Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ
  • [02] ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [03] ΦΩΤΙΑ ΠΡΩΙ
  • [04] ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
  • [05] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΑΧΕΣ
  • [06] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΟΥΗΔΟΣ
  • [07] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ
  • [08] ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ

    Με τη συμμετοχή αρχηγών και εκπροσώπων των οκτώ κοινοβουλευτικών κομμάτων, το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από τις εννέα το πρωί, υπό τον προέδρο Κληρίδη και αξιολογεί τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιείται εν όψει της επικείμενης συνάντησης του προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς στις τέσσερις Δεκεμβρίου και υπό το βάρος των τελευταίων τουρκικών απειλών για προσάρτηση των κατεχομένων σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Προηγήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση μισής ώρας του προέδρου Κληρίδη με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος παρίσταται στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ως παρατηρητής.

    Παρόντες στη συνεδρία είναι επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    [02] ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Η πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητηθούν σε σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

    Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί επίσης με τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

    [03] ΦΩΤΙΑ ΠΡΩΙ

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στο υπόγειο της υπεραγοράς Κρίς Κάσ εντ Κάρι στη λεωφόρο Ελλάδος, στην Πάφο.

    Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους ενώ οπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Χατζηγεωργίου διεξάγεται έλεγχος σε όλα τα σημεία απ όπου περασε η φωτιά.

    Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χατζηγεωργίου τόνισε ότι προσπάθεια της πυροσβεστικής ήταν να περιοριστεί η φωτιά στο υπόγειο της υπεραγοράς και να μην επεκταθεί σε άλλους ορόφους. Είπε επίσης ότι ο στόχος επιτεύχθηκε και διευκρίνισε ότι οι ζημιές σε άλλους ορόφους δεν προκλήθηκαν από την φωτιά αλλά από τους καπνούς. Στο υπόγειο βρίσκεται ο αποθηκευτικός χώρος της υπεραγοράς.

    Ο κύριος Χατζηγεωργίου είπε ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε αμέσως καί οχήματά της βρίσκονταν στην υπεραγορά μόλις τέσσερα λεπτά μετα την κλήση. Είπε επίσης ότι για κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν εξήντα πυροσβέστες καί χρησιμοποιήθηκαν εξη πυροσβεστικά οχήματα καί πολλά οχήματα υποστήριξης.

    Οι προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονταν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας.

    Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς στην υπεραγορά, που λειτούργησε πριν από μερικούς μήνες, ερευνώνται, αλλά εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

    [04] ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ

    Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους επιμένει ότι τα αίτια θανάτου του Χριστοφή Χριστοφή, εκτοπισμένου στο Παραλίμνι, είναι η σηψαιμία με αιμορραγία του στομάχου συνεπεία πνευμονίας, εισροφήσεως εμεσμάτων και επιμόλυνσης συνεπεία εισρόφησης γαστρικού υγρού, ύστερα από κάκωση στην κεφαλή, την οποία υπέστη σε τροχαίο δυστύχημα.

    Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Σοφοκλέους υποστηρίζει ότι τα αίτια αυτά διαπιστώθηκαν και στις δύο νεκροτομές στις οποίες συμμετείχε, με ένταλμα του θανατικού ανακριτή.

    Στη δήλωση του ο Σοφοκλής Σοφοκλέους τονίζει ότι αποφάσισε να μιλήσει λόγω των όσων έχουν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες για το θάνατο του Χριστοφή Χριστοφή.

    Ο υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του, θα ζητήσει σήμερα να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο κύριος Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα.

    [05] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΑΧΕΣ

    Οι ξένοι μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των Ταλιμπάν και έχουν οχυρωθεί σε φρούριο κοντά στην πόλη Μαζάρι Σαρίφ εξακολουθούν να αντιστέκονται στις επιθέσεις της Βόρειας Συμμαχίας, τα στρατεύματα της οποίας τους πολιορκούν εδώ και ημέρες.

    Σήμερα το πρωί μετέβησαν στο σημείο των μαχών Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες με προφανή αποστολή να εισέλθουν στο πολιορκημένο φρούριο, ενώ η αμερικανική αεροπορία σταμάτησε από χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

    Το βράδι της Κυριακής το φρούριο σφυροκοπήθηκε από αμερικανικά βομβαρδιστικά, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Βόρειας Συμμαχίας, οι βομβαρδισμοί δεν έφεραν αποτελέσματα.

    [06] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΟΥΗΔΟΣ

    Αλλος ένας άνθρωπος του Τύπου, ο όγδοος, σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν από την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα.

    Πρόκειται για Σουηδό εικονολήπτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας.

    Ο Σουηδός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όταν πρόβαλε αντίσταση σε τρεις ενόπλους άνδρες, οι οποίοι εισέβαλαν στη διάρκεια της νύκτας, στο σπίτι όπου διέμενε με το συνεργείο του κι άλλους δύο συμπατριώτες του δημοσιογράφους, με σκοπό να ληστέψουν.

    Οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν παίρνοντας ένα δορυφορικό τηλέφωνο και αρκετές χιλιάδες δολλάρια.

    [07] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ

    Στις Φιλιππίνες ένας στρατιώτης και εικοσιπέντε τουλάχιστον μουσουλμάνοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες που ξέσπασαν νωρίς την αυγή μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, πιστών στο μουσουλμάνο ηγέτη Νουρ Μισουάρι.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν εξάλλου ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ σαράντα συνελήφθησαν από τους αντάρτες.

    Ο Μισουάρι, πρώην κυβερνήτης του Μιντανάο, ηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξέγερσης η οποία κατέληξε ωστόσο σε αποτυχία.

    [08] ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ

    Η αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω διεξαγωγής οδικών έργων στο νέο δρόμο Λεμεσού-Πάφου, έχει κλείσει από σήμερα μέχρι και αύριο το πρωί τμήμα της σήραγγας που οδηγεί προς Πάφο.

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση για τον καιρό.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένεται να πέσουν λίγες βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και θα πνέουν κυρίως από τα βορειανατολικά. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Απόψε θα υπάρχουν νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους δέκα στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 27 November 2001 - 15:15:08 UTC