Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-07-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
  • [02] ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΠΕΝΘΟΣ
  • [03] ΣΤΕΦΑ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
  • [04] ΜΠΑΝΤΛΕΡ ΘΛΙΨΗ
  • [05] ΚΗΔΕΙΕΣ
  • [06] ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠ
  • [07] ΧΑΣΙΚΟΣ ΟΛΑ
  • [08] ΚΟΥΚΛΙΑ ΜΠΕΛ
  • [09] ΧΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

    Η Βουλή τίμησε το πρωί τη μνήμη του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και των τεσσάρων άλλων αξιωματικών, που έχασαν τη ζωή τους χθες την αυγή, από πτώση του ελικοπτέρου Μπελ 206 κοντά στα Κούκλια.

    Σε ομιλία ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Χριστόφιας εξήρε το έργο και τις ικανότητες του Αρχηγού ΓΕΕΦ και των τεσσάρων αξιωματικών. Τόνισε ότι ο χαμός των πέντε ανδρών, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, συνάπτοντας αρραβώνα αίματος με την πατρίδα, αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη απώλεια και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

    Ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι υπήρξαν όλοι τους αξιωματικοί που με συνέπεια και αυταπάρνηση πρόσφεραν όλο τους το είναι, για να μπορεί η Εθνική Φρουρά, εάν και εφόσον χρειαστεί, να ανταποκριθεί με επιτυχία στο καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδας στις πολύ δύσκολες συνθήκες που διέρχεται.

    Αναφερόμενος ειδικά στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι ο Ευάγγελος Φλωράκης, με τις γνώσεις και τις ικανότητές του, έδωσε πάρα πολλά στο στράτευμα και βοήθησε τα μέγιστα για να αγκαλιαστεί η Εθνική Φρουρά από τον κυπριακό λαό με ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη.

    Ακολούθως η Βουλή τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των πέντε θυμάτων της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας.

    Παρόντες στη συνεδρία ήταν ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και ανώτερα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

    [02] ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΠΕΝΘΟΣ

    Μεσίστιες είναι και σήμερα οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια και τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο τριημέρου πένθους, που κήρυξε από χθες η κυβέρνηση για τον αδόκητο θάνατο του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και των τεσσάρων άλλων αξιωματικών.

    [03] ΣΤΕΦΑ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

    Το συγκλονισμό και την οδύνη του ελληνικού λαού από το χαμό του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και άλλων τεσσάρων αξιωματικών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Σε επιστολή προς τον πρόεδρο Κληρίδη ο πρόεδρος Στεφανόπουλος αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αισθάνονται βαθειά οδύνη και όλοι συμμετέχουν στο πένθος των οικογενειών των νεκρών. Ο πρόεδρος Στεφανόπουλος εύχεται η απώλεια των πέντε αξιωματικών να είναι η τελευταία που πλήττει τις κυπριακές δυνάμεις.

    [04] ΜΠΑΝΤΛΕΡ ΘΛΙΨΗ

    Τη βαθιά λύπη του για το χαμό του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη και των τεσσάρων άλλων αξιωματικών εξέφρασε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Ντόναλτ Μπάντλερ. Σε δηλώσεις το πρωί, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Μπάντλερ ανέφερε ότι γνώριζε πολύ καλά τον Ευάγγελο Φλωράκη και τον χαρακτήρισε πολύ αξιόλογο άνδρα. Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πέντε αξιωματικών.

    [05] ΚΗΔΕΙΕΣ

    Η κηδεία του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη θα τελεσθεί αύριο στις έντεκα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα και η ταφή θα γίνει στην Πάφο. Την ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος φθάνει στην Κύπρο αύριο το πρωί. Η κηδεία του σμηναγού Πάρη Αθανασιάδη θα τελεσθεί αύριο στις πέντε το απόγευμα επίσης στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα, ενώ η κηδεία του υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή θα τελεσθεί σήμερα το απόγευμα στις τέσσερις στην εκκλησία Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο. Δεν έχει ακόμη ορισθεί η ημερομηνία των κηδειών του Διοικητή Αεροπορίας Στέλιου Δεμέναγα και του υπασπιστή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Νίκου Γεωργίου, καθώς, όπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο καθορισμός συναρτάται με τη διακρίβωση της ταυτότητάς τους με τη μέθοδο του Ντι-Εν-Εϊ που είναι χρονοβόρα.

