Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-05-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
  • [04] ΤΑΣΣΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ
  • [05] ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΣΥ
  • [06] ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΕΛ
  • [07] ΕΘΝΙΚΟ ΚΙΣΟΣ
  • [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ
  • [09] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΧΕΠΑ
  • [10] ΓΕΩΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 MAIOY 2001

  • [01] ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Συνεχίζεται κανονικά από τις εννέα το πρωί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της εικοστής εβδόμης Μαίου.

    Τις εκλογές διεκδικούν οκτώ κόμματα με πλήρεις συνδυασμούς.

    Τρία από τα κόμματα δεν αντιπροσωπεύονταν στην απελθούσα Βουλή.

    Τα οκτώ κόμματα διεκδικούν τις πενήντα έξι έδρες της Βουλής με τετρακόσιους σαράντα οκτώ υποψήφιους.

    Υποψηφιότητα αναμένεται να υποβάλουν και πολλοί ανεξάρτητοι.

    Στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, όπου οι υποψήφιοι είναι περίπου εκατόν εβδομήντα, η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται στο Συνεδριακό Κέντρο.

    Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται στις επαρχιακές διοικήσεις, εκτός από την επαρχία Κερύνειας, της οποίας οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Κάθε υποψηφιότητα υποβάλλεται και υπογράφεται από τέσσερις εκλογείς της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, δύο ως προτείνοντες και οι άλλοι δύο ως υποστηρίζοντες.

    Κατατίθεται, επίσης, παράβολο διακοσίων- πενήντα λιρών, που επιστρέφεται στον υποψήφιο, αν εξασφαλίσει το ένα τρίτο του εκλογικού μέτρου στην περιφέρειά του.

    Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, η οποία λήγει στις δώδεκα και τριάντα, η Υπηρεσία Εκλογών θα αναμένει είκοσι τέσσερις ώρες για τυχόν ενστάσεις και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει τα ψηφοδέλτια όλων των επαρχιών.

    [02] ΑΝΑΣΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

    Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της εικοστής-εβδόμης Μαίου.

    Υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του στη Λεμεσό, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι στηρίζει την αισιοδοξία του σε δύο λόγους.

    Πρώτο στις αρχές και πολιτικές προτάσεις και στη συνέπεια που μέχρι σήμερα ο ΔΗΣΥ έχει επιδείξει, και δεύτερο στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι και εγγυώνται την τήρηση των αρχών και αξιών του Κόμματος αλλά και την υλοποίηση της πολιτικής πρότασής του.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, υπέβαλε υποψηφιότητα στην επαρχιακή διοίκηση Κερύνειας.

    Σε δηλώσεις του τόνισε την αφοσίωσή του στην προσπάθεια επιστροφής και δικαίωσης της Κερύνειας.

    Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών, εξέφρασε την ευχή τα αποτελέσματα της κάλπης να δώσουν υψηλότερα ποσοστά στο ΑΚΕΛ από τα ποσοστά των εκλογών του 1996.

    Αναφορικά με την προεδρία της Βουλής, ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι το θέμα θα το μελετήσει το κόμμα αμέσως μετά τις εκλογές.

    [04] ΤΑΣΣΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

    Αισιοδοξία για την πορεία του Κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δηλώσεις στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, όπου οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα μηνύματα που εκπέμπει το Κόμμα για ανανέωση, εκσυγχρονισμό και υποβολή πρωτότυπων εφικτών θέσεων για τα επίκαιρα προβλήματα του τόπου πάνε στο λαό.

    [05] ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΣΥ

    Την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου επανέλαβαν σήμερα εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ καί του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών. Αντίθετα ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Παναγιώτης Δημητρίου ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος για σύγκληση του σώματος πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Δημητρίου διευκρίνησε ότι αν υπήρχε κάτι το σοβαρό σίγουρα η εκλογές δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει τίποτε το ουσιαστικό και ότι η επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη ήταν καθαρά εθιμοτυπική.

