Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΑΛΑΣΜΟΣ
  • [03] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ
  • [04] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ
  • [05] ΕΚΠΡΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΡΠΑΣΙΑ Ν
  • [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΤΙΝΑ
  • [08] ΔΗΣΥ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [09] ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [10] ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
  • [11] ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
  • [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ
  • [13] ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • [14] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [15] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 4/09/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Τα άνω κάτω έχει φέρει στις συναλλαγές η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι συναλλαγματικές. Τερματίζονται χιλιάδες ποινικές διώξεις και εκδίδονται νέες οδηγίες προς τις Τράπεζες.

    Πολιτική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη Βουλή για τις Ευρωεκλογές, δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Εντονες επικρίσεις δέχθηκε η Τουρκία για το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Η Τουρκία αρνείται να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά για την καταβολή αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου.

    Εντονη αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την απόφαση του ΔΗΣΥ για επίσκεψη στα κατεχόμενα.

    Επεσε αέτωμα στο πρώτο Δημοτικό Αραδίππου, ενώ οι μαθητές ήταν συγκεντρωμένοι στην αυλή για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

    [02] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΑΛΑΣΜΟΣ

    Τα άνω κάτω έχει φέρει στις συναλλαγές, στις τραπεζικές εργασίες, αλλά και σε σωρεία ποινικών υποθέσεων και στον προγραμματισμό της Κεντρική Τράπεζας, πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι στην πραγματικότητα συναλλαγματικές. Η Κεντρική Τράπεζα, με σημερινή ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι όσοι δέχονται μεταχρονολογημένες επιταγές δεν θα έχουν καμμιά προστασία, πέραν εκείνης που παρέχει ο νόμος για τις συναλλαγματικές. Ειδικότερα, οι εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών δεν θα καταχωρούνται στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών. Παράλληλα, οι αποδέκτες τους δεν θα τυγχάνουν της προστασίας που παρείχε μέχρι τώρα ο νόμος για ποινική δίωξη των εκδοτών τους. Η Κεντρική Τράπεζα εξετάζει επισταμένα της επιπτώσεις της απόφασης, τόσο ως προς τη λειτουργία του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών για ακάλυπτες επιταγές, όσο και ως προς την αξιοπιστία της επιταγής ως μέσου διενέργειας πληρωμών. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δυνατό να οδηγήσει σε τροποποίηση, τόσο της νομοθεσίας ως προς τις επιταγές, όσο και των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας προς τις εμπορικές Τράπεζες για την αποδοχή μεταχρονολογημένων επιταγών. Επίση επηρεάζει χιλιάδες ποινικές υποθέσεις για έκδοση ακάλυπτων μεταχρονολογημένων επιταγών. Με βάση το νόμο περι Συναλλαγματικής, οι πιστωτές που έχουν στην κατοχή τους συναλλαγματικές μπορούν να στραφούν κατά του οφειλέτη μόνο με πολιτική αγωγή, προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που τους οφείλεται.

    [03] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

    Τραπεζικός επίσημος με αρμοδιότητα στις επιταγές και τις συναλλαγματικές δήλωσε ότι η απόφαση προκαλεί τεράστια προβλήματα τις εμπορικές τράπεζες, δημιουργεί αβεβαιότητα στις συναλλαγές και στρεβλώσεις στη λειτουργία του Κεντρικού Αρχίου Πληροφοριών. Επεσήμανε το γεγονός ότι όταν παρουσιάζεται μια επιταγή για πληρωμή, οι τράπεζες δεν μπορούν να γνωρίζουν κατά πόσο είναι επιταγή ημέρας ή είχε εκδοθεί σε προγενέστερη ημερομηνία ως μεταχρονολογημένη. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορεί να κινηθεί η ποινική διαδικασία, ενώ αν αποδειχθεί από τον εκδότη ότι ήταν μεταχρονολογημένη θα λειτουργήσουν οι πρόνοιες για τη συναλλαγματική.

