Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-07-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [02] ΦΑΚΕΛΟΙ ΦΟΝΩΝ
  • [03] ΕΠΙΠΛΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
  • [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΕΤΡΑ
  • [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΕΤΡΑ
  • [07] ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΟ
  • [08] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΗ
  • [09] ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

  • [01] ΦΟΝΟΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Ερωτικά φαίνεται να είναι τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας τριανταεπτάχρονου κατοίκου Βορείου Πόλου, και η αστυνομία προχώρησε τις πρωϊνές ώρες σε τρεις συλλήψεις μεταξύ των οποίων καί της συζύγου του θύματος. Το απανθρακωμένο πτώμα του θύματος βρέθηκε χθες το πρωί στο χώρο αποσκευών φλεγόμενου αυτοκινήτου στη Λευκωσία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πτώμα ανήκει στον Παύλο Χριστοδούλου, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε ότι συνελήφθησαν η σύζυγος του θύματος, ένας Πακιστανός και ένας Κινέζος, φοιτητές και συγκάτοικοι. Είπε επίσης ότι ανακρινόμενοι οι δύο αλλοδαποί φοιτητές ομολόγησαν ανάμιξή τους στο έγκλημα.

    [02] ΦΑΚΕΛΟΙ ΦΟΝΩΝ

    Ξανανοίγουν οι φάκελοι δύο ανεξιχνίαστων φόνων καί άλλων σοβαρών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν την τελευταία δεκαετία, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων τα οποία φέρονται να ενέχονται στις υποθέσεις αυτές. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μωϋσέως, 33 ετών, από τη Λευκωσία, άνεργο, Γεώργιο Στυλιανού, άλλως Αράπη 36 ετών, από το χωριό Αυγόρου, πωλητή αυτοκινήτων και Πασχάλη Σιαμαντά, εικοσιενός ετών από τις Βρυσούλες, ιδιωτικό υπάλληλο. Οι υποθέσεις που εξετάζονται είναι οι φόνοι των Πέτρου Γιαννάκη και Αρτέμη Καζαμία, η απόπειρα φόνου του Ανδρέα Θεοχάρους, και η καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

    [03] ΕΠΙΠΛΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της για εντοπισμό καί άλλων ποσοτήτων παλαιών σκαλιστών επίπλων τα οποία έχουν μεταφερθεί από τα κατεχόμενα. Ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους δήλωσε στο Ρικ ότι ένας από τους συλληφθέντες παραδέχθηκε ότι έχει φέρει καί άλλα έπιπλα από τα κατεχόμενα. Στο πλαίσιο των ερευνών της η αστυνομία εντόπισε χθες αριθμό παλαιών σκαλιστών επίπλων, στην κατοχή δύο Ελληνοκυπρίων, στη Λάρνακα και την Πύλα.

    [04] ΑΝΑΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτο κάθε μέτρο το οποίο τείνει να βελτιώσει τίς σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, και πρόσθεσε ότι ο Δησύ δεν αποδοκιμάζει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους τουρκοκυπρίους. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε, ωστόσο, ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά και δεν αποτελούν πρόταση συνολικής λύσης. Είπε επίσης ότι όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για κατάθεση μιας συνολικής πρότασης για λύση. Ο Πρόεδρος του Δησύ μίλησε για προσπάθεια εκφοβισμού καί φίμωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε αήθη και πρωτόγνωρη την επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΕΤΡΑ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους χαιρέτησε την τοποθέτηση του κυρίου Αναστασιάδη για τα μέτρα καί πρόσθεσε ότι συμφωνεί ότι δεν είναι αρκετά. Ο κύριος Κλεάνθους απέρριψε τα περί προσπάθειας φίμωσης καί δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού καί πρόσθεσε ότι οι επικρίσεις εναντίον του κυρίου Αναστασιάδη έγιναν λόγω των εντυπώσεων που έχει δημιουργήσει με την όλη συμπεριφορά του μετά τα δημοψηφίσματα.

    [06] ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΕΤΡΑ

    Εξάλλου ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιητικά τα μέτρα καί πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν καί άλλα. Είπε επίσης ότι εκτός από οικονομικά καί κοινωνικά μέτρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει καί σε πολιτικά, ώστε να αποδειχθεί η πρόθεση και η επιθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνολική λύση.

    [07] ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΟ

    Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος προσήλθε τελικά στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε στις δέκα το πρωί για να ασχοληθεί με τον έλεγχο των πρακτικών των συνεδριών που περιέχουν τους όρους εντολής για την ερευνητική επιτροπή για τη διαχείριση της περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κιτίου δήλωσε ότι προσήλθε διότι πρόκειται για απλή σύναξη ιεραρχών και όχι κανονική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου. Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αποδείξει ότι αλλοιώθηκαν τα πρακτικά ο Κιτίου Χρυσόστομος είπε ότι με την πρόταση του για δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για να αποφασίσει αν ψεύδεται ή όχι ο Μητροπολίτης Πάφου δεν επιθυμούσε τον κοινωνικό θάνατο οποιουδήποτε αδελφού του. Η πρόταση, του είπε, αποτελούσε την τελευταία προσπάθεια που του απέμενε για να αποδείξει ότι τουλάχιστον ο ίδιος δεν έλεγε ψέματα. Ο Κύκκου Νικηφόρος τάχθηκε και πάλι υπέρ μιας ανοικτής προς τα Μέσα Ενημέρωσης, συνεδρίας της Συνόδου για να αφοπλιστούν, όπως είπε, όσοι διαρρέουν προς τα έξω παραπληροφορημένα τα όσα λέγονται εντός της Συνόδου.

    [08] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΗ

    Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και γύρω στους σαράντα τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από αστυνομικό τμήμα στη νοτιοδυτική Βαγδάτη. Ο αμερικανός συνταγματάρχης Μπιλ Σλέιτερ δήλωσε ότι την επίθεση διενήργησε άτομο που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο πυροδότησε έξω από το αστυνομικό τμήμα. Μέλος της ιρακινής Εθνοφρουράς ανέφερε ότι όλα τα θύματα είναι πολίτες.

    [09] ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Οργάνωση φανατικών σουνιτών ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας υψηλόβαθμου στελέχους της ισλαμικής οργάνωσης Χιζμπαλλάχ σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού. Δολοφονηθείς είναι ο Χάλεμπ Αουάλι, ο οποίος βρήκε το θάνατο από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο αυτοκίνητο ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 19 July 2004 - 14:01:26 UTC