Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-08-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΜΙΧΟΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [03] ΖΙΓΙΑΛ ΗΠΑ
  • [04] ΜΠΙΡΑΝΤ ΣΧΕΔΙΟ
  • [05] ΟΜΗΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑ
  • [06] ΤΣΟΧΑΤΖΟ ΤΙΜΗ
  • [07] ΜΟΥΣΙΟΥΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • [08] ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2002

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς συναντώνται αυτή την ώρα, στο πλαίσιο του έκτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο νέος γύρος σηματοδοτείται από την εξαγγελθείσα συνάντηση στο Παρίσι του Κόφι Ανάν με τους δύο συνομιλητές στις έξι Σεπτεμβρίου. Χθες, κατά τις χωριστές συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αλβαρο Ντε Σότο βολιδοσκόπησε τους δύο ηγέτες για το ενδεχόμενο να καταθέσει ο Κόφι Ανάν έγγραφο ιδεών για το κυπριακό.

    [02] ΜΙΧΟΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τόνισε ότι το επόμενο τετράμηνο θα είναι πολύ κρίσιμο για το κυπριακό καί ότι στο διάστημα αυτό θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες και σοβαρές αποφάσεις. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Παπαπέτρου κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να διασφαλίσουν ότι στο βωμό της προεκλογικής σκοπιμότητας δεν θα θυσιαστεί η υπόθεση της Κύπρου. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρέπει να αναμένεται η υποβολή σχεδίου από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και οι δύο πλευρές, πρόσθεσε, έχουν αναλωθεί σε μια προσπάθεια ώστε το σχέδιο αυτό να βρίσκεται πιό κοντά στις δικές τους θέσεις. Είπε ότι βασικός στόχος του Κόφι Αναν στο Παρίσι είναι να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των δύο πλευρών στην υποβολή σχεδίου, πρόσθεσε όμως ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα Ηνωμένα Εθνη είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν στην υποβολή σχεδίου. Ο κύριος Παπαπέτρου τόνισε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης στέλλει το μήνυμα πρός πάσα κατεύθυνση ότι μπαίνει στην κρίσιμη αυτή περίοδο με την ίδια ευελιξία καί αποφασιστικότητα για να φθάσει σε λύση έντιμου συμβιβασμού, υπό την προϋπόθεση ότι οι βασικές παράμετροι των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του κοινοτικού κεκτημένου και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων δεν θα πεταχθούν στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά θα είναι εργαλεία για υλοποίηση αυτής της λύσης.

    [03] ΖΙΓΙΑΛ ΗΠΑ

    Η Τουρκία θα ζητήσει απο τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενεργήσουν κατα τρόπο που να αποτραπεί η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί δήθεν οι Ελληνοκύπριοι καθυστερούν την εξεύρεση λύσης του κυπριακού, αφού περιμένουν την ένταξη. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, το ζήτημα θα θέσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιουγκούρ Ζιγιάλ σε συναντήσεις με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτων. Ο Ζιγιάλ βρίσκεται ήδη στην αμερικανική πρωτεύουσα και αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αμυνας Πωλ Γούλφοβιτς και τον υφυπουργό για πολιτικές υποθέσεις Μαρκ Γκρόσμαν.

    [04] ΜΠΙΡΑΝΤ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αλί Μπιράντ αποκάλυψε ότι υπάρχει μυστικό σχέδιο για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι αυτό στρέφεται κατά των τουρκικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τον Αλί Μπιράντ, το έγγραφο προνοεί πως σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν ικανοποιούν την Αγκυρα, το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους, θα υπαχθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας έτσι ένα πρώτο μήνυμα προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία. Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην Τέρκις Ντέηλι Νιους, ο Μπιράντ αναφέρει ότι το έγγραφο συνέταξε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

    [05] ΟΜΗΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διαμόρφωση κώδικα δεοντολογίας, που θα διέπει την προεκλογική εκστρατεία. Ο κύριος Ομήρου ανέφερε χθες, μετά την επίδοση των προτάσεών του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι πρέπει να γίνει μια προεκλογική εκστρατεία ιδεών, προτάσεων και επιχειρημάτων και όχι άγονων αντιπαραθέσεων ή προσωπικών αντεγκλήσεων και επιθέσεων.

    [06] ΤΣΟΧΑΤΖΟ ΤΙΜΗ

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νίκος Ρολάνδης θα υπογράψουν σήμερα το πρωϊ συμφωνίες για συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και τουρισμού. Στις έντεκα ο κύριος Τσοχατζόπουλος θα τιμηθεί, σε ειδική συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, για την προσφορά του στην άμυνα της Κύπρου, στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργού Εθνικής Αμυνας.

    ΠΟΜΑΚ ΠΣΕΚΑ νεο

    Συνεχίζονται στη Λευκωσία οι εργασίες του συνεδρίου των κεντρικών συμβουλίων της Πόμακ και της Πσέκα και του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημης Κυπριακής Νεολαίας. Στις δέκα και τριάντα θα γίνει συζήτηση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Δύο χιλιάδες τέσσερα στην Αθήνα και τον Εθελοντισμό. Θα ακολουθήσει στις έντεκα και τριάντα συζήτηση με θέμα Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια, των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών υποθέσων της Βουλής, του επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και του Προέδρου της Πόμακ. Και οι δύο συζητήσεις θα μεταδίδονται απ ευθείας από το πρώτο Κανάλι της τηλεόρασης του Ρικ και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου.

    [07] ΜΟΥΣΙΟΥΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    Ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούτας συναντάται αυτή την ώρα με την ηγεσία της Ετύκ, η οποία θα δώσει τις απαντήσεις της στις απόψεις που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο σχετικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στις Τράπεζες. Χθες ο κύριος Μουσιούττας, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τον Εργοδοτικό Σύνδεσμο Τραπεζών, είπε ότι το θέμα έχει εξαντληθεί και το υπουργείο Εργασίας θα αποφασίσει τι θα κάμει όταν ακούσει και την πλευρά των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Ταγαρούλιας δήλωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν απεριόριστα τις προσπάθειες του υπουργού Εργασίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    [08] ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

    Τελούνται απόψε στις οκτώ στη Λεμεσό τα εγκαίνια της γιορτής του κρασιού. Επίσημος προσκεκλημένος στα εγκαίνια, τα οποία θα τελέσει ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, θα είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος. Η γιορτή του κρασιού θα διαρκέσει δεκατρείς ημέρες.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι, αρχικά ασθενείς τριών μποφόρ και αργότερα μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 26 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 27 August 2002 - 9:32:34 UTC