Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-24

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΡΠΕΡΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
  • [02] ΜΟΣΧΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [05] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [07] ΔΗΣΥ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [08] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [09] ΒΛΙΤΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΠΑΡΠΕΡΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

    Σε εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος της πενηντάχρονης δασκάλας Δήμητρας Παρπέρη από τη Δερύνεια.

    Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου μιλώντας, ύστερα από νεκροψία που διενήργησε το πρωί στη σορό, ανέφερε ότι η Παρπέρη υπέστη ρίξη ανευρύσματος αγγείου.

    Η κυρία Αντωνίου διευκρίνησε ότι ο θάνατος της Παρπέρη δεν σχετίζεται με τη γρίππη που διεγνώσθη ότι υπέφερε, όταν επισκέφθηκε πριν από έξι ημέρες το νοσοκομείο Παραλιμνίου.

    Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε προχθές νεκρή στο σπίτι της και οι οικείοι της επιρρίπτουν ευθύνη στους γιατρούς.

    Σχετική καταγγελία έκαμαν ήδη στην υπουργό Υγείας Ντίνα Ακκελίδου.

    [02] ΜΟΣΧΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Τραγωδία μετά τα μεσάνυκτα στη Μόσχα.

    Τριάντα-δύο φοιτητές νεκροί και εκατόν-σαράντα τραυματίες, όλοι από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στο Πανεπιστήμιο Φιλίας μεταξύ των Λαών.

    Αλλοι διακόσιοι φοιτητές απομακρύνθηκαν μετά την πυρκαγιά.

    Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται φοιτητές από την Κίνα, τη Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ και άλλες αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

    Η πυρκαγιά, ξέσπασε στις τρεις μετά τα μεσάνυκτα στη φοιτητική εστία του πενταόροφου Πανεπιστημίου Φιλίας μεταξύ των Λαών, και τέθηκε υπο έλεγχο ύστερα από τρεις ώρες.

    Η ρωσική αστυνομία άρχισε εντατικές έρευνες για διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, η οποία δεν αποκλείεται να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

    [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου επιβεβαίωσε οτι η Τουρκία και ο Ραούφ Ντενκτάς, εδώ και αρκετές εβδομάδες, αν όχι και μήνες, ετοιμάζουν έγγραφο το οποίο θα καταθέσουν στον Κόφι Αναν ως δικές τους ιδέες για λύση του Κυπριακού.

    Ο κύριος Ιακώβου έκαμε την επιβεβαίωση αυτή σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας " Ο Φιλελεύθερος " ότι η Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο που θα παρουσιάσει μετά τις ψευδοεκλογές και σύμφωνα με το οποίο θα επιχειρεί μέσω χωριστών δημοψηφισμάτων να εξασφαλίσει λύση στη βάση δυο κρατών.

    Ο κύριος Ιακώβου απαντούσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του το πρωί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, που επισκέπτεται τη Λευκωσία.

    [04] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Τέσσερις Ελληνοκύπριους και μια αλλοδαπή συνέλαβε χθες βράδυ το καθεστώς Ντενκτάς στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

    Εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της αστυνομίας δηλωσε στο ΡΙΚ ότι οι κατοχικές αρχές ισχυρίστηκαν πως δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες παρουσίασαν διαβατήρια άλλων ατόμων.

    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

    [05] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    Τις περιουσίες που κατέχουν νόμιμα Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα μοιράζει τώρα σε εποίκους το καθεστώς Ντενκτάς για να εξασφαλίσει τις ψήφους τους στις λεγόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου.

    Οπως καταγγέλλει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Ορτάμ" η ψευδοκυβέρνηση αφού μοίρασε τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, τώρα άρχισε να βάζει χέρι και σε περιουσίες που κληρονόμησαν Τουρκοκύπριοι από τους προγόνους τους.