    [04] ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ

    Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χριστοδουλος Ταραμνουντάς, εισηγητής του θέματος για τις ακάλυπτες επιταγές, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι με την απόφαση του Δικαστηρίου καταργείται η επιταγή ως μέσο επί πιστώσει πληρωμής και συναλλαγή. Προσθέτει ότι οι συναλλαττόμενοι πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους επί πιστώσει πληρωμής, όπως είναι η συναλλαγματική και το γραμμάτιο. Παράλληλα αναφέρει ότι εξουδετερώνεται η επιταγή ως κατοχυρωμένο μέσο πληρωμής και συναλλαγή. Ο κύριος Ταραμουντάς αναφέρει ότι οι οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία τρεχούμενων λογαριασμών και τη δημιουργία Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών για εκδότες ακάλυπτων επιταγών χρειάζονται άμεση τροποποίηση και εναρμόνιση προς την απόφαση του Δικαστηρίου.

    [05] ΕΚΠΡΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Το θέμα των Ευρωεκλογών απαιτεί πολιτική απόφαση, η οποία θα ληφθεί από τη βουλή δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Δήλωσε επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, έχοντας την ευθύνη για τις τροποποιήσεις των νομοσχεδίων, ετοίμασε εισηγήσεις επί του θέματος, υπό μορφή τροποποιήσεων. Ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς τα κόμματα τους ζητά να μετάσχουν σε ειδική επιτροπή στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των ευρωεκλογών, το οποίο δεν απέκλεισε να συζητηθεί εάν κριθεί αναγκαίο και στο Εθνικό Συμβούλιο. Εκείνο που είναι βέβαιο, πρόσθεσε, είναι ότι θα πρόκειται για εκλογές μίας περιφέρειας με ένα εκλογικό κατάλογο. Ο Εκπρόσωπος, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αφήνει στο εσωτερικό συνταγματικό δίκαιο της κάθε χώρας να αποφασίσει κατά πόσον πρόκειται για εθελοντική ή υποχρεωτική ψηφοφορία. Τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση, σημειώνει και λαμβάνει υπόψη τις θέσεις που εκφράζουν τουρκοκύπριοι πολιτικοί. Σημείωσε όμως, ότι με τις τοποθετήσεις αυτές, θεωρούν ως να έχει συμφωνηθεί το σχέδιο Ανάν, χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΡΠΑΣΙΑ Ν

    Μπροστά σε έντονη και καθολική αποδοκιμασία βρέθηκε η Τουρκία για το θέμα του Γυμνασίου Ριζοκπαράσου, στη Σύνοδο των Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Τουρκική αντιπροσωπεία δέχθηκε έντονες επικρίσεις, ιδιαίτερα από τις αντιπροσωπείες της Ολλανδίας και της Ιταλίας, γεγονός που προσπάθησε να αντικρούσει με διάφορες δικαιολογίες. Ο Τούρκος αντιπρόσωπος σχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν επετράπη η λειτουργία του Γυμνασίου είναι ο μικρός αριθμός των μαθητών. Επίσης υποστήριξε ότι υπεύθυνες για τα κατεχόμενα είναι οι αρχές του ψευδοκράτους, με τις οποίες η Τουκρία θα έλθει σε επαφή. Ο ισχυρισμός αυτός δεν γίνεται διεθνώς δεκτός, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί τελεσίδικα ότι υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές είναι η Τουρκία. Ο βουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Κυπριακή αντιπροσωπεία αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Τουρκικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου καταβάλλονται αποκλειστικά από την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η λειτουργία του Γυμνασίου στην Καρπασία είναι θέμα αρχής ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.

