Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-02-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ 12
  • [02] ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [03] ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [04] ΚΥΖΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ
  • [05] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • [06] ΙΑΚ ΤΡΙΤΟ 10
  • [07] ΚΙΠΡΙΣ ΤΑΛΑΤ
  • [08] ΕΡΓΑΤΙΚΟ
  • [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ 12

    Ληστεία διαπράχθηκε γύρω στις δέκα το πρωί σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας, στη λεωφόρο Λάρνακας στην Αγλαντζιά.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα, με μαχαίρι μπήκαν στο υποκατάστημα και απέσπασαν από τους υπαλλήλους χρηματικό ποσόν, το οποίο δεν έχει ακόμη υπολογισθεί.

    Οι δύο ληστές διέφυγαν με αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος.

    Η αστυνομία διεξάγει εντατικές έρευνες για εντοπισμό και σύλληψή τους.

    Πρόκειται για τη δεύτερη ληστεία σε εικοσιτέσσερις ώρες.

    Χθες το πρωί δύο κουκουλοφόροι μπήκαν στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Εργαζομένων Κύπρου, στη Λάρνακα, και υπό την απειλή όπλου απέσπασαν από την ταμία, τετρακόσιες- σαράντα λίρες.

    Οι δύο ύποπτοι, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, προσήχθησαν πριν λίγο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

    Σε σχέση με τη ληστεία αυτή η Αστυνομία καταζητεί τρίτο άτομο το οποίο είχε βοηθήσει τους δύο δράστες να απομακρυνθούν απο το Ταμιευτήριο με αυτοκίνητο ενοικιάσεως.

    [02] ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Πρωτάκουστη χαρακτήρισε ο εκ των δικηγόρων του Νίκου Βλίττη, Ευστάθιος Ευσταθίου τη χθεσινή απόφαση για έκδοση διατάγματος κράτησης του δημάρχου Παραλιμνίου και μίλησε για μικρότητες και μικροπρέπειες στην αντιμετώπιση του θέματος.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Ευσταθίου ανέφερε ότι η κατάχρηση εξουσίας, για την οποία κατηγορείται ο δήμαρχος, είναι μια παρατυπία και δεν δικαιολογούσε την κράτησή του.

    Ο κύριος Ευσταθίου επέκρινε την εισαγγελία και την Αστυνομία για τον τρόπο που ενήργησαν και δαιφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο ενέκρινε το διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

    Ταυτόχρονα εξέφρασε απογοήτευση και αγανάκτηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και μίλησε για ενδεχόμενο δημιουργίας αστυνομικού κράτους και αστυνομικής τρομοκρατίας, που τείνει, όπως είπε, να οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή.

    [03] ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης απέρριψε τις επικρίσεις του κυρίου Ευσταθίου και πρόσθεσε ότι αν ο κύριος Βλίττης πιστεύει πως δεν ακουλουθήθηκε η σωστή διαδιαδικασία μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης είπε ότι δεν πρέπει να αποδίδονται αλλότρια κίνητρα και διευκρίνησε ότι το δικαστήριο για να εκδώσει το διάταγμα, φαίνεται ότι πείστηκε πως υπήρχε εύλογη υπόνοια για πιθανή ανάμιξη στο ανακριτικό έργο.

    Ανέφερε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η Γενική Εισαγγελία και η Αστυνομία ενεργούν με ιδιαίτερη περίσκεψη.

    [04] ΚΥΖΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ

    Θλίψη για τα χθεσινά γεγονότα εξέφρασε ο πρόεδρος της συντονιστικής διακομματικής επιτροπής για το δήμο Παραλιμνίου Παναγιώτης Κύζας, προσθέτοντας ότι το κλίμα στο Παραλίμνι είναι βαρύ, αλλά δεν υπάρχει αναταραχή.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κύζας ανέφερε ότι η επιτροπή ασχολείται μόνο με την πολιτική πτυχή του θέματος και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πιεσθεί ο κύριος Βλίττης να αναλάβει τις πολιτικές καί ηθικές ευθύνες του, να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές.

    Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής εχουν ζητηθεί συναντήσεις με τα κόμματα καί θα αρχίσει ενημέρωση και κινητοποίηση των δημοτών Παραλιμνίου.

