Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-04-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ ΚΙΝΑ
  • [02] ΜΕΣΗ ΜΠΟΥΜ Ν
  • [03] ΠΑΠΑ ΣΟΛΑΝΑ
  • [04] ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΛΑΘΡΟ ΝΑΠΑ
  • [06] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΡΤΙΣΤΕΣ
  • [07] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ
  • [08] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΗΠΑ ΚΙΝΑ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους, ζήτησε απόψε την άμεση απελευθέρωση των εικοσιτεσσάρων μελών του πληρώματος του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή σε κινεζικό έδαφος.

    Το αμερικανικό κατασκοπευτικό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο νησί Χαϊνάν, μετά τη σύγκρουσή του, εν πτήσει, με κινεζικό μαχητικό.

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος Μπους είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε αρκετό χρόνο στις Κινεζικές αρχές για να διενεργήσουν τις έρευνές τους.

    Αλλά τώρα, πρόσθεσε, έφθασε η ώρα για τα μέλη του πληρωματος να επιστρέψουν και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την επιστροφή τους.

    Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι το επεισόδιο είναι δυνατόν να υπονομεύσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Στη δήλωσή του, ο κύριος Μπους σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο γεγονός και είπε ότι σκοπός της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν να μη μετατραπεί σε ένα διεθνές επεισόδιο.

    Ανέφερε επίσης ότι ο στρατιωτικός ακόλουθος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κίνα τον πληροφόρησε ότι τα μέλη του πληρώματος του αμερικανού αεροσκάφους είναι καλά και δεν έχουν τύχει κακομεταχείρισης.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Ζιάγκ Ζεμίν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών.

    [02] ΜΕΣΗ ΜΠΟΥΜ Ν

    Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα έπληξαν απόψε με πυραύλους στόχους των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δώδεκα πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον στόχων στην πόλη Ραφάχ, νοτίως της Γάζας.

    Λίγο αργότερα ακούστηκαν επτά εκρήξεις σε περιοχή όπου ο Γιάσσερ Αραφατ διατηρεί το προεδρικό του γραφείο.

    Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά τον κρίσιμο τραυματισμό βρέφους, δέκα μόλις μηνών, από ρίψη χειροβομβίδων σε εβραϊκό συνοικισμό, κοντά στην πόλη ραφάχ. Η μητέρα του τραυματίσθηκε ελαφρά.

    [03] ΠΑΠΑ ΣΟΛΑΝΑ

    Το κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα.

    Σε δηλώσεις ο κύριος Παπανδρέου διέψευσε ότι έχει κάνει πρόταση στην Τουρκία για μείωση των εξοπλισμών των δύο χωρών.

    Ανέφερε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο, αν όμως υπάρξει ουσιαστική βελτίωση των διμερών σχέσεων όσον αφορά το κυπριακό και το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

    Η ελληνική κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Παπανδρέου, θα επιθυμούσε να μειωθεί το βάρος των εξοπλισμών, διότι είναι εις βάρος και των δύο χωρών.

    [04] ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διεμήνυσε στην Τουρκία ότι με την επίλυση του Κυπριακού, η τουρκική πλευρά θα έχει όφελος για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, ενόψει της επίσκεψής του στην Αγκυρα που αρχίζει μεθαύριο, ο κύριος Παπανδρέου υπέδειξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, το οποίο, τόνισε, αποτελεί διεθνές πρόβλημα και εμφανίζεται μπροστά στην Τουρκία, σε όλες της τις σχέσεις με τη διεθνή κοινότητα.

    Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι αν και το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επηρεάζει όμως τις διμερείς σχέσεις και βρίσκεται πάντα στην ημερήσια διάταξη των Αθηνών.

    [05] ΛΑΘΡΟ ΝΑΠΑ

    Στον αστυνομικό σταθμό Παραλιμνίου βρίσκονται οκτώ λαθρομετανάστες, Ιρακινοί και Σύροι, τους οποίους περισυνέλεξε τα ξημερώματα σκάφος της λιμενικής αστυνομίας ανατολικά του Κάβο Γκέκο.

    Οι λαθρομετανάστες αρχικά είχαν επιχειρήσει να αποβιβαστούν στην ακτή από μικρή βάρκα αλλά εντοπίστηκαν από την λιμενική και οδηγήθηκαν εκτός των χωρικών υδάτων της Κύπρου προκειμένου να επιστρέψουν στη Συρία από όπου απέπλευσαν.

    Ενώ είχαν απομακρυνθεί αρκετά από το λιμενικό σκάφος, η βάρκα στην οποία επέβαιναν υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί.

    Οι άνδρες της λιμενικής, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις των λαθρομεταναστών, τους περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια στον αστυνομικό σταθμό όπου ανακρίνονται.

    Ειναι η τρίτη περίπτωση λαθρομεταναστών που επιχειρούν να αποβιβαστούν στην Κύπρο το τελευταίο δεκαήμερο.

    [06] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΡΤΙΣΤΕΣ

    Εξ αφορμής του θανάτου νεαρής Ρωσίδας καλλιτέχνιδας στη Λεμεσό η οποία σκοτώθηκε στη προσπάθειά της να αποδράσει από διαμέρισμα πολυκατοικίας, το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως άνοιξε τον φάκελο "Αλλοδαπές Καλλιτέχνιδες".

    Η επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου δήλωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες εργοδοτούνται οι καλλιτέχνιδες και θα επισημαίνονται τυχόν παρατυπίες στις άδειες που παραχωρούνται ώστε να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου καταπατούνται.

    Σχετική έκθεση θα είναι έτοιμη σύντομα και θα αφορά στις συνθήκες εργοδότησης των αλλοδαπών γενικότερα.

    [07] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ

    Στους αποψινούς πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε εκτός έδρας την Μάντσιεστερ Γιουνάιτετ, ενώ η Γαλατά Σεράι νίκησε στην Κωνσταντινούπολη τη Ρεάλ Μαδρίτης με τρία-δύο.

    [08] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

    Η Ανόρθωση και η Σαλαμίνα είναι το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου πετόσφαιρας ανδρών. Η Ανόρθωση κέρδισε απόψε τον Διόνυσο με 3-0 σετ και η Σαλαμίνα την Αναγέννηση με το ίδιο σκορ, στους πρώτους αγώνες για το φάϊναλ φορ που έγιναν στην αίθουσα Ολύμπια.

    Ο τελικός θα γίνει την Πέμπτη στην ίδια αίθουσα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που δυνατό να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως τεσσάρων μποφόρ, η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσιένα στα παράλια και στους 16 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 4 April 2001 - 9:08:20 UTC