Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-01-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΧΑΡΝΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • [03] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΡΩΙΝΟΣ
  • [04] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙΝΟΣ
  • [05] ΙΡΑΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ
  • [06] ΚΟΥΒΕΙΤ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
  • [07] ΦΩΤΙΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [08] ΠΛΑΣΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [09] ΧΙΟΝΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΕΚΧΑΡΝΤ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε τον ισχυρισμό του Ραούφ Ντενκτάς ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τόνισε μάλιστα ότι θα ήταν τραγικό να μην επιλυθεί το Κυπριακό ως τις 28 Φεβρουαρίου, διότι, όπως είπε, δύσκολα θα βρεθεί ανάλογη ευκαιρία στο μέλλον. Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Φρεντ Εκχαρντ, είπε ότι ο Κόφι Ανάν προσπαθεί να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να επιλύσουν τις διαφορές τους, να ενώσουν το νησί έγκαιρα και να ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως ενιαίο κράτος.

    [02] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Στα κατεχόμενα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της άτεγκτης στάσης που εξακολουθεί να τηρεί ο Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό. Το κόμμα Ενωμένη Κύπρος επανέρχεται στην αξίωση για παραίτηση του Ντενκτάς από τη θέση του συνομιλητή για το Κυπριακό και τον επικρίνει για τις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το σχέδιο Ανάν, εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Ιζέτ Ιτζιάν κατηγόρησε τον Ντενκτάς ότι έχει αποκοπεί εντελώς από την κοινότητά του και ότι βασίζεται στους στρατιωτικούς και τους φασίστες γκρίζους λύκους. Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέκρινε επίσης τον Ντενκτάς ότι προτρέπει τους γκρίζους λύκους της Τουρκίας σε διαδηλώσεις, με τον ισχυρισμό πως η Κύπρος βγήκε στο σφυρί.

    [03] ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΡΩΙΝΟΣ

    Τα γεγονότα τρέχουν και οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται συνέχεια, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης, προσθέτοντας ότι μπροστά μας βρίσκεται μια χρυσή ευκαιρία και ιστορική πραγματικότητα την οποία αυτός που μπορεί διαχειρισθεί είναι ο Πρόεδρος Κληρίδης. Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εξελίξεις δεν ήλθαν τυχαία, αλλά ύστερα από μεγάλη προσπάθεια του προέδρου Κληρίδη, ο οποίος με τη βοήθεια ολόκληρου του κυπριακού λαού, κατάφερε να οδηγήσει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΟΜΗΡΟΥ ΠΡΩΙΝΟΣ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου επανέλαβε ότι η προσχώρηση και των Οικολόγων στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσδίδει νέα δυναμική στην υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου και προδιαγράφει νικηφόρα πορεία. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι η δυναμική αυτή θα αποκτήσει πιο έντονο χαρακτήρα τις επόμενες ημέρες με την προσχώρηση και άλλων κομμάτων, κινήσεων και ομάδων. Ο κύριος Ομήρου τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε εξελίξεις στο Κυπριακό δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και πρόσθεσε ότι αν σημειωθούν πριν από τις 28 Φεβρουαρίου θα τύχουν χειρισμού από το Εθνικό Συμβούλιο και το σημερινό Πρόεδρο ενώ αν σημειωθούν μετά τις 28 Φεβρουαρίου από το Εθνικό και τον νέο πρόεδρο λαού.

    [05] ΙΡΑΚ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ

    Η Τουρκία παραμένει σταθερή στην απόφασή της για περιορισμένη συμβολή σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ και κάλεσε την Ουάσιγκτον να μειώσει τις απαιτήσεις της στο ελάχιστο. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Ρίτσιαρντ Μάγιερς, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Χιλμί Οζκιόκ, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να περιορίσει τις αξιώσεις της σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Οι τουρκικές εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιώνουν τη διέλευση εκατόν περίπου χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών από το τουρκικό έδαφος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για εξόρμηση εναντίον του Ιράκ.

    [06] ΚΟΥΒΕΙΤ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    Ενας αμερικανός σκοτώθηκε και δεύτερος τραυματίστηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση Κάμπ Ντόχα, στην πόλη του Κουβέιτ. Πηγές της αμερικανικής πρεσβείας ανέφεραν ότι τα θύματα ανήκαν στο πολιτικό προσωπικό της αμερικανικής βάσης. Στο Κουβέιτ σταθμεύουν περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων, ενόψει πιθανής επίθεσης στο Ιράκ.

    [07] ΦΩΤΙΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Σε συναγερμό τέθηκαν η Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου στην Αυστραλία, η Ελληνική Πρεσβεία και η Ελληνική Κοινότητα για να βοηθήσουν τους ομογενείς, που πλήγηκαν από τις πλέον καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ηδη από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή της πρωτεύουσας Καμπέρα κατά το Σαββατοκυρίακο κάηκαν τετρακόσια σπίτια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πέντε σπίτια ελληνικών οικογενειών που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

    [08] ΠΛΑΣΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Ελλαδίτης, μόνιμος κάτοικος Πάφου, συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών δολαρίων. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν καταστηματάρχης από την Κάτω Πάφο προσκόμισε σε τράπεζα χαρτονόμισμα των εκατό δολαρίων Αμερικής, που εισέπραξε από πελάτη. Σύμφωνα με την καταγγελία της Γεωργίας Λαμπριανίδη, ιδιοκτήτριας καταστήματος, αλλοδαπή ψώνισε από το κατάστημα της πληρώνοντας με χαρτονόμισμα των εκατό δολαρίων. Υστερα από πληροφορίες και αξιολόγηση στοιχείων, η Αστυνομία οδηγήθηκε σε σαραντάχρονο Ελλαδίτη ξενοδοχοϋπάλληλο. Σε έρευνα στην κατοικία και το αυτοκίνητο του υπόπτου βρέθηκαν δεκαεννέα χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων, τα οποία από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται να είναι πλαστά.

    [09] ΧΙΟΝΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

    Χιόνια έπεσαν ψες στην περιοχή της Μονής Μαχαιρά και η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δρόμος Μονής Μαχαιρά προς τα Κιόνια είναι ολισθηρός. Εξ άλλου ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι δεκαπέντε εκατοστά του μέτρου και στην πλατεία Τροόδους δέκα.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται λίγες βροχές. Στα ορεινά δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και τοπικά ισχυροί, έξι μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους πέντε στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο λίγων τοπικών ελαφρών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειανατολικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους εννέα στα παράλια και στο μηδέν στις υψηλότερες ορεινές περιοχές, όπου θα σχηματισθεί παγετός.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 21 January 2003 - 13:49:31 UTC