Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-04-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [02] ΠΑΠΑ ΝΤΕΡΒΙΣ
  • [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΕΣΥ
  • [04] ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟ
  • [05] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟ
  • [06] ΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
  • [07] ΗΡΩΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2001

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ενοπλη ληστεία διεπράχθη στις εννέα και τριάντα το πρωί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στα Κάτω Πολεμίδια στη Λεμεσό και ένα άτομο έχει ήδη συλληφθεί ως ύποπτο.

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ άγνωστος που φορούσε κουκούλα μπήκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας και με την απειλή όπλου υποχρέωσε τους υπαλλήλους και τους πελάτες να πέσουν στο πάτωμα.

    Στη συνέχεια πήρε τα χρήματα από το ταμείο τα έβαλε σε σακούλα νάϋλο και απομακρύνθηκε με αυτοκίνητο χρώματος πορτοκαλί.

    Ο δράστης άρπαξε είκοσι χιλιάδες λίρες.

    Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας μας ο δράστης εντοπίστηκε να πίνει καφέ σε περίπτερο στο χωριό Καντού και συνελήφθη.

    Εξω από το περίπτερο ήταν σταθμευμένο αυτοκίνητο χρώματος πορτοκαλί με το οποίο ο ύποπτος διέφυγε με βάση την περιγραφή που δόθηκε στην αστυνομία.

    Το αυτοκίνητο ερευνήθηκε, αλλά δεν βρέθηκαν ούτε τα χρήματα ούτε το όπλο.

    [02] ΠΑΠΑ ΝΤΕΡΒΙΣ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου να θέσει το θέμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα του, στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Στόχος είναι να υπάρξει πολιτική υποστήριξη εκ μέρους της Ενωσης στο αίτημα της Τουρκίας για οικονομική βοήθεια ύψους δώδεκα δισεκατομμυρίων δολαρίων από διεθνείς οργανισμούς.

    Η συνάντηση Παπανδρέου - Ντερβίς έγινε το πρωί ύστερα από αίτημα του Τούρκου Υπουργού, ο οποίος ενημέρωσε τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών για την οικονομική κρίση στην Τουρκία, περιγράφοντάς την με ιδιαίτερα μελανά χρώματα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Σύμφωνα με το Απέ ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε να θέσει το ζήτημα από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος επισκέπτεται την Αγκυρα θα έχει αργότερα σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ και άλλους Τούρκους πολιτικούς ηγέτες.

    [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΕΣΥ

    Αρκετές επιφυλάξεις αναφορικά με το πλαίσιο νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας εξακολουθεί να έχει η Πασυδύ.

    Ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε ότι πολλές από τις εισηγήσεις της Πασυδύ δεν έχουν ικανοποιηθεί.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Χατζηπέτρου ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί στα συλλογικά όργανα της Πασυδύ σε χρόνο που θα καθοριστεί αργότερα.

    Ο κύριος Χατζηπέτρου διαχώρισε τη θέση της Πασυδύ από τις θέσεις της ΕΠΟΠΑΗ και της ΕΤΥΚ λέγοντας ότι οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν πολύ καλά Ταμεία Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα οποία ήθελαν να διατηρήσουν και τελικά το πέτυχαν.

    Είπε επίσης ότι οι προτάσεις της Πασυδύ έχουν δοθεί σε όλα τα κόμματα τα οποία τις αντίκρισαν θετικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα προβληματιστούν σοβαρά στη λήψη απόφασης.

    [04] ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟ

    Ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης επανέλαβε την εκτίμηση ότι η δημιουργία Σταθεροποιητικού Ταμείου θα βοηθούσε στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού πρός το θεσμό του Χρηματιστηρίου.

    Ταυτόχρονα, είπε, θα λειτουργούσε και προληπτικά εμποδίζοντας τα παιγνίδια.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι ύστερα από ανταλλαγή απόψεων με τα κόμματα έγιναν σημαντικές αλλαγές στην πρόταση η οποία για πρώτη φορά υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι τα κόμματα ούτε καν άφησαν να συζητηθεί στη Βουλή, αλλά την απέρριψαν αμέσως.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ καί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ευρείας σύσκεψης για μελέτη της κατάστασης καί λήψη αποφάσεων.

    [05] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Καζαμίας, μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ανέφερε ότι εναντίον του σταθεροποιητικού Ταμείου δεν τάχθηκε μόνο το ΑΚΕΛ, αλλά σχεδόν όλα τα κόμματα και άλλοι φορείς.

    Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση την οποία απέδωσε σε πιέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού πρός την κυβέρνηση εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

    Ο κύριος Καζαμίας χαρακτήρισε σπασμωδική κίνηση και προσπάθεια εντυπωσιασμού την πρόταση της κυβέρνησης, προσθέτοντας, ότι προώθησή της θα οδηγούσε σε στρέβλωση της αγοράς.

    [06] ΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

    Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινού στρατού.

    Χθες βράδυ ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον παλαιστινιακών θέσεων, ενώ το πρωί δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τον εβραικό οικισμό Νετζαρίμ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

    Τις δύο εκρήξεις ακολούθησαν βομβαρδισμός γειτονικών παλαιστινιακών οικισμών από τον ισραηλινό στρατό και ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.

    [07] ΗΡΩΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

    Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εξέδωσε το πρωί το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εικοσάχρονου που βρέθηκε χθες σε κωματώδη κατάσταση στην Πλατεία Ελευθερίας ύστερα από χρήση ηρωίνης.

    Το δικαστήριο, που συνεδρίασε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, διέταξε την κράτηση του νέου σε σχέση με υπόθεση κατοχής ηρωίνης.

    Ο εικοσάχρονος έχει συνέλθει και είναι εκτός κινδύνου.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που ενδέχεται να φέρουν λίγες βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια στους είκοσι στα δυτικά.

    Απόψε κατά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη ενώ αργότερα στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δώδεκα στα παράλια και στους τρεις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και πιθανό χαλάζι.

    Στις ψηλότερες κορυφές θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 6 April 2001 - 15:37:10 UTC