Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-13

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΡΑΚΙΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [02] ΣΟΛΑΝΑ ΙΡΑΚ
  • [03] ΓΑΛΛΙΑ ΙΡΑΚ
  • [04] ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΡΑΚ
  • [05] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ ΝΕΟ
  • [06] ΜΑΡΤΙΝΟ ΙΡΑΚ
  • [07] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ
  • [08] ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [09] ΚΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [10] ΑΥΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΙΡΑΚΙΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Ο αμερικανός Πρόεδρος Τζιορτζ Μπους διέταξε τον αμερικανό πολιτικό διοικητή του Ιράκ Πωλ Μπρέμερ να επιταχύνει τη μεταβίβαση της εξουσίας στον ιρακινό λαό καθώς επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση στο Ιράκ με τη διεύρυνση της δράσης των ιρακινών ανταρτών. Ο κύριος Μπρέμερ που κλήθηκε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτων για διαβουλεύσεις, επιστρέφει στη Βαγδάτη τις επόμενες ημέρες όπου θα αρχίσει επαφές για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου για επιτάχυνση της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του αμερικανού Προέδρου. Ο κύριος Μπρέμερ μεταφέρει διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η παράδοση της εξουσίας σε προσωρινή κυβέρνηση για να ετοιμάσει νέο σύνταγμα και σε Εκτελεστικό Σώμα για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας όπως συνέβη με το Αφγανιστάν.

    [02] ΣΟΛΑΝΑ ΙΡΑΚ

    Στο Βερολίνο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέ Σολάνα δήλωσε ότι η κατάσταση στο Ιράκ δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την άμεση μεταφορά της εξουσίας στους Ιρακινούς. Είναι καιρός, πρόσθεσε, να αλλάξουμε προσανατολισμό στο Ιράκ. Ο κύριος Σολάνα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης μετά και τη βομβιστική επίθεση στη Νασιρίγια που στοίχισε τη ζωή σε 19 Ιταλούς.

    [03] ΓΑΛΛΙΑ ΙΡΑΚ

    Στο Παρίσι ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν δήλωσε ότι η χώρα του τείνει χείρα φιλίας στους αμερικανούς στο θέμα του Ιράκ. Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους συνάντηση και συζήτηση με τους αμερικανούς, είπε ο γάλλος υπουργός, γιατί υπάρχει ένα ζήτημα που μας αφορά και αυτό είναι η ασφάλεια του κόσμου. Ο ντε Βιλπέν επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει ως το τέλος του έτους μια αντιπροσωπευτική προσωρινή κυβέρνηση στο Ιράκ.

    [04] ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΡΑΚ

    Μετά τη χθεσινή επίθεση στο Ιράκ, στην οποία σκοτώθηκαν 19 Ιταλοί, η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αποστείλει στο Ιράκ δυνάμεις για ανοικοδόμηση της χώρας υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς η επίθεση έγινε στην περιοχή όπου θα τοποθετούνταν οι Ιαπωνικές δυνάμεις. Υπουργός της Ιαπωνικής Κυβέρνησης δήλωσε, ωστόσο, ότι πρόθεση της χώρας του είναι να αποσταλεί βοήθεια για ανοικοδόμηση και ανθρωπιστική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

    [05] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ ΝΕΟ

    Στο μεταξύ σε δυο νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ σκοτώθηκε ένας ακόμα Αμερικανός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Ο αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στη Βαγδάτη.

    [06] ΜΑΡΤΙΝΟ ΙΡΑΚ

    Στη Νασιρίγια έφτασε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας της Ιταλίας Αντόνιο Μαρτίνο και επισκέφθηκε αμέσως το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι Ιταλοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση. Ο ιταλός υπουργός αναμένεται να επιθεωρήσει και τη σκηνή της επίθεσης.

    [07] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΡΙΤΟ

    Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έδωσε προθεσμία μιάς βδομάδας στην Τουρκία για να καταβάλει αποζημίωση στην Τιτίνα Λοϊζίδου. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Ιακώβου χαρακτήρισε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων πολύ πιό σημαντικό από την προϋπόθεση για επίλυση του Κυπριακού. Ο κύριος Ιακώβου διευκρίνησε ότι οποιαδήποτε κύρωση θα δημιουργήσει προβλήματα στην Τουρκία γιατί αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποτελεί νομική προϋπόθεση καί περιλαμβάνεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης, σε αντίθεση με το κυπριακό που είναι πολιτικό κριτήριο καί δεν αποτελεί προϋπόθεση.

    [08] ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Τα αποτελέσματα του διαλόγου επί της πρότασης για τη φορολογία των αυτοκινήτων θα τεθούν την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει κατά πόσο θα το καταθέσει στη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι αν δεν επιτευχθεί συναίνεση δεν υπάρχει λόγος να προωθηθεί η πρόταση στη Βουλή.

    [09] ΚΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας τόνισε ότι εκείνο το οποίο τροχιοδρομείται είναι η συνεννόηση καί η επίτευξη συναίνεσης. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις και επιδικνύοντας σεβασμό στα κόμματα θεώρησε σκόπιμο να τα ενημερώσει και να ακούσει τις απόψεις τους. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί τελικά στη Βουλή η πρόταση ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι πρόκειται για την πολύ ακραία περίπτωση, κατά την οποία θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση με τα κόμματα.

    [10] ΑΥΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Στο μεταξύ Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μεταταχειρσμένων Αυτοκινήτων Μιχαλάκης Κωνσταντίνου δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η Νομοθεσία για τις εισαγωγές αυτοκινήτων είναι ατελής και ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία. Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Φράγκος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τις φερόμενες δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου και πρόσθεσε ότι αν οι δηλώσεις του κυρίου Κωνσταντίνου δεν είναι ακριβείς τίθεται θέμα παραίτησης του από την προεδρία του Συνδέσμου. Μετά τη διάσκεψη οργανώθηκε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και δυνατό να πέσουν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους εικοσι-ένα βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους έντεκα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε παροδικές νεφώσεις δυνατόν να φέρουν λίγες ελαφρές βροχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 13 November 2003 - 14:55:12 UTC