Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-02-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΧΑΡΝΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΧΑΝΕΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ
  • [05] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [07] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΡΙΚ
  • [08] ΚΟΥΤΣΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
  • [09] ΙΡΑΚ ΒΑΡΩΝΗ
  • [10] ΗΠΑ ΙΡΑΚ ΣΤΡΑΤΟΙ
  • [11] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [12] ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΕΚΧΑΡΝΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Φρέτ 'Εκχαρντ δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για συμφωνία στο Κυπριακό και οι δύο πλευρές στην Κύπρο θα πρέπει να αφεθούν να εργασθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο αν ο Κόφι Ανάν θα υποβάλει νέο αναθεωρημένο σχέδιο για λύση του Κυπριακού, ο Φρετ Εκχαρντ είπε επι λέξει: "Ας μην κάμνουμε εικασίες. Εχουμε ακόμη λίγο χρόνο στη διάθεσή μας. Ας αφήσουμε τα μέρη να κάμουν τη δουλειά τους ''.

    [02] ΜΠΑΟΥΤΣΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσιερ επανέλαβε την άποψη της Ουάσιγκτον ότι στο χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται μια σαφής ευκαιρία για λύση του Κυπριακού. Ο κύριος Μπάουτσιερ κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να εκμεταλλευθούν αυτήν την ευκαιρία και είπε ότι είναι σαφές πως η εικοστή-ογδόη Φεβρουαρίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

    [03] ΧΑΝΕΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό Λόρδος Χάνεη δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά, πρόσθεσε, είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές, οι οποίες θα ικανοποιούν πλήρως και τις δύο πλευρές. Ανέφερε επίσης ότι αυτό που χρειάζεται τώρα στο Κυπριακό είναι αποφασιστικότητα και όχι αισιοδοξία.

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

    Την ανάγκη αξιοποίησης του πρωτοφανούς διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτό, δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Σε ομιλία, κατά την τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου, του σωματείου Παρθενώνας στα Λατσιά, ο πρόεδρος Κληρίδης τόνισε πως δεν επιτρέπονται τα λάθη στο κρίσιμο σταυροδρόμι, από το οποίο διέρχεται το πρόβλημα.

    [05] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Φιάσκο αποδείχθηκε συλλαλητήριο υποστηρικτών του Ραούφ Ντενκτάς στην Κωνσταντινούπολη. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα του Ντενκτάς, με το οποίο ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι με την υλοποίηση του σχεδίου Ανάν θα αναγκασθεί να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, θα απαγορευθούν οι τουρκικές σημαίες, ενώ οι Ελληνοκύπριοι και η Κύπρος θα ενωθούν με την Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία Τάσσος Παπαδόπουλος επέκρινε τη διαπραγματευτική ομάδα για αντιφατικές εκτιμήσεις στο Κυπριακό. Μιλώντας ψες σε δύο συγκεντρώσεις στη Λεμεσό ο κύριος Παπαδόπουλος, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό όταν οι κύριοι Κληρίδης, Μαρκίδης και Παπαπέτρου δεν συμφωνούν, να γίνουν πιστευτοί στα Ηνωμένα Εθνη, αλλά και να μεταπεισθεί ο Ραούφ Ντενκτάς.

    [07] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΡΙΚ

    Αυτοκοροϊδευόμαστε εάν νομίζουμε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου θα λυθεί το Κυπριακό, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Αλέκος Μαρκίδης. Ο κύριος Μαρκίδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ " Προεδρικές Εκλογές 2003 " , είπε ότι ενώ η ελληνική κυπριακή πλευρά υπέβαλε τις εισηγήσεις της για τις τροποποιήσεις που επιθυμεί, η τουρκοκυπριακή κατέθεσε τις παλιές της θέσεις, ωσάν να μην υπάρχει το σχέδιο Ανάν. Η τουρκοκυπριακή πλευρά, πρόσθεσε, επιμένει σε δύο κυριαρχίες, δύο κράτη, παραμονή των εποίκων και μη επιστροφή των προσφύγων.

    [08] ΚΟΥΤΣΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

    Ο υποψήφιος για την προεδρία, πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς τη λύση με βάση το σχέδιο Ανάν, με τροποποίηση του συντάγματος, ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και επανένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είπε επίσης πως μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα δοθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά η δυνατότητα να πολεμήσει την κατοχή, και με ειρηνικούς τρόπους να υποχρεωθεί η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της.

    [09] ΙΡΑΚ ΒΑΡΩΝΗ

    Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ερευνήτρια της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράκ, Βαρώνη Εμμα Νίκολσον, δήλωσε ότι παρέδωσε στον επικεφαλής της ομάδας επιθεωρητών Χανς Μπλιξ, ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ιράκ διαθέτει και αποκρύβει υλικά για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής. Η Βαρώνη Νίκολσον δήλωσε ότι τα στοιχεία εξασφάλισε από αξιόπιστες πηγές στο Ιράκ.

    [10] ΗΠΑ ΙΡΑΚ ΣΤΡΑΤΟΙ

    Σχέδια για μαζική πυραυλική επίθεση έχουν εκπονήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις χιλιάδες κατευθυνόμενοι πύραυλοι θα ανοίξουν το δρόμο για την εισβολή των χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ. Από την πλευρά του, ο ιρακινός πρόεδρος έχει διασπείρει σε διάφορες περιοχές τις στρατιωτικές του δυνάμεις και έχει αναθέσει σε ένα από τους γιους του να οργανώσει αμυντικό πόλεμο στις πόλεις.

    [11] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Αδοξο τέλος είχε ο χθεσινοβραδινός δεύτερος αγώνας της πρώτης φάσης των πλεϊ-οφ του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ανδρών μεταξύ της Αναγέννησης Δερύνειας και της Ανόρθωσης. Το παιγνίδι διακόπηκε, στο πέμπτο σετ και όταν το σκορ ήταν 11-11. Μέχρι τη στιγμή εκείνη οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 2-2 σετ. Πετοσφαιριστές της Ανόρθωσης αμφισβήτησαν απόφαση του διαιτητή Αναστάση θεοφάνους, του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τα επεισόδια θα πάρει καταθέσεις από δύο πετοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Η Αναγέννηση προηγείται στις νίκες της Ανόρθωσης με 2-1 και η πρόκριση για την ημιτελική φάση θα κριθεί στις τρεις νίκες.

    [12] ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ

    Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο δρόμος Σαϊττά-Τροόδους, παρά τις Πλάτρες, έχει κλείσει προσωρινά λόγω κατολισθήσεως ογκολίθων μετά τις τελευταίες βροχές. Η Αστυνομία καλεί όσους χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό, να ταξιδεύουν μέσω Πλατρών.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Σήμερα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό και διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με τοπικές νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και παροδική καταιγίδα. Σταδιακά και αρχικά από τα δυτικά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, γενικά μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα νότια και δυτικά παράλια έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 5 στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 4 February 2003 - 17:26:01 UTC