Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΡΑ
  • [03] Σ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΚΣΣΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝ
  • [06] ΤΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
  • [07] ΜΗΤΣΟΠ ΚΑΡΟΓΙΑΝ
  • [08] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΜΗΤΣΟ
  • [09] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΣΥ
  • [10] ΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [11] ΣΟΥΔΑΝ ΜΠΑΛΤΙΚ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΣ
  • [13] ΒΟΜΒΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [14] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ
  • [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 24/6/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Τρία μέτρα υπέρ των Τουρκοκυπρίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. - διακίνηση φορτηγών και μεταφορά εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα - καταργείται η υποχρέωση καταβολής 15 λιρών για πιστοποιητικά γεννήσεως και - αυξάνεται η χρονική διάρκεια που καλύπτουν οι ασφάλειες των τουρκοκυπριακών οχημάτων στις ελεύθερες περιοχές.

    Συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το θέμα του εποικισμού και των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων.

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε εισήγηση του Χρήστου Πουργουρίδη για το θέμα των περιοχών όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Δεν αρέσει στον Ντενκτάς να του λένε ότι με η πολιτική του ζημιώνει την Τουρκία.

    Η Ενωση Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων ζήτησε διευκολύνσεις στη διακίνηση μέσω του Λήδρα Πάλας.

    Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΡΑ

    Η Κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διακίνηση φορτηγών και μεταφορά εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιζέτ Ιζτζιάν. Ανακοίνωσε επίσης ότι καταργείται η καταβολή ποσού δεκαπέντε λιρών για έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως, τόσο από τους Τουρκοκύπριους όσο και από τους Ελληνοκύπριους. Το τρίτο σημαντικό μέτρο ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων, αφορά την αναθεώρηση των όρων της ασφάλειας των αυτοκινήτων τους, όταν έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, κατά τρόπο ώστε το ποσό που καταβάλλουν να καλύπτει μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος έθεσε αυτά τα ζητήματα, κατά την έκφρασή του, επίμονα αλλά και πειστικά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, στην οικία του, στη Δευτερά.

    [03] Σ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το θέμα του εποικισμού των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και η κατάσταση αναφορικά με τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των εγκλωβισμένων. Χθες, κατά την εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η τουρκική αντιπροσωπεία επεδίωξε αναβολή της συζήτησης των δύο θεμάτων, προβάλλοντας το επιχείρημα πως η κατάσταση στην Κύπρο έχει αλλάξει λόγω της μερικής άρσης των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση. Υποστήριξε επίσης ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να αποφύγει να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Στα επιχειρήματα της τουρκικής αντιπροσωπειας αντέδρασε ο Βρετανός εργατικός Βουλευτής Τομ Κοξ, ο οποίος τόνισε πως η έλλειψη προόδου στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών οφείλεται στην αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς. Τελικά, πενήντα τρεις βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της απάλειψης των θεμάτων και παραπομπής τους πίσω στις επιτροπές, ενώ εναντιον τάχθηκαν ενενήντα επτά, με αποτέλεσμα τα θεματα να παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη, για να συζητηθούν σήμερα.

    [04] ΚΣΣΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

    Η ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε χθες στο Στρασβούργο εισήγηση του βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη για το θέμα των περιοχών όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με την εισήγηση η Συνέλευση συστήνει στην Επιτροπή Υπουργών να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η Σύμβαση γίνεται ευρύτερα γνωστή και παρέχεται εκπαίδευση σε όλους όσοι μπορούν να αποτρέψουν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συστήνεται ακόμα η προβολή του θεσμού του συνήγορου του πολίτη και η περίληψη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της υποχρέωσης των κρατών να συμμορφώνονται με τα μέτρα που επιβάλλονται από το Δικαστήριο.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς φανερά ενοχλημένος από τις επικρίσεις που δέχεται από Τούρκους πολιτικούς, υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι η τουρκική πλευρά που παρεμβάλει εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας και ότι η Κύπρος δεν μπορεί να ενταχθεί σε οργανισμό από τον οποίο απουσιάζει η Τουρκία. Ο Ραούφ Ντενκτάς απαντούσε σε κατηγορίες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ιλτέρ Τουρκμέν, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα Χουριέτ, ανέφερε ότι οι τουρκοκύπριοι ηγέτες δεν λαμβάνουν υπόψην τους την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Αυτό που προσέχουν οι Τουρκοκύπριοι, απάντησε ο Ραούφ Ντενκτάς, είναι τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας στο νησί που πηγάζουν από τις συμφωνίες του εξήντα, με τις οποίες εμποδίζεται άμεσα ή έμμεσα η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