    [05] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις δέκα το πρωί νέα συνάντηση του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο.

    Σε δήλωση πριν αναχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο για το αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι σήμερα θα συνεχιζόταν η συζήτηση για τη λειτουργία ομοσπονδιακών οργάνων.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι αν ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα αυτό θα αρχίσει η μελέτη μιας δεύτερης δέσμης ζητημάτων που αφορούν το καθεστώς των εδαφών τα οποία θα επιστραφούν.

    Σε ερώτηση εάν στο θέμα του προεδρικού συμβουλίου οι θέσεις των δύο πλευρών είναι πολύ κοντά, όπως ισχυρίστηκε ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ''Δεν ξέρω τι είπε ο κύριος Ταλάτ.''

    [06] ΙΑΚ ΤΡΙΤΟ 10

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι παραμένει ασαφές το καθεστώς του εγγράφου που υπέβαλε ο Ραούφ Ντενκτάς και πρόσθεσε ότι ο Αλβαρο ντε Σότο το μελετά ακόμα.

    Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι τα θέματα που εγείρει ο τουρκοκύπριος ηγέτης θα ξαναπαρουσιαστούν σε κάποιο στάδιο των συνομιλιών, καθώς ο κύριος ντε Σότο δεν έκαμε οποιαδήποτε δήλωση ότι οι θέσεις Ντενκτάς βρίσκονται εκτός του πλαισίου του σχεδίου Αναν και των συμφωνηθέντων στη Νέα Υόρκη.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε γραπτώς και πολύ λεπτομερώς απαντήσεις είναι για να γνωρίζουν τα Ηνωμένα Εθνη ποιές είναι οι θέσεις της ελληνικής κυπριακής πλευράς.

    Ανέφερε επίσης ότι στην απάντησή του ο πρόεδρος Παπαδόπουλος απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις του Ντενκτάς, αλλά, σ' αυτό το στάδιο, δεν υποβάλλει αντιπροτάσεις.

    [07] ΚΙΠΡΙΣ ΤΑΛΑΤ

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάλεσε τον Αλβαρο ντε Σότο να καθορίσει οριστική ημερομηνία για τα δημοψηφίσματα γιατί, όπως είπε, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη ψευδοβουλή.

    Ο κύριος Ταλάτ υπενθύμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είχε δηλώσει πως τα δημοψηφίσματα θα ήταν δυνατόν να διεξαχθούν από τις 21 Απριλίου έως την πρώτη Μαίου.

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι θεωρεί απομακρυσμένο το ενδεχόμενο αρνητικής ψήφου, γιατί όσοι επιλέξουν το "Οχι", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα καταβάλουν και το τίμημα.

    Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων αναφορικά με τις συνομιλίες από τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Οι δηλώσεις Ταλάτ φιλοξενούνται στον σημερινό τουρκοκυπριακό τύπο.

    [08] ΕΡΓΑΤΙΚΟ

    Πενηντατριάχρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε κρίσιμα σε εργατικό ατύχημα που συνέβη αργά χθες το απόγευμα σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

    Ο αλλοδαπός που ασχολείτο με το καθάρισμα τζαμιών οικίας, κάτω από άγνωστες συνθήκες πάτησε ψευδοτάβανο το οποίο έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.

    Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

    [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΑΦΟΣ

    Πυρκαγιά εξερράγη χθες βράδυ σε υπνοδωμάτιο κατοικίας στην Πάφο που ανήκει στην Ελενα Παναγιώτου.

    Απο τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το υπνοδωμάτιο και προκλήθηκαν ζημιές από τον καπνό στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας.

    Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, η ιδιοκτήτρια βρισκόταν στο σαλόνι μαζί με τα δύο παιδιά της.

    Οταν η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε τη φωτιά κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία την κατέσβεσε.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και την Πυροσβεστική.

    Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογισθεί.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με νεφώσεις, κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως νοτιανατολικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 20 στα νότια και τ΄ανατολικά και στους 14 στα ορεινά.

    Το ύψος των χιονιών στη κορυφή του Ολύμπου είναι ένα μέτρο και στη πλατεία Τροόδους 90 εκατοστά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 27 February 2004 - 15:46:33 UTC