Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-07-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΣΧΕΔΙΑ
  • [03] ΕΚΠΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ
  • [04] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [05] ΕΚΠΡΟ ΛΕΠΑ
  • [06] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [07] ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΛΛΑΣ
  • [08] ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ
  • [10] ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΡΑΚ
  • [11] ΙΡΑΚ ΣΤΑΤΙΩΤΕΣ
  • [12] ΣΙΑΜΑΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗ
  • [13] ΦΟΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [14] ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΤΥΑΡΙ
  • [15] ΟΕΛΜΕΚ ΕΝΙΑΙΟ
  • [16] ΦΩΤΙΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ
  • [17] ΦΩΤΙΑ ΤΕΛΟΣ
  • [18] ΔΗΚΟ ΦΩΤΙΑ
  • [19] ΦΥΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
  • [20] ΨΑΡΑΔΕΣ ΨΕΥΔΟΔΙΚΗ
  • [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [22] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/7/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για νέες κινήσεις της Αγκυρας και του Ντενκτάς στο Κυπριακό δήλωσε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Δεκαέξι ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα μετέχουν σε συνάντηση στο Στρασβούργο

    Ορκίστηκε το πρωϊ στην Αθήνα η νέα Ελληνική Κυβέρνηση

    Το Ιράν πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμή πυραύλου εδάφους- εδάφους μακράς ακτίνας δράσεως που μπορεί να πλήξει το Ισραήλ

    Η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για εντοπισμό και σύλληψη καταζητουμένου σχετικά με τη δολοφονία του Σάββα Πολυκάρπου Βασιλείου από τον Ασώματο

    -Τρία πρόσωπα από τη Λεμεσό αναζητεί η αστυνομία για υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού δύο αδελφών από τη Λεμεσό

    [02] ΕΚΠΡΟ ΣΧΕΔΙΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που φέρουν την Αγκυρα και τον Ντενκτάς να προβαίνουν σε νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, δεν επιβεβαιώνονται. Ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι το κατοχικό καθεστώς και η Αγκυρα συνεχίζουν την προσπάθεια τους για να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εναντίον τους στην Κοπεγχάγη και τη Χάγη. Ο εκπρόσωπος διέψευσε επίσης πληροφορίες ότι έχει αρχίσει ο καθαρισμός της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου εν όψει νέων εξαγγελιών για επιστροφή των κατοίκων. Πρόκειται, είπε, για διαδώσεις που διοχετεύει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

    [03] ΕΚΠΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

    Εξάλλου ο κύριος Χρυσοστομίδης σχολιάζοντας απόψεις που εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι υπάρχει απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη δέσμη μέτρων προς τους τουρκοκυπρίους. Ο κύριος Χρυσοστομίδης, ανέφερε ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των ελληνοκυπρίων δεν επηρεάζονται από τη διακίνηση εμπορευμάτων από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές. Πρόσθεσε ότι η διακίνηση εμπορευμάτων θα γίνεται με βάση τους νόμους και το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και διευκρίνησε ότι όσον αφορά τα γεωργικά προϊόντα είναι απαραίτητος ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος, ακόμα και αν δεν πρόκειται να εξαχθούν στο εξωτερικό.

    [04] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Εννέα ελληνοκυπριακα κόμματα και επτά τουρκοκυπριακά μετέχουν σε συνάντηση στο Στρασβούργο που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η συνάντηση πραγματοποιείται στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του Συμβουλίου για προώθηση του διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο και την επίλυση του Κυπριακού. Η πρόσκληση του κυρίου Σβίμερ για τη σημερινή συνάντηση απευθυνόταν σε όλα τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στις συνομιλίες που διεξάγονται τους τελευταίους μήνες στο Λήδρα Πάλας. Από πλευράς ελληνοκυπριακών κομμάτων μετέχουν οι δεύτεροι στην ιεραρχία όλων των κομμάτων, ενώ τα τουρκοκυπριακά αντιπροσωπεύονται από τους ηγέτες τους.

    [05] ΕΚΠΡΟ ΛΕΠΑ

    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με την προγραμματισθείσα εμφάνιση του ελλαδίτη τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στα κατεχόμενα έληξε κατ ευχήν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε σήμερα ότι ο Λευτέρης Πανταζής επέδειξε ευαισθησία με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία.