    [07] ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΤΙΝΑ

    Η Τουρκία αρνείται να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα καταβάλει την αποζημιώση που οφείλει στην Τιτίνα Λοϊζίδου, μέχρι τις επτά Οκτωβρίου, με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μιλώντας στο Τρίτο, από το Στρασβούργο, ο βουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου ανέφερε ότι ο Τούρκος αντιπρόσωπος κατέβαλε προσπάθειες ώστε να αποφευχθή αυτή η φράση στο τελικό κείμενο της απόφασης, ισχυριζόμενος ότι είναι περιττή, αφού η Τουρκία έχει ήδη δεσμευθεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις στη Τιτίνα Λοϊζίδου. Η συζήτηση που άρχισε με ερώτηση του εισηγητή για τη συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ολλανδό Ερικ Γιούρκενς δεν ολοκληρώθηκε και το θέμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα. Ωστόσο, όπως είπε ο κύριος Δημητρίου, δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να ξεφύγει από την απόφαση, γιατί θα εκτίθεται συνεχώς. Ανέφερε ακόμα ότι το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει την αποζημίωση, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες καταβολής του ποσού στην Τιτίνα Λοϊζίδου.

    [08] ΔΗΣΥ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης και αντιπολίευσης προκάλεσε η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού για μετάβαση αξιωματούχων του στα κατεχόμενα με σκοπό τη μελέτη των προβλημάτων των εγκλωβισμένων. Ιδιαίτερα καυστικός έναντι των κομμάτων τα οποία επέκριναν την απόφαση του ΔΗΣΥ ήταν οΠρόεδρος του Κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, μεδηλώσεις στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε ύβρεις και υποκρισία τις επικρίσεις και μίλησε για συγχυσμένη πολιτική ηγεσία. Ταυτόχρονα απέρριψε τις επικρίσεις ότι η επίδειξη διαβατηρίων συνιστά κάποια μορφή αναγνώρισησ του κατοχικού καθεστώτος. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίδειξη διαβατηρίων δεν δημιουργεί νομικό καθεστώς. Η πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος Καίτη Κληρίδη, η είναι αρμόδια για θέματα συνεργασίας με τους Τουρκοκυπρίους, δήλωσε ότι πρότεινε η ίδια την επίσκεψη ομάδας του κόμματος στα κατεχόμενα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στα κατεχόμενα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Τα μέλη της ομάδας θα είναι η Καίτη Κληρίδη, Τάσος Μητσόπουλος, Σωτήρης Δράκος και Φοίβος Νικολαϊδης. Η ομάδα θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία Καρπασιτών. Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους επέκρινε τον ΔΗΣΥ για την απόφασή του και για υπαναχώρηση από αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Νίκο Αναστασιάδη για ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό. Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου επανέλαβε την άποψή του ότι είναι άσοφη η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο κύριος Ομήρου μίλησε για σύγχυση στον ΔΗΣΥ, με αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις και παλινωδίες. Αντίθεση εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ούτε προδότες ούτε υπερπατριώτες και ότι οι απόψεις μπορούν να εκτεθούν νηφάλια καί με ηρεμία. Είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ μελετά το θέμα της μετάβασης στα κατεχόμενα, γιατί όπως ανέφερε, ενώ ο κόσμος πηγαινοέρχεται, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με ανθρώπους που ηγούνται του κυπριακού λαού. Ικανοποίηση για την απόφαση του ΔΗΣΥ εξέφρασε ο Γραμματέας των Ενωμένων Δημοκρατών Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος δήλωσε ότι η διακίνηση και η επαφή πολιτών και πολιτικών διευρύνει το ρήγμα στο τείχος και φέρνει τη λύση πιο κοντά.