    [06] ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΕΛ

    Αντίθετα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρέας Χρίστου υποστήριξε ότι επιβάλλεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς από δηλώσεις αξιωματούχων φαίνεται ότι στην Αθήνα συζητήθηκαν κάποια σενάρια καί πιθανές επιλογές, για τα οποία ο Πρόεδρος πρέπει να ενημερώσει τα κόμματα. Υποστήριξε επίσης ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να ενημερώσει τα κόμματα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι δεν έπρεπε να προβάλλεται το επιχείρημα των βουλευτικών εκλογών, αφού το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αν παραστεί ανάγκη θα συνέλθει για να συζητήσει πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [07] ΕΘΝΙΚΟ ΚΙΣΟΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι τό Εθνικό Συμβούλιο θα έπρεπε να συνέλθει πρίν από την επίσκεψη του προέδρου στην Αθήνα.

    Αφού αυτό δεν έγινε τότε, είπε, ο Πρόεδρος θα πρέπει να το συγκαλέσει τώρα.

    Ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμμιά θεσμική σχέση μεταξύ προεδρικών καί βουλευτικών εκλογών και πρόσθεσε ότι θα ήταν λάθος να αρχίσουν συζητήσεις για τις προεδρικές.

    [08] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΑΝΤΛΕΡ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε το πρωί τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Ντόναλτ Μπάτλερ με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στο κυπριακό.

    Ο κύριος Μπάντλερ συνόδευσε τον ελληνοαμερικανό παράγοντα Τομ Κορολόγος ο οποίος εκτελεί επίσκεψη στη Κύπρο.

    Ο Τομ Κορολόγος ήταν στέλεχος των κυβερνήσεων Φορντ και Νίξον και θεωρείται ότι έχει σημαντικές προσβάσεις στην κύβερνηση Μπους.

    Εξερχόμενος ο Αμερικανός Πρέσβης απέφυγε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου ότι η αμερικανική πρεσβεία τον αγνοεί.

    Ο σημερινός και ο προηγούμενος πρέσβης, είπε ο κύριος Μπάντλερ, δεν έχουν κανένα σχόλιο.

    [09] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΧΕΠΑ

    Αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζόνη Εκόνομη συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο Κληρίδη τον οποίο ενημέρωσαν για τα σχέδια της οργάνωσης.

    Επισήμαναν στο Πρόεδρο Κληρίδη ότι αναδιοργανώνουν την ΑΧΕΠΑ με στόχο την επανενεργοποίησή της σε θέματα όπως το κυπριακό, ευελπιστώντας ότι σε ένα χρόνο θα διοργανώσουν στην Ελλάδα παγκόσμιο συνέδριο.

    Για το σκοπό αυτό θα έρθουν στη Κύπρο στελέχη της οργάνωσης για να ενημερωθούν προσωπικά για το πρόβλημα.

    Χθες μέλη της αντιπροσωπείας μετέβησαν στα κατεχόμενα ως ιδιώτες και επισκέφθηκαν τη Γιαλούσα και το Ριζοκάρπασο.

    Εδωσαν στον ιερέα του Ριζοκαρπάσου ένα σταυρό, δώρο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συνομίλησαν με εγκλωβισμένους.

    [10] ΓΕΩΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Γεωργός καταπλακώθηκε από θεριστική μηχανή που οδηγούσε και βρήκε τραγικό θάνατο αβοήθητος στην περιοχή του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού Λάρνακας.

    Πρόκειται για τον Φώτο Κουπάτο, σαράντα-τριών χρόνων από το Καλό Χωριό Λάρνακας.

    Ο Κουπάτος πήγε χθες το μεσημέρι με τη θεριστική του μηχανή σε περιοχή κοντά στο Πεδίο Βολής για να θερίσει τα σπαρτά του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο γιος του εντόπισε τον Κουπάτο νεκρό σε χαράδρα βάθους σαράντα μέτρων και δίπλα του αναποδογυρισμένη τη θεριστική του μηχανή.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις που ενδέχεται να φέρουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί πέντε με έξι μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι σφοδροί επτά μποφόρ και η θάλασσα κυματώδης και στα νότια παράλια μέχρι πολύ κυματώδης.

    Απόψε τοπικές νεφώσεις δυνατόν να φέρουν και πάλι λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι ως ισχυροί τεσσάρων με πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δώδεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατέσσερις στα παράλια και στους οκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις και θα πέσουν βροχές, που σε μερικές περιοχές θα είναι ραγδαίες και θα συνοδεύονται από βροντές και πιθανόν χαλάζι.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 7 May 2001 - 9:23:50 UTC