    [06] ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης μιλώντας στο Κυπέ εκ μέρους όλων των εκπροσώπων των ελληνοκυπριακών κομμάτων ανέφερε πως αναμένει τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στο γενικότερο πλαίσιο και πνεύμα των γνωστών αρχών και διακηρύξεων της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Κυπριακού. Απαντώντας σε επικρίσεις τουρκοκυπρπρίων αρχηγών κομμάτων για υποβάθμιση της εκπροσώπησης των ελληνοκυπριακών κομμάτων στη συνάντηση, ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι αυτό δεν αληθεύει και πρόσθεσε πως υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι αρχηγοί των ελληνοκυπριακών κομμάτων δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο Στρασβούργο για τη συνάντηση. Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι η βούληση και επιθυμία της ελληνικής κυπριακής πλευράς να συζητήσει με καλή διάθεση το Κυπριακό σε οποιοδήποτε βήμα με στόχο τη λύση, είναι δεδομένη και τόνισε ότι σε επόμενη συνάντηση στο Λήδρα Πάλας αναμφίβολα θα είναι όλοι παρόντες.

    [07] ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΛΛΑΣ

    Ορκίστηκε στις έντεκα το πρωί στην Αθήνα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά τον περιορισμένο ανασχηματισμό στον οποίο προέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στη νέα Κυβέρνηση διατηρούν τις θέσεις τους στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν δύο νέοι υπουργοί και έξι υφυπουργοί. Οι νέοι υπουργοί είναι ο Χάρης Καστανίδης, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και ο Αλέξανδρος Ακριβάκης στο Υπουργείο Επικρατείας. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει ο Γιώργος Φλωρίδης.

    [08] ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Η Ιερά Σύνοδος εξέτασε σε σημερινή της συνεδρία θέματα που αφορούν τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής. Η συνεδρία της Συνόδου έληξε πριν από λίγο.

    [09] ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

    Το Ιράν πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμή του μακράς ακτίνας δράσεως πυραύλου εδάφους- εδάφους, Σαχάμπ-Τρία. Με βεληνεκές χιλίων τριακοσίων χιλιομέτρων ο πύραυλος έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους μέχρι το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η δοκιμή έγινε πριν από μερικές βδομάδες προτού ο πύραυλος δοθεί στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

    [10] ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΡΑΚ

    Στη βάση τους στο βόρειο Ιράκ επέστρεψαν το πρωί οι έντεκα τούρκοι στρατιώτες που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή από τις αμερικανικές δυνάμεις. Η απελευθέρωσή τους κατέστη δυνατή ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσέϊνι.

    [11] ΙΡΑΚ ΣΤΑΤΙΩΤΕΣ

    Δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε νέες επιθέσεις στη Βαγδάτη χθες βράδυ. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι ο ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια ερευνών των αμερικανικών δυνάμεων στη συνοικία Αζανίγια και ο δεύτερος από επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε. Νωρίτερα, άλλος αμερικανός στρατιώτης που είχε τραυματισθεί σοβαρά από πυρά αγνώστων, υπέκυψε στα τραύματά του.

    [12] ΣΙΑΜΑΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗ

    Με το διαχωρισμό των εγκεφάλων συνεχίζεται σήμερα η πρώτη επέμβαση στον κόσμο για διαχωρισμό σιαμαίων γυναικών από το Ιράν, ενωμένων στο κεφάλι, που άρχισε χθες στη Σιγκαπούρη. Η σημερινή επέμβαση αποτελεί το δεύτερο κρίσιμο στάδιο της εγχείρησης και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και δέκα ώρες. Η πρώτη φάση της επέμβασης περιλάμβανε κρανιοτομή και όπως δήλωσαν γιατροί του νοσοκομείου Ράφολς της Σιγκαπούρης, αυτή, έγινε στη διάρκεια της νύχτας και κράτησε περισσότερο από όσο αναμενόταν.

    [13] ΦΟΝΙΚΟ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για εντοπισμό και σύλληψη του Ανίκητου Παναγή, άλλως Καυκαρή, από το Τραχώνι σαράντα επτά χρόνων, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων της σχετικά με τη δολοφονία αργά χθες το απόγευμα του Σάββα Πολυκάρπου Βασιλείου, εξήντα τριών χρόνων από τον Ασώματο. Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Παναγή έχει ύψος περίπου ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά, είναι λεπτής σωματικής διάπλασης και έχει ασπρόμαυρα κοντά μαλλιά. Η δολοφονία του Βασιλείου έγινε στο Αγρόκτημα Λανίτη όπου διέμενε μαζί με τη σύζυγο του. Τον Βασιλείου βρήκε νεκρό στην είσοδο του σπιτιού του αγροκτήματος η σύζυγος του και σύμφωνα με την Αστυνομία πάνω από τον Βασιλείου στεκόταν ο Ανίκητος Παναγή κρατώντας κυνηγετικό όπλο και ο οποίος της είπε ότι ο δράστης κρυβόταν μέσα στο σπίτι και μόλις αυτή μπήκε στο σπίτι, αυτός διέφυγε.

