Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΝΕΟ
  • [02] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΗ 12
  • [03] ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΛΑ
  • [04] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΤΑΣΣΟΣ
  • [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΟ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ
  • [07] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩΛΑΙΚΟ
  • [08] ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [09] ΓΙΟΥΡΟ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
  • [10] ΓΙΟΥΡΟ 2004
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΜΑΤΣΑΚΗΣ ΝΕΟ

    Εντελώς αθώος δήλωσε ότι είναι ο Ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, όταν κλήθηκε το πρωϊ να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδα Πολίτης σύμφωνα με το οποίο εμπιστευτική έκθεση ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, προς τον Αρχηγό της Δύναμης Τάσο Παναγιώτου, φέρεται να τον εμπλέκει σε ισχυριζόμενη υπόθεση εκβιασμού αστυνομικού. Ο κύριος Ματσάκης, είπε πως κάποιοι φαίνεται ότι δεν θέλουν να ακούγεται η φωνή του ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ευρώπη. Ο κύριος Ματσάκης δήλωσε ότι έχει ζητήσει νομική συμβουλή.

    [02] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΗ 12

    Τριανταπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εκατόν δεκαννέα τραυματίστηκαν σε πρωϊνή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε κέντρο στρατολογίας.

    [03] ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΛΑ

    Αρχίζει το σήμερα στις Βρυξέλλες μια από τις πιο κρίσιμες συνόδους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η σύνοδος, που είναι διήμερη, αρχίζει στις δύο ώρα Κύπρου και σ' αυτήν οι 25 ηγέτες θα κληθούν να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να δώσουν στους Ευρωπαίους πολίτες το πρώτο Σύνταγμα της Ενωμένης Ευρώπης. Στη διάρκεια της συνόδου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της Κομισιόν σε διαδοχή του Ρομάνο Πρόντι. Tο μεγάλο ''αγκάθι'' από το οποίο θα εξαρτηθεί και η τύχη της Συνόδου Κορυφής, είναι ο τρόπος λήψης των αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    [04] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΤΑΣΣΟΣ

    Στο περιθώριο της συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος είχε χθες συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκίλντερ Φερχόϊγκεν. Ακολούθησε γεύμα εργασίας των δυο ανδρών. Η συνάντηση και το δείπνο κράτησαν για δυο ώρες. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι συζήτησαν την πορεία των διαφόρων σχεδίων που προωθεί η Ευρωπαϊκη Ενωση για ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τα όσα άκουσε. Είπε επίσης ότι εξήγησε στον κύριο Φερχόιγκεν τις θέσεις της Λευκωσίας όσον αφορά το απευθείας εμπόριο, και το άνοιγμα των κατεχόμενων αεροδρομίων και λιμανιών και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πολύ καλή κατανόηση.

    [05] ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των συναντήσεων του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Γκίντερ Φερχόϊγκεν έσπασε ο πάγος καί έχουν τώρα τροχιοδρομηθεί διαδικασίες για στενότερη συνεργασία. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι στις συνομιλίες συμφωνήθηκαν συνεργασίες καί αποφασίστηκε να υπάρχει στενότερη επαφή. Ο κύριος Ιακώβου χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ξαναμπήκαμε, όπως είπε, σε ρυθμούς πολύ έντονης συνεργασίας.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΝ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν εμμένει στο περιεχόμενο της έκθεσής του για το Κυπριακό, που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Σε απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο Κόφι Ανάν υπογραμμίζει ότι έχει διαφορετική άποψη για το μεγαλύτερο μέρος των όσων περιλαμβάνει στην επιστολή που του απέστειλε στις 28 Μαϊου, καθώς και στο παράρτημά της. Εμμένω, αναφέρει στην επιστολή του ο Κόφι Ανάν, στην έκθεσή μου, συμπεριλαμβανομένου του αφηγηματικού κειμένου και της ανάλυσης που περιλαμβάνονται σ' αυτήν, των εκκλήσεων που έχω διατυπώσει και των εισηγήσεων που έχω κάμει και ελπίζω ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά σ' αυτές.

    [07] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΥΡΩΛΑΙΚΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τους δέκα ευρωπαίους ηγέτες που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αναλάβουν πρωτοβουλία για αναζωογόνηση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού. Ο κύριος Αναστασιάδης μιλούσε, στο πλαίσιο παρέμβασής του στη χθεσινή συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

    [08] ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Σε σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχεται από το πρωί το γραφειακό προσωπικό της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών Οεκδύ της ΣΕΚ και Πασυέκ της ΠΕΟ, από τις εκκρεμότητες οι εργαζόμενοι στη Λευκωσία δεν καρπούνται όλα τα ωφελήματα που ισχύουν στις άλλες σχολικές εφορίες..

    [09] ΓΙΟΥΡΟ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

    Ο χθεσινοβραδυνός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Κυπρίων τηλεθεατών και το ΡΙΚ-ΔΥΟ, από το οποίο μεταδόθηκε ο αγώνας, ήταν πρώτο σε τηλεθέαση με μεγάλη διαφορά από όλα τα ιδιωτικά κανάλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Εη Τζι Μπι", ο αγώνας Ελλάδος-Ισπανίας συγκέντρωσε μερίδιο τηλεθέασης που έφθασε στο 44 κόμμα 7 τοις εκατόν και τηλεθέαση μέσου λεπτού 14 κόμμα 5 τοις εκατόν. Πολύ ψηλά ποσοστά τηλεθέασης, με μερίδιο που έφθασε το 33 τοις εκατόν, εξασφάλισε και ο χθεσινοβραδυνός αγώνας Πορτογαλίας-Ρωσίας, που μεταδόθηκε επίσης απευθείας από το αθλητικό κανάλι της Τηλεόρασης του ΡΙΚ. Η εθνική Ελλάδας πέτυχε πολύτιμη ισοπαλία ένα- ένα με την Ισπανία, αυξάνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση στους προημιτελικούς ενώ η Πορτογαλία νίκησε τη Ρωσία με δύο- μηδέν.

    [10] ΓΙΟΥΡΟ 2004

    Το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου συνεχίζεται σήμερα με άλλους δύο αγώνες Στις επτά η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ελβετία και στις εννέα και σαρανταπέντε η Κροατία τη Γαλλία.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 26 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 17 June 2004 - 11:50:34 UTC