Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-05-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΑ
  • [02] ΠΑΠΑ ΠΑΟΥΕΛ
  • [03] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΕΛΛΑΔΑ
  • [04] ΤΖΕΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΓΙΛΜΑΖ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [07] ΗΠΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [08] ΡΙΚ ΕΚΠΟΜΠΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 22 MAIOY 2001

  • [01] ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΑ

    Ολα τα σχολεία Μέσης Παιδείας παρέλυσαν σήμερα ενώ το Υπουργείο Παιδείας, οι οργανωμένοι γονείς και το ΑΚΕΛ συνέχισαν την αντιπαράθεση τους γύρω από τους λόγους της αποχής των μαθητών από τα μαθήματά τους ύστερα την απόφαση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων.

    Ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ επανέλαβε ότι η απόφαση των Γονέων εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.

    Ο κύριος Ιωαννίδης είπε ότι δεν δικαιολογείτο η λήψη τέτοιας απόφασης και πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει την Τρίτη μετά τις εκλογές, ώστε να μη δοθεί τροφή για προεκλογική εκμετάλλευση.

    Ο κύριος Ιωαννίδης σημείωσε ότι ο μόνος που βγήκε για να υποστηρίξει τους γονείς, ήταν ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ για εκπαιδευτικά θέματα και χαρακτήρισε ατυχή την ενέργεια των γονέων, τους οποίους κατηγόρησε για προσπάθεια άσκησης διοίκησης στα σχολεία.

    Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Ηλίας Δημητρίου απέρριψε τις επικρίσεις του Υπουργού Παιδείας, και χαρακτήρισε άστοχες τις τοποθετήσεις του.

    Ανέφερε επίσης ότι οι γονείς δεν παίζουν το παιχνίδι κανενός καί τόνισε ότι ήταν όμοφωνη η απόφαση για τη σημερινή αποχή των μαθητών.

    Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ για θέματα Παιδείας Νεοκλής Συλικιώτης επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για την απόφασή του να θέσει από φέτος σε εφαρμογή το θεσμό του Ενιαίου Λυκείου, τη στιγμή που όπως είπε υπήρχαν πολλές διαφωνίες.

    Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εμμονή του υπουργείου να εξυπηρετούσε προεκλογικές σκοπιμότητες.

    [02] ΠΑΠΑ ΠΑΟΥΕΛ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ με τον οποίο συναντήθηκε χθες βράδυ στην Ουάσιγκτον, την υποστήριξη της χώρας του για την απρόσκοπτη πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.

    Οπως μετέδωσε το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο κύριος Παπανδρέου ζήτησε επίσης την άσκηση πίεσης προς την Αγκυρα για να επιστρέψει ο Ραούφ Ντενκτάς στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύριος Πάουελ τάχθηκε υπέρ των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της ανάγκης να επαναρχίσουν οι συνομιλίες μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Κύπρο.

    [03] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΕΛΛΑΔΑ

    Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ουάσινγκτον και μία απο τις σημαντικότερες συμμάχους της στα Βαλκάνια.

    Ο κύριος Μπάουτσερ ο οποίος έκαμε τη δήλωση αυτή, ύστερα απο τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, χθες στην Ουάσινγκτον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν και στις προσπάθειες των δύο χωρών για βελτίωση των σχέσεων τους.

    [04] ΤΖΕΜ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παραδέχθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ.

    Επανέλαβε επίσης τις απειλές ότι η Τουρκία θα αντιδράσει αν η Κύπρος γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριν λυθεί το Κυπριακό.

    Ο Ισμαήλ Τζεμ μιλούσε στην πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

    [05] ΓΙΛΜΑΖ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνηση και αρχηγός του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα την πρώτη Ιουνίου.

    Συμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο η επίσκεψη θα είναι διήμερη.

    Ο Τούρκος αντιπρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον κατοχικό ηγέτη και θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του παράνομου Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην κατεχόμενη Κερύνεια.

    [06] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Επίθεση σε όσους αντιτίθενται στη λύση της διζωνικής ομοσπονδίας εξαπέλυσε το πρωί ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου.

    Ολοι όσοι διαφωνούν, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βασιλείου, ας φορέσουν τις φουστανέλλες ας πάρουν τα όπλα και ας διώξουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ανατρέποντας έτσι και τα τετελεσμένα του πραξικοπήματος.

    Ο κύριος Βασιλείου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα βρίσκεται στη νέα Βουλή και επανέλαβε ότι κάποια κόμματα, τα οποία δεν κατονόμασε, πολεμούν τους Ενωμένους Δημοκράτες.

    Ο Γιώργος Βασιλείου έκανε τις δηλώσεις αυτές ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Λέλλο Δημητριάδη και στη συνέχεια ξενάγηση στο χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο δημαρχείο της πόλης.

    [07] ΗΠΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους απο την Βοσνία.

    Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Βάλν-τνερ υστερα απο συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό της Κόλιν Πάουελ.

    Την πρόθεση της Ουάσινγκτον για μή αποχώρηση επανέλαβε και Αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος υπενθύμισε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλθαν στα Βαλκάνια με τους άλλους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και θα αποχωρήσουν μόνο όταν αποχωρήσουν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις.

    [08] ΡΙΚ ΕΚΠΟΜΠΗ

    Μεταδίδεται απόψε εκτάκτως στις εννέα το βράδυ η αθλητική εκπομπή Φάσεις και Γκόλ.

    Στην εκπομπή θα αναδειχθούν τα τρία καλύτερα τέρματα και η καλύτερη απόκρουση της χρονιάς με χρηματικά έπαθλα.

    Θα είναι επίσης παρόντες οι ποδοσφαιριστές που πέτυχαν τα δέκα καλύτερα τέρματα καθώς και οι τερματοφύλακες που πραγματοποίησαν τις καλύτερες αποκρούσεις.

    Η εκπομπή θα διαρκέσει δύο περίπου ώρες και θα μεταδίδεται απο το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης του Ρίκ.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος και σχετικά θερμός.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ, η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί, ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους είκοσι βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια και στους δεκαεπτά στα δυτικά και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 22 May 2001 - 12:03:59 UTC