    [14] ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΤΥΑΡΙ

    Η Αστυνομία αναζητεί τρία πρόσωπα από τη Λεμεσό σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού δύο αδελφών επίσης από τη Λεμεσό. Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στις 5 και 30 χθες το απόγευμα τέσσερα άτομα από τη Λεμεσό μετέβησαν στην οικία του Μιχάλη Μιχαήλ, 27 χρόνων, στο συνοικισμό Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό, όπου φέρονται να επιτέθηκαν με μαχαίρι και φτυάρι, εναντίον του Μιχαήλ και του αδελφού του Χρίστου, 26 χρόνων, τραυματίζοντας τους. Στη συνέχεια, τα τέσσερα άτομα εγκατέλειψαν τη σκηνή. Ακολούθως, στην οικία του Μιχαήλ μετέβησαν άλλα δύο άτομα από τη Λεμεσό τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία φέρονται να απείλησαν τόσο τα δύο αδέλφια όσο και τον πατέρα τους. Τα δύο αδέλφια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απολύθηκαν. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση τα δύο αδέλφια κατονόμασαν τρεις από τους υπόπτους, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

    [15] ΟΕΛΜΕΚ ΕΝΙΑΙΟ

    Η ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε ότι η έκθεση αξιολόγησης του Ενιαίου Λυκείου μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για μελέτη και επίλυση των πλείστων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο θεσμός. Αναφέρει επίσης ότι με την έκθεση επιβεβαιώνονται και οι δικές της θέσεις σύμφωνα με τις οποίες το Ενιαίο Λύκειο αποτελεί έναν προοδευτικό θεσμό που ανταποκρίνεται στις σημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί.

    [16] ΦΩΤΙΑ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

    Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο πεδίο βολής του Καλού Χωριού Λάρνακας. Για κατάσβεση της εργάζονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο οχήματα του τμήματος δασών, ένα της υπηρεσίας θήρας, δύο ελικόπτερα και εθνοφρουροί.

    [17] ΦΩΤΙΑ ΤΕΛΟΣ

    Κατασβέστηκε πλήρως η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του παλαιού χωριού Κιβίδες στη Λεμεσό. Από τη φωτιά κάηκαν ελαιόδεντρα, χαρουπόδεντρα, πεύκα και άγρια βλάστηση σε έκταση τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

    [18] ΔΗΚΟ ΦΩΤΙΑ

    Από φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις έντεκα το πρωί στο οίκημα του Δήκο Αγλαντζιάς προκλήθηκαν ζημιές περίπου πέντε χιλιάδων λιρών. Η αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά άρχισε από επέκταση του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως ψησταριά και επεκτάθηκε στην κουζίνα καταστρέφοντάς την ολοσχερώς. Τη φωτιά κατέσβεσε η Πυροσβεστική.

    [19] ΦΥΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

    Χίλια εκατόν ογδοντα-πέντε φυτά κάνναβης, βρήκαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμισης Ναρκωτικών Λεμεσού, σε δασώδη περιοχή, στην επαρχία Λεμεσού. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία γύρω στις 10 χθες το βράδυ, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο άτομα, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, από τη Λεμεσό, να ποτίζουν τα φυτά, κοντά σε κοίτη ποταμού.

    [20] ΨΑΡΑΔΕΣ ΨΕΥΔΟΔΙΚΗ

    Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στα κατεχόμενα θα παρουσιαστούν στις δύο το απόγευμα οι δύο ελληνοκύπριοι ψαράδες που συνελήφθησαν το Σάββατο από τούρκους στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Οι δύο ψαράδες, Κώστας Κουρρής τριανταενός ετών και Γεώργιος Κωνσταντινίδης 27 ετών και οι δύο από το Παραλίμνι, κατηγορούνται ότι εισήλθαν σε δήθεν στρατιωτική ζώνη.

    [21] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για νέες κινήσεις της Αγκυρας και του Ντενκτάς στο Κυπριακό δήλωσε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης

    Δεκαέξι ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα μετέχουν σε συνάντηση στο Στρασβούργο

    Ορκίστηκε το πρωϊ στην Αθήνα η νέα Ελληνική Κυβέρνηση

    Το Ιράν πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμή πυραύλου εδάφους- εδάφους μακράς ακτίνας δράσεως που μπορεί να πλήξει το Ισραήλ

    Η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για εντοπισμό και σύλληψη καταζητουμένου σχετικά με τη δολοφονία του Σάββα Πολυκάρπου Βασιλείου από τον Ασώματο

    -Τρία πρόσωπα από τη Λεμεσό αναζητεί η αστυνομία για υπόθεση επίθεσης και τραυματισμού δύο αδελφών από τη Λεμεσό

    [22] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και στα νότια παράλια τοπικά έως και πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ. Η θαλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη, ενώ στα νότια και δυτικά παράλια τοπικά έως κυματώδης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Σε κάποιες περιοχές ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις, ασθενείς, τριών μποφόρ και τοπικά έως μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη ενώ στα δυτικά και νότια παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 9 July 2003 - 20:42:25 UTC