    [09] ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το σχέδιο Αναν βρίσκεται στην ημερησία διάταξη και μπορεί να συζητηθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογαν. Οπως γράφουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας ύστερα από τις συνομιλίες του στο Βερολίνο, ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σχέδιο Ανάν έχει ελλέιψεις και λάθη, αλλά δεν απορρίπτεται. Είπε ότι αν η Ελληνική πλευρά αντικρύσει το θέμα όπως και η τουρκική, η λύση θα είναι εύκολη. Είπε επίσης ότι το κυπριακό δεν θα επιλυθεί αν η ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθήσει, όπως ισχυρίστηκε να επιβάλλει φυλακίσεις σε όσους ελληνοκύπριους διανυκτερεύουν στα κατεχόμενα και να κάμνει κατάσχεση ελιών που αγοράστηκαν στο βορρά. Διερωτήθηκε ακόμα γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση εντάσσει στους κόλπους της μια χώρα με τόσα πολλά προβλήματα και αφήνει έξω μια χώρα που δεν έχει προβλήματα, υπονοώντας την Τουρκία.

    [10] ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

    Από την κατάρρευση αετώματος του υπό ανακατασκευή κτιρίου του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου σημαδεύτηκε η σημερινή πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Το γεγονός συνέβη στις εννέα και τριάντα, λίγο μετά την συγκέντρωση των διακοσίων πενήντα μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, όταν ένας εργάτης βγήκε με ειδικό μηχάνημα στη στέγη. Για λόγους που δερευνώνται κατέρρευσε το αέτωμα, μήκους είκοσι μέτρων. Εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανένας στο χώρο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι εργασίες ανακατασκευής του σχολίου, που κτίστηκε το 1925, αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

    [11] ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

    Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων παρουσιάστηκαν σήμερα στα σχολεία τους για να κατανεμηθούν σε τμήματα και να τους δοθούν βιβλία και γραφική ύλη. Κανονικά μαθήματα θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οκτώ Σεπτεμβρίου.

    [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ

    Με παρέμβαση της της μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου εργασίας τερματίστηκε η απεργία την οποία κήρυξαν τουρκοκύπριοι εργάτες που εργάζονται σε ελληνοκυπριακή επιχείρηση. Οι απεργοί ζητούσαν καταβολή εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις και άλλα παρεμφερή οφελήματα. Νωρίτερα, επισκέφθηκε το χώρο της απεργίας αντιπροσωπεία της ΣΕΚ και εξέφρασε τη συμπαράσταση της.

    [13] ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Πέθανε το πρωί, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους δύο μήνες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Γιαννόπουλος ο οποίος έπασχε από χρόνια σοβαρή ασθένεια. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1918 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Συγκοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου. Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 και στην Εθνική Αντίσταση. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας φυλακίσθηκε για αντιδικτατορική δράση. Υπήρξε επίσης εκδότης και διευθυντής αρκετών εφημερίδων.

    [14] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Τα άνω κάτω έχει φέρει στις συναλλαγές η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι συναλλαγματικές. Τερματίζονται χιλιάδες ποινικές διώξεις και εκδίδονται νέες οδηγίες προς τις Τράπεζες.

    Πολιτική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη Βουλή για τις Ευρωεκλογές, δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Εντονες επικρίσεις δέχθηκε η Τουρκία για το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Η Τουρκία αρνείται να δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά για την καταβολή αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου.

    Εντονη αντιπαράθεση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για την απόφαση του ΔΗΣΥ για επίσκεψη στα κατεχόμενα.

    Επεσε αέτωμα στο πρώτο Δημοτικό Αραδίππου, ενώ οι μαθητές ήταν συγκεντρωμένοι στην αυλή για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

    [15] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σύστημα χαμηλής πίεσης αναμένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή, από απόψε.

    Το απόγευμα ο καιρός θα ειναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά στα ορεινά και στο εσωτερικό αναμένονται τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι ταραγμένη στα προσήνεμα.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και τους 28 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις, αργότερα όμως αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα παράλια και στα ορεινά, με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι, τριών και στα προσήνεμα τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα ειναι γενικά ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσιτρείς στα παράλια και στους 18 στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, που σε μερικές περιοχές θα είναι ραγδαίες και θα συνοδεύονται από βροντές και πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια , στους 29 στα δυτικά και στους εικοσιτρείς στα ψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 4 September 2003 - 21:10:07 UTC