Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-11-26

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΙΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΑΝΤΡΟΣ ΚΟΥΛΠΑ
  • [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΟΥΛΠΑ
  • [05] ΟΜΗΡΟΥ ΚΟΥΛΠΑ
  • [06] ΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΥΛΠΑ
  • [07] ΤΚ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
  • [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [09] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΤΙΤΙΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει από την Αγκυρα ότι η Τουρκία κατέβαλε σήμερα την αποζημίωση που έχει επιδικάσει για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή στερήθηκε το δικαίωμα να απολαμβάνει την περιουσία της στα κατεχόμενα. Ο ανταποκριτής του Πρακτορείου μετέδωσε συγκεκριμένα ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατέβαλε το ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων δολαρίων που αντιστοιχεί στην αποζημίωση που έχει επιδικαστεί, πλέον τόκοι υπερημερίας, αφού η Τουρκία αρνείτο να συμμορφωθεί με την απόφαση. Η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν επιβεβαίωσε ωστόσο τις πληροφορίες από την Αγκυρα ότι η Τουρκία κατέβαλε τις αποζημιώσεις που επεδίκασε στην Τιτίνα Λοϊζίδου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανώτερος Κύπριος διπλωμάτης στο Στρασβούργο δήλωσε ότι ρώτησε τη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά πόσο η ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας κατέβαλε πράγματι το ποσό της αποζημίωσης και πήρε αρνητική απάντηση.

    [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι η χθεσινή δήλωση - απολογία του προς τον κυπριακό λαό αναφερόταν στην στήριξη που προσέφερε στο παρελθόν προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου. Ο κύριος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή, όπως αναφέρει, την προσπάθεια κάποιων κομμάτων να δημιουργήσουν αχρείαστο σάλο παραποιώντας γεγονότα και διαστρέφοντας τις χθεσινές του δηλώσεις. Ο πρόεδρος του Δησύ αναφέρει ότι πράγματι παρακάλεσε τον Χρίστο Πουργουρίδη να τερματίσει ή να αναστείλει την εξέταση εναντίον του Νίκου Βλίττη αφού η έρευνα διαρκούσε για δύο χρόνια χωρίς δυστυχώς να τεκμηριωθούν οι καταγγελίες.

    [03] ΑΝΤΡΟΣ ΚΟΥΛΠΑ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι εγείρεται θέμα πολιτικής τάξης, καθώς έγινε παρέμβαση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι δεν εδικαιολογείτο με κανένα τρόπο η παρέμβαση, σε μιά διαδικασία η οποία τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Είπε επίσης ότι το κόμμα του θα ζητήσει να επανανοίξει ο φάκελος και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

    [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΟΥΛΠΑ

    Ο βουλευτής του Δήκο Αντρέας Αγγελίδης σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ανέφερε ότι εγείνεται θέμα τάξης καί αξιών. Είπε επίσης ότι το μέα κούλπα Αναστασιάδη δημιουργεί αφορμή για να διερευνηθεί η αλήθεια, καθώς όπως είπε, δεν μπορεί να μένει αδιευκρίνιστη η ηθική του τόπου καί των πολιτικών σε θέματα που αφορούν αρχές και αξίες.

    [05] ΟΜΗΡΟΥ ΚΟΥΛΠΑ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι μια τέτοια παρέμβαση είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, και τραυματίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών πρός τη Βουλή και τις διαδικασίες που οδηγούν σε κάθαρση καί εξυγίανση. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Ομήρου μίλησε για παραβίαση της πολιτικής και της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, γεγονός, όπως είπε, που δημιουργεί στους πολίτες την αντίληψη ότι εισέρχονται πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες μέσα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

    [06] ΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΥΛΠΑ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Χρίστος Πουργουρίδης δήλωσε ότι οι καταγγελίες κατα του δημάρχου Παραλιμνίου αφορούσαν χρηματισμό του από διάφορους επιχειρηματίες. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε συγκεκρινένα ότι πέντε επιχειρηματίες ισχυρίστηκαν ότι δωροδόκησαν τον Δήμαρχο Παραλιμνίου με μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να εξασφαλίσουν άδειες οικοδομής. Ωστόσο κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να το καταθέσει εγγράφως ή να το καταγγείλει στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η στοιχειοθέτηση υπόθεσης και να διακοπεί η έρευνα.

    [07] ΤΚ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

    Το λεγόμενο Ανώτατο συμβούλιο εκλογών του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα είναι εκατοσαρανταμία χιλιάδες τετρακόσιοι εβδομήντα. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Τανέρ Εργκίνελ ανέφερε ότι έχουν διαγραφεί από τους καταλόγους όλοι όσοι δεν διέμεναν στις διευθύνσεις που είχαν δηλώσει. Είπε επίσης ότι οι ξένοι επιδεικνύουν μεγαλο ενδιαφέρον για την εκλογική αναμέτρηση στα κατεχόμενα και πολλοί ζήτησαν να την παρακολουθήσουν. Από τον Σεπτέμβριο που ο αριθμός των εγγεγραμμένων ήταν εκατόν τριανταεπτά χιλιάδες πεντακόσιοι, γράφτηκαν σχεδόν τέσσερις χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι.

    [08] ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Σε επτά νέες συλλήψεις προέβη η τουρκική αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό συνεργατών των δραστών των επιθέσεων αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν πενηντατέσσερις και τραυματίστηκαν επτακόσιοι πενήντα. Η εφημερίδα Χουριέτ που δημοσιεύει σήμερα την πληροφορία, δεν αναφέρει την ιδιότητα των συλληφθέντων, λόγω της απαγόρευσης που έχουν επιβάλει στον Τύπο οι δικαστικές αρχές αναφορικά με τη δημοσίευση στοιχείων για την πορεία των ερευνών. Χθες είχε ανακοινωθεί η σύλληψη άλλων εννιά ατόμων με την κατηγορία της συμμετοχής και υποστήριξης παράνομης οργάνωσης.

    [09] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

    Οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας έχουν πληροφορίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε πόλεις της Τουρκίας, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας. Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν τα μη άκρως απαραίτητα ταξίδια στην Τουρκία.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο να πέσουν τοπικές ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα προσήνεμα πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 22 στα δυτικά και στους δέκα βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο τοπικών ελαφρών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους έξι στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 2003 - 17:29:57 UTC