Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-12-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΡΑΚ ΘΥΜΑΤΑ
  • [02] ΜΠΟΥΣ ΣΑΝΤΑΜ
  • [03] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΜΠΛΑΙΡ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • [06] ΠΡΟΥΠΟΛΟ ΓΕΝΙΚΟ
  • [07] ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΑΦΟΣ
  • [08] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

  • [01] ΙΡΑΚ ΘΥΜΑΤΑ

    Νέο μακελειό στο Ιράκ, όπου η βία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παρά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν. Σε συνοικία της Βαγδάτης δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί δίπλα σε βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα. Η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τη στιγμή της έκρηξης περνούσε μικρό λεωφορείο με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες και να χάσουν τη ζωή τους και οι δεκαεπτά επιβαίνοντες. Εκπρόσωπος της ιρακινής αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και επεσήμανε ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι. Δεν έχουν γνωσθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

    [02] ΜΠΟΥΣ ΣΑΝΤΑΜ

    Ο Πρόεδρος Μπους εκτιμά ότι στον έκπτωτο Πρόεδρο του Ιράκ Σάνταμ Χουσέϊν θα επιβληθεί η ανωτάτη των ποινών. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Ουάσιγκτων ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στα ίχνη του Μπιν Λάντεν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Σαουδάραβας τρομοκράτης αργά ή γρήγορα θα συλληφθεί, νεκρός ή ζωντανός.

    [03] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Ερχεται σήμερα στην Κύπρο ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον. Το απόγευμα ο Αμερικανός διπλωμάτης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου και αργότερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Αύριο ο κύριος Γουέστον θα μεταβεί στα κατεχόμενα για επαφές με τον Ραούφ Ντενκτάς και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο τρίγωνο Αθήνα - Λευκωσία - Αγκυρα, ο Τόμας Γουέστον είχε χθες στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τη συνάντηση οι κύριοι Παπανδρέου και Γουέστον διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα. Ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων τάσσεται υπέρ της επίλυσης του κυπριακού και της ένταξης μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κύριος Γουέστον τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να περιμένει και πρόσθεσε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να δείξουν στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία για επανέναρξη των συνομιλιών, παρά τη σύγχυση που υπάρχει ακόμη στα κατεχόμενα.

    [04] ΜΠΛΑΙΡ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ δήλωσε ότι η Κυβέρνησή του θα εργαστεί με στόχο να αξιοποιηθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα κατεχόμενα, για την εξεύρεση λύσης στη βάση του σχεδίου Ανάν. Ο κύριος Μπλερ απαντούσε σε ερώτηση του Βουλευτή Ρότζερ Γκέιλ στη Βρετανική Βουλή, τι θα πράξει το Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλίσει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι δεν θα παρεμποδιστεί η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αν δεν επιτευχθεί ενότητα στην Κύπρο, αλλά, πρόσθεσε, κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε αναμφίβολα πιο εύκολη.

    [05] ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Τα πρώτα σαράντα μαχητικά αεροσκάφη, Εφ δεκαέξι Block 52 συν, εντάχθηκαν στη δύναμη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου επεσήμανε ότι με την απόκτηση των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου, η Ελλάδα αποκτά πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων της αναφορικά με τη μαχητική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνδέεται με τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά και με την εμβέλεια εκτέλεσης επιχειρήσεων. Στον κρίσιμο χώρο του Αιγαίου, τόνισε, δημιουργείται ισορροπία, που ενδυναμώνει και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό.

    [06] ΠΡΟΥΠΟΛΟ ΓΕΝΙΚΟ

    Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη μέρα, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2004, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα με ψηφοφορία. Ολα τα μεγάλα κόμματα, καθώς και τα δύο από τα τέσσερα μονοεδρικά έχουν ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Οι Νέοι Ορίζοντες ανακοίνωσαν ότι θα τον καταψηφίσουν, ενώ οι Οικολόγοι ανέφεραν ότι η στάση τους θα εξαρτηθεί από την τύχη που θα έχουν οι τροπολογίες που έχουν υποβάλει. Η συζήτηση, που θα αρχίσει σε λίγο, θα μεταδίδεται απευθείας από το Δεύτερο Τηλεοπτικό κανάλι και το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ. Μετάφραση των ομιλιών θα μεταδίδεται στην τουρκική από το Δεύτερο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, από τη συχνότητα 91 κόμμα 1 Εφ Εμ.

    [07] ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΑΦΟΣ

    Το κλείσιμο του Δημοτικού Σφαγείου Πάφου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Οπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάφου, Φειδίας Σαρίκας, το Δημοτικό Σφαγείο κλείνει αφού δεν είναι δυνατόν, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να καταστεί ανταγωνιστικό και βιώσιμο με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο δεν έχει διασαφηνιστεί κατά πόσο αυτό θα κλείσει αμέσως ή με την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Μάιο. Την ώρα της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εργαζόμενοι στο σφαγείο και κρεοπώλες πραγματοποιούσαν πινακιδοφορία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του σφαγείου. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία θα αποφασισθούν απεργιακά και άλλα μέτρα.

    [08] ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

    Νέα ευρωπαϊκή επιτυχία σημείωσε η Αέλ, νικώντας στη Λεμεσό για το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ευρώπης της ΦΙΜΠΑ, την Γαλλική Ρασίγκ, με εβδομήντα δύο - εξήντα επτά. Με τη νίκη της, την τέταρτη στη συνέχεια, η Αέλ έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στους δεκαέξι της διοργάνωσης.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο καιρού.

    Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου. Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε μερικές περιπτώσεις οι βροχές θα είναι έντονες. Στην περιοχή του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, δυνατοί έως πολύ δυνατοί πέντε έως έξη μποφόρ και τοπικά έως σφοδροί επτά μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα προσήνεμα παράλια πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους έξη στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 17 December 2003 - 15:43:31 UTC