Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-01-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [03] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [04] ΣΙΚΕ ΤΟΡΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [05] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ
  • [06] ΙΣΡΑΗΛ ΒΙΑ
  • [07] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Χριστόφια ότι δεν τίθεται θέμα πιέσεων εκ μέρους των Αμερικανών για να αποδεχθεί η κυβέρνηση απομάκρυνση, από την Κύπρο, ή την αχρησία οποιουδήποτε οπλικού συστήματος. Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν σε συνάντηση Κληρίδη-Χριστόφια το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι η συνάντηση είχε διευθετηθεί από το περασμένο Σάββατο για ενημέρωση αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό. Σε παρατήρηση ότι η συνάντηση μπορεί να έχει κάποια σχέση και με το θέμα των όπλων, αφού για το Κυπριακό ενημερώθηκε στη συνάντηση της Τετάρτης, ο κύριος Χριστόφιας απάντησε πως ασφαλώς και μίλησαν για το θέμα, για το οποίο, όμως, όπως ανέφερε, δεν θέλει να μπει "στη λογική των πατριωτικών τοποθετήσεων". Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται ότι υπάρχει θέμα άσκησης πιέσεων για αποστολή οποιουδήποτε οπλικού συστήματος στο εξωτερικό και υπέδειξε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους θέματα, η δημοσιοποίηση των οποίων μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Απάντησε εξάλλου αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον ο ίδιος έχει βολιδοσκοπηθεί από τους Αμερικανούς για θέματα που αφορούν τα οπλικά συστήματα. Ανέφερε ότι οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι γνωστές επί του θέματος, και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα από όλους είναι να επικεντρωθούν στο θέμα του διαλόγου. Σε σχέση με την πληροφορία περί παραίτησης του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι δεν θίγηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, αλλά και ούτε γνωρίζει ο,τιδήποτε. Το πρωί ο πρόεδρος Κληρίδης συσκέφθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, το Γενικό Εισαγγελέα και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οι οποίοι απέφυγαν να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Νέα συνάντηση θα έχουν στις πέντε το απόγευμα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, οι οποίες εισέρχονται στη δεύτερη εβδομάδα. Η συνάντηση είναι η πέμπτη από τις δεκαέξι Ιανουαρίου, και σ' αυτήν θα συνεχισθεί η συζήτηση για το θέμα των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης. Το ζήτημα αυτό θεωρείται κλειδί στη διαπίστωση των οριστικών προθέσεων και προσανατολισμών της κάθε πλευράς, παρόλο που οι διαφορές επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι πρόδηλες.

    [03] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Το Κυπριακό θα θέσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου στη διήμερη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Στο Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει για πρώτη φορά υπό την ισπανική προεδρία, θα ανοίξει επίσης η συζήτηση, από νέα βάση, για τον Ευρωστρατό. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η πορεία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αφορά και την Κύπρο, και η εξέταση θεμάτων εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [04] ΣΙΚΕ ΤΟΡΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Η Επιτροπή Διαιτησίας συνέρχεται σήμερα το απόγευμα για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις σοβαρές καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού Χριστόφορου Τορναρίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο βοηθός διαιτητής Αντώνης Παπαπαναγιώτου προβαίνει σε δωροδοκίες παραγόντων ποδοσφαιρικών ομάδων, με στόχο τη διεξαγωγή προσυνεννοημένων αγώνων. Ο κύριος Τορναρίτης προέβη στις καταγγελίες μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την Ανόρθωση και τις επανέλαβε με χθεσινές του δηλώσεις. Είπε επίσης ότι, παρόλο που ο ίδιος έχει καταγγείλει τον κύριο Παπαπαναγιώτου τουλάχιστον δεκαπέντε φορές, ο συγκεκριμένος βοηθός διαιτητής κληρώθηκε για τον αγώνα της ομάδας του με την Ανόρθωση. Αντιδρώντας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Κώστας Κωνσταντίνου, ζήτησε από τον κύριο Τορναρίτη να καταθέσει όσα στοιχεία έχει, ώστε ο Σύνδεσμος να διερευνήσει τις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες. Το θέμα θα εξετασθεί σε βάθος και από την αστυνομία, αφού ο κύριος Παπαπαναγιώτου είναι μέλος της αστυνομικής δύναμης. Στο μεταξύ τόσο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όσο και η Επιτροπή Διαιτησίας απαίτησαν από τον Χριστόφορο Τορναρίτη να καταθέσει επισήμως τα στοιχεία που κατέχει, ώστε η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

    [05] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

    Ο δικηγόρος του κυρίου Παπαπαναγιώτου, Νέστορας Νικηφόρου, μιλώντας χθες βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Αθλητικές Εικόνες", δήλωσε ότι θα κινήσει όλες τις δικαστικές διαδικασίες εναντίον του Χριστόφορου Τορναρίτη. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης, διέταξε έρευνα για την όλη υπόθεση, διότι ο κύριος Παπαπαναγιώτου είναι μέλος της αστυνομικής δύναμης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Χρύσης Πρέντζας δήλωσε άγνοια για φήμες ότι ο κύριος Παπαπαναγιώτου χρησιμοποιούσε, για τους διακανονισμούς που του καταλογίζονται, το προσωπικό τηλέφωνο στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής, εν αγνοία και εν τη απουσία του ιδίου. Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο Χαράλαμπος Ελευθερίου, πρώην ποδοσφαιριστής του Ερμή Αραδίππου και τώρα μόνιμος κάτοικος Βρετανίας, προέβη σε σοβαρές αποκαλύψεις. Είπε ότι ο Χριστόφορος Τορναρίτης έχει απόλυτο δίκαιο σε όσα καταλογίζει στον εν λόγω βοηθό διαιτητή και ότι στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αλλά και διαιτητές. Ο Χαράλαμπος Ελευθερίου κατάγγειλε ότι πέρσι είχε γίνει πρόταση και στον ίδιο να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο διακανονισμό, αλλά αρνήθηκε.

    [06] ΙΣΡΑΗΛ ΒΙΑ

    Νέα ένοπλη επίθεση από Παλαιστίνιο, μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, διενεργήθηκε σήμερα. Ο Παλαιστίνιος κτύπησε αρχικά με το αυτοκίνητό του έναν Ισραηλινό αστυνομικό και ένα πολίτη στο Τελ Αβίβ, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ενωρίτερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ισραηλινού στρατού, ο ίδιος Παλαιστίνιος είχε διενεργήσει επίθεση σε φυλάκιο, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, τραυματίζοντας έναν ισραηλινό στρατιώτη, αλλά κατάφερε να διαφύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο κατευθύνθηκε στο Τελ Αβίβ όπου εξαπέλυσε την δεύτερη επίθεσή του. Η Ισραηλινή αστυνομία έχει τεθεί από χθες σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής στο κέντρο των Ιεροσολύμων, μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας από παλαιστινία στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

    [07] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο λίγων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Απόψε αρχικά θα σχηματίζονται παροδικές νεφώσεις που πιθανόν να φέρουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Αργότερα ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους επτά στα παράλια και στους δύο στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Το ύψος των χιονιών είναι 45 εκατοστόμετρα στην κορυφή του Ολύμπου και 25 στην πλατεία Τροόδους.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 28 January 2002 - 17:39:11 UTC