Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-03-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [02] ΦΕΡΧΟ ΕΠΑΦΕΣ ΝΕΟ
  • [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [04] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ
  • [06] ΔΗΚΟ ΑΘΗΝΑ
  • [07] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002

  • [01] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Νέο λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή με τριαντατρείς νεκρούς Παλαιστίνιους και τέσσερις Ισραηλινούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Μόνο στη διάρκεια της νύκτας σκοτώθηκαν δεκαεννέα Παλαιστίνιοι και τέσσερις Ισραηλινοί στη Λωρίδα της Γάζας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση των Ισραηλινών. Από την έναρξη της Παλαιστινιακής εξέγερσης, σκοτώθηκε για πρώτη φορά και ένας Παλαιστίνιος υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν καταδίκασε το γεγονός και κάλεσε την Ισρηλινή Κυβέρνηση να διενεργήσει έρευνα και να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον των υπευθύνων. Οι τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς εισέβαλε σε εβραϊκό οικισμό εποίκων στη Γάζα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σε αντίποινο Ισραηλινοί στρατιώτες διείσδυσαν στον οικισμό Χουζάα και σκότωσαν οκτώ Παλαιστίνιους ανάμεσά τους και τον στρατηγό Αχμαντ Μουφρίζ, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας για το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο παλαιστίνιο αξιωματούχο που σκοτώνεται από τους ισραηλινούς στη διάρκεια της παλαιστινιακής εξέγερσης.

    [02] ΦΕΡΧΟ ΕΠΑΦΕΣ ΝΕΟ

    Με δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη ολοκληρώνει το απόγευμα τις επαφές του στη Λευκωσία ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκίντερ Φερχόϊγκεν. Το πρωϊ ο κύριος Φερχόϊγκεν είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου με την ΕυρωπαΪκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Ο κύριος Βασιλείου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί όπως μέχρι το καλοκαίρι κλείσει μια συμφωνία αρχών για το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι ο κύριος Φερχόϊγκεν με την επίσκεψή του στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ενωση επιθυμεί διακαώς λύση του Κυπριακού.

    [03] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Σε λίγο ο Γκίντερ Φερχόιγκεν θα έχει γεύμα εργασίας στα κατεχόμενα με το Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος όπως δήλωσε θα ζητήσει από τον Ευρωπαίο Επίτροπο τη συμβολή του στην ένταξη του ψευδοκράτους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τότε, κατά το Ραούφ Ντενκτάς, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παρεμβάλει εμπόδια στις συνομιλιες, αφού τα όσα συζητούνται θα είναι με βάση τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [04] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Την τρίτη συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο της δεύτερης και πιο ουσιαστικής φάσης των απευθείας συνομιλιών. Στη φάση αυτή οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο θέμα των εξουσιών της μελλοντικής κεντρικής κυβέρνησης. Η συνάντηση άρχισε στις δέκα το πρωϊ και διήρκεσε μία και πλέον ώρα. Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο και των συμβούλων των δύο συνομιλητών. Σε χθεσινές δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη ο Ραούφ Ντενκτάς χαρακτήρισε καλό σημάδι το γεγονός ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

    Η ελληνική κυπριακή πλευρά ενδιαφέρεται περισσότερο από κάθε άλλο να διαφανεί μέχρι τον Ιούνιο κατά πόσο υπάρχει περίπτωση πραγματικής και όχι τεχνητής προόδου στο Κυπριακό και με την τουρκοκυπριακή πλευρά να ροκανίζει το χρόνο. Τη θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος σχολίαζε τις δηλώσεις Φερχόιγκεν ότι μέχρι τον Ιούνιο πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εφαρμόσιμη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για λύση του Κυπριακού. Ο κύριος Χριστόφιας μιλούσε το πρωϊ στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από την αναχώρηση του για την Αθήνα.

    [06] ΔΗΚΟ ΑΘΗΝΑ

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κόμματος Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι σε όλες τις επαφές έγινε ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ επιβεβαιώθηκε το σταθερό ενδιαφέρον τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Διαπιστώθηκε, προστίθεται, σταθερή υποστήριξη της θέσης για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξάρτητα από την πορεία αναζήτησης λύσης του Κυπριακού και εμμονή για λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [07] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία εξήντα-τριών ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαράλαμπος Τζιωνής, από τον Αγρό. Ο Τζιωνής προσέφερε τις υπηρεσίες του στον αγώνα της ΕΟΚΑ ως μέλος της οργάνωσης στο χωριό του. Η ημερομηνία της κηδείας του θα ανακοινωθεί αργότερα.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός με βόρειους ασθενείς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με βόρειους ασθενείς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά και στους έντεκα στα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 8 March 2002 - 21:18:00 UTC