Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-01-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΣΣΟΣ
  • [03] ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [04] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
  • [06] ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ
  • [07] ΣΤΟΚΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [08] ΚΑΡΑΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Με συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, άρχισε σήμερα τις συναντήσεις του στην Αθήνα ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στην παρουσία των δημοσιογράφων, ο κύριος Στεφανόπουλος ανέφερε ότι πέρα από τα σοβαρά θέματα που κομίζει για συζήτηση είναι ευχαρίστησή του να συνομιλεί με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Παπαδόπουλο είπε: "Η συνάντησή μαζί σας, μάς δίδει κουράγιο. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος το αντέστρεψε λέγοντας: "Εμείς παίρνουμε από σάς κουράγιο". Ο κύριος Παπαδόπουλος συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών και υποψηφίου προέδρου του Πασόκ Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα εξετάσουν μεταξύ άλλων και τα έως τώρα αποτελέσματα της εργασίας, που άρχισε και ακόμη συνεχίζεται, για τις τροποποιήσεις οι οποίες πρέπει να τεθούν στις συνομιλίες, ώστε το σχέδιο Ανάν να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μετά τις συνομιλίες, γύρω στη μία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα δώσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη. Το απόγευμα ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΑΣΣΟΣ

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά επιθυμεί τη συνέχιση της διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και την προστασία του Γενικού Γραμματέα, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού. Ο κύριος Χριστόφιας, ο οποίος σχολίαζε τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί εμπλοκή των Αμερικανών στις συνομιλίες, είπε ότι η δήλωση του Προέδρου ήταν απλή, κατανοητή και πολύ φυσιολογική. Ο κύριος Χριστόφιας σχολίασε και τις επιφυλάξεις του προέδρου Παπαδόπουλου ότι θα είναι δύσκολο να υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο θέμα της ασφάλειας μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων με υπηρεσιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζοντας και αυτή τη δήλωση απλή και κατανοητή, ο κύριος Χριστόφιας εξήγησε με τη σειρά του ότι τυχόν συμφωνία στο θέμα της ασφάλειας θα πρέπει να επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη.

    [03] ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Εκδηλώσεις Μνήμης Μακαρίου του Τρίτου οργανώνονται σήμερα, ημέρα που ο αείμνηστος Εθνάρχης γιόρταζε τα ονομαστήριά του. Τις εκδηλώσεις οργανώνει η Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαριου στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία προϊσταμένου του Χωρεπισκόπου Σαλαμίνος Βαρνάβα. Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργοί, και η ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας.

    Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής. Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στεφάνι κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου.

    Στην Παναγιά, γενέτειρα του Εθνάρχη, έγινε το πρωί πορεία προς την Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας, όπου τελέστηκε μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Χρυσοστόμου.

    Της πορείας ηγήθηκε ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής στο μνημόσυνο.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης Μακαρίου του Τρίτου πραγματοποιούνται αιμοδοσίες σε όλες τις τράπεζες αίματος των νοσοκομείων έως τις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι.

    [04] ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγει σήμερα επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με την αναμέτρηση των Δημοκρατικών υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της Αϊόβα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι τέσσερις υποψήφιοι θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για τη νίκη. Πρόκειται για τον πρώην κυβερνήτη του Βέρμοντ, Χάουαρντ Ντιν, τον Τζον Κέρι, τον Τζον Εντουαρντς και τον Ντικ Γκέπχαρντ.

    [05] ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα πως και πέμπτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Βιετνάμ από τον ιό της γρίππης των πουλερικών. Εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης δήλωσε ότι το νέο θύμα είναι ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, το οποίο υπέκυψε στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Ανόι. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανησυχεί πιο πολύ για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    [06] ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

    Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας- Λευκωσίας έξω από τα Λύμπια από Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων . Η καραμπόλα σημειώθηκε στις επτά και πενήντα το πρωί. Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρά δύο χιλιομέτρων, μέχρις ότου καταστεί δυνατό να απελευθερωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Από την πολλαπλή σύγκρουση τραυματίσθηκε ελαφρά μια γυναίκα.

    [07] ΣΤΟΚΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Πέθανε σε ηλικία 78 χρόνων ο τέως υπαρχηγός της αστυνομίας και αγωνιστής της Εόκα Παύλος Στόκκος. Ο εκλιπών είχε αναπτύξει έντονη δράση κατά την περίοδο Τουρκανταρσίας και στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος. Το 1976 τιμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για την προσφορά του και τον διόρισε Υπαρχηγό της Αστυνομίας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, στις δύο μετά το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

    [08] ΚΑΡΑΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

    Πέθανε χθες η Αφροδίτη Καραολή, σε ηλικία 85 χρόνων, μητέρα του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της Εόκα, Κυριάκου Καραολή από την Αγλαντζιά. Η κηδεία της Αφροδίτης Καραολή θα γίνει σήμερα στις δύο και τριάντα μετά το μεσημέρι, από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, ασθενείς, τριών μποφόρ και παροδικά μέτριοι έως τεσσάρων. Η θάλασσα θα είναι έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους δέκα-οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους είκοσι στα νότια και στους οκτώ στα υψηλότερα ορεινά. Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου είναι 55 εκατοστόμετρα και στην Πλατεία Τροόδους 45.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 19 January 2004 - 12:54:52 UTC