    [06] ΤΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    Ο Πρόεδρος της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων Σουλεϋμάν Εργκουκλου, ζητά να γίνουν ρυθμίσεις ώστε οι δημοσιογράφοι να διακινούνται με τα αυτοκίνητα τους από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και όχι του Αγίου Δομετίου με στόχο να διευκολύνονται στην εργασία τους. Για το σκοπό αυτό ο κύριος Εργκουκλου απέστειλε επιστολές προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κύπρο Χρυσοστομίδη, την Ενωση Συντακτών Κύπρου και τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μπράϊαν Κέλλυ. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, Ανδρέας Καννάουρος, έθεσε το θέμα στον υπουργό Δικαιοσύνης Δώρο Θεοδώρου, ο οποίος έδωσε αμέσως οδηγίες να γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις. Ο κύριος Καννάουρος απέστειλε παράλληλα επιστολή στον Πρόεδρο της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων με την οποία καταγγέλλει την απαίτηση του καθεστώτος Ντενκτάς όπως οι Ελληνοκύπριοι, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, παρουσιάζουν τα διαβατήριά τους για να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές.

    [07] ΜΗΤΣΟΠ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να καταγγείλει περιπτώσεις μεταθέσεων δημοσίων υπαλλήλων, ύστερα από παρέμβαση αξιωματούχων του κράτους ακόμα και του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δησύ Τάσος Μητσόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ματαίωση διορισμού λειτουργού του υπουργείου Εξωτερικών, ύστερα από παρέμβαση του προεδρικού. Ο κ. Μητσόπουλος μίλησε για μαζικές μετακινήσεις και εκδικητικές μεταθέσεις υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι αυτές είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας και του κλίματος που επικρατεί. Κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ότι συμπεριφέρεται ως κομματάρχης, και ότι αντί να κάνει μεταθέσεις και μετακινήσεις με φειδώ και διάκριση, προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις, στιγματίζοντας τους υπαλλήλους οι οποίοι μετατέθηκαν ή θα μετατεθούν.

    [08] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΜΗΤΣΟ

    Ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου Μάριος Καρογιάν, μιλώντας στο Τρίτο, απέρριψε τις επικρίσεις του κυρίου Μητσόπουλου, τονίζοντας ότι είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου να επιλέγει τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει, και τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστεί προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Ο κύριος Καρογιάν ανέφερε ότι δεν πρόκειται να θυματοποιηθεί κανένας υπάλληλος, ούτε αμφισβητείται η εντιμότητα οποιουδήποτε υπαλλήλου μετατεθεί. Ο κύριος Κάρογιαν διευκρίνισε ότι με τις δηλώσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η δημόσια υπηρεσία πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι κομματικές σκοπιμότητες. Είπε επίσης ότι επί διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού υπήρξαν νοσηρά, όπως τα χαρακτήρισε, φαινόμενα τα οποία έχουν απονευρώσει τους θεσμούς.

    [09] ΟΜΗΡΟΥ ΔΗΣΥ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτη την απαίτηση του Δησύ, να παρεμποδίσει, όπως είπε, την άσκηση πολιτικής από τη νέα κυβέρνηση, με μια προληπτική, κατά την έκφρασή του, τρομοκρατία. Ο κύριος Ομήρου είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός φαίνεται να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει χάσει τις εκλογές. Στην Κύπρο, είπε, υπάρχει μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση με νωπή την λαϊκή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμα που είχε θέσει ενώπιον του λαού προεκλογικά. Αναφερόμενος στο διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, ο Πρόεδρος του Κισός είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να λειτουργήσει μονοκομματικά και θα διορίσει στους ημικρατικούς οργανισμούς πρόσωπα που προέρχονται απ όλο το κομματικό φάσμα. Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι φυσικό ότι την πλειοψηφία αυτών των Συμβουλίων θα πρέπει να την έχουν τα κόμματα εκείνα που στηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί όπως εξήγησε, οι ημικρατικοί οργανισμοί θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική.