    Η εφημερίδα προβάλλει συγκεκριμένη περίπτωση οικογένειας Τουρκοκυπρίων με περιουσία στο μικτό χωριό Πέτρα, στην κατεχόμενη Μόρφου, την οποία το καθεστώς Ντενκτάς παραχώρησε σε εποίκους.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε ότι υπάρχει προβληματισμός για το πώς μπορεί να τυγχάνουν χειρισμού εκλελεγμένοι τοπικοί άρχοντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανάλογες με αυτές που διερευνώνται για τον Δήμαρχο Παραλιμνίου.

    Οι χειρισμοί όμως, είπε, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και αναζητούνται παραδείγματα από ξένες χώρες.

    Οταν υπό διερεύνηση υποθέσεις αφορούν υπαλλήλους, υπάρχει πρόνοια στους κανονισμούς, είπε ο κύριος Χρίστου, ώστε να τίθενται σε προσωρινή διαθεσιμότητα.

    Με τους Δημάρχους, όμως, τόνισε, δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, γιατί είναι εκλελεγμένα πολιτικά άτομα.

    [07] ΔΗΣΥ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Το Πολιτικό Γραφείο του Δησύ συνέρχεται το απόγευμα για να ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Παραλιμνίου υπό το πρίσμα και της ποινικής ανάκρισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για ατασθαλίες σε θέματα που σχετίζονται με την έκδοση αδειών οικοδομής.

    Κατά τη συνεδρία, που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις πέντε και τριάντα, θα κριθεί το μέλλον του Δημάρχου Νίκου Βλίττη, στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του Δησύ θα τεθούν προτάσεις για άρση της εμπιστοσύνης προς το Δήμαρχο Νίκο Βλίττη, για απόφαση που θα τον καλεί να παραιτηθεί και για διαγραφή του απο το κόμμα.

    Σε επιστολή προς το Πολιτικό Γραφείο ο κύριος Βλίττης υποστηρίζει ότι στόχος είναι η πολιτική του εξόντωση και επικαλείται δήλωση του βουλευτή του κόμματος Χρίστου Πουργουρίδη.

    [08] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τις κατηγορίες του Δημάρχου Παραλιμνίου ότι επιχειρείται η πολιτική του εξόντωση.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο κύριος Βλίττης δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

    Είπε επίσης ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου δεν προσκλήθηκε στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, γιατί δεν θεωρείται εγκληματίας για να απολογηθεί.

    Ο κύριος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κρίνεται ως πολιτική προσωπικότητα και στη συνεδρία θα εξετασθούν μόνο οι πολιτικές ευθύνες, οι οποίες φαίνεται να τεκμηριώνονται.

    [09] ΒΛΙΤΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

    Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Νίκος Βλίττης κατηγόρησε και πάλι τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη ότι προσπαθεί να προκαταλάβει τις έρευνες για το Δήμο Παραλιμνίου.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Βλίττης υποστήριξε ότι το πολιτικό γραφείο του Δησύ προσπαθεί να καταλήξει σε συμπεράσματα εκ των προτέρων και επανέλαβε ότι θα έπρεπε να παραστεί στη σημερινή συνεδρία για να διατυπώσει τις θέσεις του.

    Σε ερώτηση για την έκδοση πολεοδομικών αδειών, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου απάντησε ότι απλώς είχε επισπευσθεί η διαδικασία και προωθήθηκαν δύο φάκελοι οι οποίοι αφορούσαν είκοσι με είκοσι-πέντε κατοικίες.

    Ο κύριος Βλίττης ανέφερε ότι όπως προκύπτει από την έκθεση της Γενικής Ελεγκτού για το 2002, το Παραλίμνι είναι από τους πιό νοικοκυρεμένους δήμους της Κύπρου και γίνονται οι λιγότερες παρατηρήσεις.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις που ενδέχεται να φέρουν μεμονωμένες βροχές ή να σημειωθούν καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι δυνατοί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και τοπικά στα νότια και τ' ανατολικά παράλια ως πολύ δυνατοί, έξι μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως κυματώδης.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους είκοσι-δύο βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους δώδεκα στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 24 November 2003 - 19:28:03 UTC