    [06] ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠ

    Συγκινητική είναι η προσέλευση ανθρώπων από όλα τα στρώματα του λαού στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς προκειμένου να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε χθες για τον αδόκητο θάνατο του Αρχηγού ΓΕΕΦ Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών. Αρχηγοί κομμάτων, αξιωματούχοι του κράτους και ξένοι διπλωμάτες πήγαν και σήμερα στο ΓΕΕΦ όπου υπέγραψαν το βιβλίο αποτίοντας φόρο τιμής στους πέντε αδικοχαμένους αξιωματικούς. Το βιβλίο θα παραμείνει ανοικτό έως τις οκτώ το βράδυ.

    [07] ΧΑΣΙΚΟΣ ΟΛΑ

    Αναγκαστική προσγείωση ύστερα από βλάβη ή πυρκαγιά πραγματοποίησε το ελικόπτερο Μπελ της Εθνικής Φρουράς στα Κούκλια. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση δήλωσε το πρωί σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο ΓΕΕΦ ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος. Ο κύριος Χάσικος είπε ότι οι λόγοι για τους οποίους έγινε η αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου διερευνώνται από δεκαμελή Επιτροπή το πόρισμα της οποίας θα δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Την επιτροπή απαρτίζουν τρεις Κύπριοι χειριστές και τρεις μηχανικοί που έχουν διοριστεί από το υπουργείο Αμυνας και δύο εμπειρογνώμονες που έφθασαν χθες από την Ελλάδα. Στις έρευνες θα συμμετάσχουν επίσης δύο ειδικοί των εταιρειών Μπελ και Ρολς-Ρόϋς. Ο κύριος Χάσικος τόνισε ότι για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου πρέπει να αναμένεται το πόρισμα και ξεκαθάρισε πως οτιδήποτε λεχθεί πέρα από αυτό είναι ανεύθυνο.

    [08] ΚΟΥΚΛΙΑ ΜΠΕΛ

    Καμένη γη και κομμένα λεμονόδεντρα σηματοδοτούν το σημείο όπου κατέπεσε χθες το μοιραίο Μπελ της Εθνικής Φρουράς στα Κούκλια. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Πάφο τα τηλεοπτικά συνεργεία που μετέβησαν σήμερα στην περιοχή κατέγραψαν τα ίχνη που παρέμειναν στο χώρο που καταδεικνύουν την πτώση του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας ο απλός παρατηρητής είναι δύσκολο να εντοπίσει το σημείο στο οποίο το ελικόπτερο θα μπορούσε να αναποδογυριστεί μετά την προσγείωσή του.

    [09] ΧΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤ

    Ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κενό εξουσίας μετά το θάνατο του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Υπάρχει σημείωσε, απώλεια συνεργατών του κύρους, του εύρους και της δύναμης των συγκεκριμένων ανθρώπων που χάθηκαν, αλλά όχι απώλεια σε επιχειρησιακό επίπεδο. Ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Φοίβος Κλόκαρης, πρόσθεσε ο κύριος Χάσικος, δεν βρίσκεται τυχαία στη θέση που κατέχει. Είναι γνώστης του αντικειμένου και έχει θέσει υπό τη διοίκησή του τις ένοπλες δυνάμεις μέχρι να αντικατασταθεί ο αρχηγός της Δύναμης σε συνεργασία με την Ελλάδα.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Το εποχιακό βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια, σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα, προκαλούν σχετική αστάθεια στην περιοχή της Κύπρου σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το απόγευμα θα σχηματίζονται νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, αλλά τοπικά στα νότια παράλια ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Κατά τις αυγινές ώρες, θα σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει τοπικά στα νότια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 στα ψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Sunday, 14 July 2002 - 19:25:24 UTC