είτε στη Γενεύη για να εξηγήσει στον Κόφι Ανάν τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθεται να μετάσχει στον επόμενο γύρο των συνομιλιών.

    Την πληροφορία μεταδίδει η ανταποκρίτρια της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Κίπρις στη Νέα Υόρκη επικαλούμενη διπλωματικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

    Η ανταποκρίτρια αναφέρει ότι ο Ντενκτάς ζητεί να αποσυρθεί η δήλωση Ανάν της Ογδόης Νοεμβρίου.

    [08] ΤΙΤΙΝΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην υπόθεση της Τιτίνας Λοιζίδου, διαβεβαίωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Κιθ Βαζ.

    Απαντώντας σε ερώτηση του εργατικού βουλευτή Τομ Κοξ στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κύριος Βαζ είπε πως το Λονδίνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Η επιτροπή αυτή, σημείωσε, είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται.

    [09] ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΡΙΚ

    Το ΡΙΚ ανακοινώνει ότι τα τηλέφωνα του ιδρύματος δεν θα λειτουργούν σήμερα από τις δύο μετά το μεσημέρι ως τις πέντε το απόγευμα, λόγω επιδιορθώσεων στο τηλεφωνικό του κέντρο.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, θα πέσουν βροχές και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 17 January 2001 - 10:44:02 UTC