Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-01-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΕΝΕΙ
  • [02] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΙΩΝΑΣ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟ
  • [05] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΡΑΚ
  • [07] ΙΡΑΚ ΑΕΡΟΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
  • [08] ΚΟΠ ΧΡΗΜΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΕΝΕΙ

    Ο Αλέκος Μαρκίδης παραμένει στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής κυπριακής πλευράς στις τεχνικές επιτροπές, οι οποίες θα ασχοληθούν με θέματα συνθηκών και νομοθεσίας που θα ισχύουν μετά τη λύση του Κυπριακού. Την παραμονή του κυρίου Μαρκίδη στη διαπραγματευτική ομάδα αποφάσισε ο πρόεδρος Κληρίδης και την ανακοίνωσε στον Γενικό Εισαγγελέα σε συνάντησή τους το πρωί. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Προέδρου αν τον θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στη διαπραγματευτική ομάδα. Η απάντηση του Προέδρου Κληρίδη, είπε, ήταν άμεση και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ως διαπραγματευτή, ανεξάρτητα από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι η παραμονή του στη διαπραγματευτική ομάδα θα δημιουργήσει περιπλοκή στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά, τόνισε, το Κυπριακό και η Κύπρος είναι υπεράνω όλων. Οταν ρωτήθηκε αν συζήτησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα της παραμονής του στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα απάντησε αρνητικά προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα το ξεκαθαρίσει αύριο σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

    [02] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος του Κισός και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι αυτοί που τις τελευταίες ημέρες εκόπτοντο για την κρισιμότητα των περιστάσεων, έχουν καταφέρει να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της διαπραγματευτικής ομάδας για επίλυση του κυπριακού. Κι αυτό, πρόσθεσε ο κύριος Ομήρου, διότι θα συμμετέχουν στην ίδια διαπραγματευτική ομάδα δύο ανθυποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν διαφορετικές απόψεις επί των χειρισμών ή επί των εκτιμήσεων του κυπριακού.

    [03] ΙΩΝΑΣ

    Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συανγερμού Πρόδρομος Προδρόμου και Ιωνάς Νικολάου επανέλαβαν τη θέση ότι θα πρέπει να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του προέδρου Κληρίδη για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου καί να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Προδρόμου εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν συντρέχει λόγος ο πρόεδρος Κληρίδης στα 85 του να υποβληθεί στην εκλογική δοκιμασία και ταλαιπωρία. Εξ άλλου ο Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι ο Αλέκος Μαρκίδης μπορεί να χειριστεί το Κυπριακό όπως ο πρόεδρος Κληρίδης και ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

    [04] ΑΝΑΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟ

    Μέχρι τη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δησύ τα στελέχη του κόμματος μπορούν να εκφράζουν δημόσια τίς θέσεις και τις απόψεις τους σε σχέση με τις υποψηφιότητες του Γλαύκου Κληρίδη και του Αλέκου Μαρκίδη. Ομως η απόφαση του Ανωτάτου θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι η εισήγηση στο Ανώτατο Συμβούλιο θα είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Ο κύριος Αναστασιάδης απέρριψε τίς εισηγήσεις των βουλευτών του κόμματος για απόσυρση της υποψηφιότητας του προέδρου Κληρίδη, τονίζοντας ότι με την απόφασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτελεί ιστορικό χρέος.

    [05] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του Δήκο Αντρέας Αγγελίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου Κληρίδη καί του Αλέκου Μαρκίδη. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι λόγω των διαφωνιών αυτών δεν πρέπει ο κύριος Μαρκίδης να παραμείνει στην διαπραγματευτική ομάδα. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι είναι ηθική και πολιτική ανάγκη, εφ όσον είναι υποψήφιος, να μήν συνεχίσει να ασκεί το λειτούργημα του Γενικού Εισαγγελέα.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΡΑΚ

    Η Τουρκία έδωσε την άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιθεωρήσουν λιμάνια και αεροδρόμια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράκ. Αυτό ανέφεραν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού.

    Στη συνεδρία της επιτροπής παρίσταντο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιασάρ Γιακίς, δύο στρατηγοί και τα μέλη της επιτροπής διεθνών σχέσεων του κοινοβουλίου.

    [07] ΙΡΑΚ ΑΕΡΟΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

    Στο μεταξύ οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών άρχισαν σήμερα επιθεωρήσεις του οπλοστασίου του Ιράκ από αέρος. Τρία ελικόπτερα των επιθεωρητών πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από προάστια της Βαγδάτης και σε περιοχές στα σύνορα με τη Συρία. Χθες ο Σάταμ Χουσέϊν κατηγόρησε τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών για κατασκοπεία.

    [08] ΚΟΠ ΧΡΗΜΑ

    Τα αθλητικά σωματεία και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ζήτησαν από την Κυβέρνηση επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους πέντε εκατομμυρίκων λιρών. Φετος η κρατική χορηγία περιορίστηκε στο ένα εκατομμύριο λίρες και οι επιπλέον τριάκοσιες χιλιάδες που δίνονταν κάθε χρόνο θα διατεθούν για αστυνόμευση των γηπέδων. Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ότι αν η Κύπρος δεν εναρμονιστεί με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, από τον Μάρτιο θα υπάρχει πρόβλημα συμμετοχής των κυπριακών ομάδων στο Κύπελλο Ουέφα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με υψηλές κυρίως νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους δέκα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και τοπικά αναμένεται μα σχηματισθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους πέντε στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 7 January 2003 - 23:04:59 UTC