    [10] ΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Ο Ισραηλινός στρατός συνέλαβε 130 Παλαιστίνιους στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, στο πλαίσιο μαζικής επιχείρησης για την εξάρθρωση πυρήνα της Χαμάς. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης που είχε στόχο την εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς. Σε ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού επισημαίνεται ότι ο πυρήνας της Χαμάς στη Χεβρώνα ευθύνεται για μία σειρά τρομοκρατικών ενεργειών που οδήγησαν στο θάνατο 52 άτομα. Σύμβουλος της Κυβέρνησης του Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στις αρχές των Παλαιστινίων να αρχίσουν να ελέγχουν την ασφάλεια στην περιοχή. Ωστόσο αξιωματούχος των Παλαιστίνιων ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές από πλευράς του Ισραήλ υπονομεύουν τις προσπάθειες εκεχειρίας, δεδομένου ότι γίνονται εν μέσω αναφορών ότι οι εξτρεμιστικές οργανώσεις βρίσκονταν στα πρόθυρα συμφωνίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

    [11] ΣΟΥΔΑΝ ΜΠΑΛΤΙΚ

    Οι αρχές του Σουδάν υποστηρίζουν ότι τα εκρηκτικά που μετέφερε το πλοίο Μπάλτικ Σκάϊ, προορίζονταν για μη στρατιωτική χρήση και εξέφρασαν την οργή τους για τους χειρισμούς των Αθηνών. Οπως μετέδωσε ο επίσημος ραδιοσταθμός της χώρας, ο Υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν Μουστάφα Οσμάν Ισμαϊλ ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε 680 τόννους νιτρικό αμμώνιο. Πρόκειται για ένα χημικό στοιχείο, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοσχεδίων βομβών, εξαιρετικά καταστρεπτικών.

    Ο Σουδανός υπουργός εξέφρασε μάλιστα έντονη αγανάκτηση για την κράτηση του πλοίου απο τις ελληνικές αρχές τονίζοντας ότι θα προβεί σεδιαβήματα προς τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Χαρτούμ.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΣ

    Θερμοκρασίες ψηλότερες από το κανονικό για την εποχή θα επικρατούν έως και την Παρασκευή, με το θερμόμετρο να αγγίζει από αύριο τους 38 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό. Την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καλύπτεται από ασθενή χαμηλή πίεση και ο καιρός αναμένεται γενικά ξηρός. Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τις αμέσως επόμενες ημέρες την Ελλάδα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι μιλούν για το σύνδρομο της Σαχάρας, φαινόμενο που δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα.

    [13] ΒΟΜΒΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με μισή λίμπρα εκρηκτικής ύλης τί-εν-τί βρήκε ύστερα από πληροφορίες η αστυνομία στη Λευκωσία. Η εκρηκτική ύλη, η οποία ήταν ενωμένη με αυτοσχέδιο πυροκροτητή με κάλυκα σφαίρας πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε από πυροτεχνουργούς για εξετάσεις, ενώ η σκηνή, στην οδό Πλουτάρχου, αποκλείστηκε από την Αστυνομία και άρχισαν έρευνες.

    [14] ΧΑΚ ΤΡΙΤΗ

    Συνεχίστηκε σήμερα το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε απώλειες 0.13%, κλείνοντας στις 85.26 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών πλησίασε τις εξακόσιες χιλιάδες λίρες.

    [15] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Τρία μέτρα υπέρ των Τουρκοκυπρίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. - διακίνηση φορτηγών και μεταφορά εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα - καταργείται η υποχρέωση καταβολής 15 λιρών για πιστοποιητικά γεννήσεως και - αυξάνεται η χρονική διάρκεια που καλύπτουν οι ασφάλειες των τουρκοκυπριακών οχημάτων στις ελεύθερες περιοχές.

    Συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το θέμα του εποικισμού και των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων.

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε εισήγηση του Χρήστου Πουργουρίδη για το θέμα των περιοχών όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Δεν αρέσει στον Ντενκτάς να του λένε ότι με η πολιτική του ζημιώνει την Τουρκία.

    Η Ενωση Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων ζήτησε διευκολύνσεις στη διακίνηση μέσω του Λήδρα Πάλας.

    Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Ασθενής εποχιακή χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ο καιρός αναμένεται γενικά ξηρός και οι θερμοκρασίες ψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και στις περισσότερες περιοχές βορειανατολικοί μέχρι νοτιανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 27 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειανατολικοί ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 18 στα ψηλότερα ορεινά.

    Αύριο η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 29 στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 24 June 2003 - 13:00:19 UTC