Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
  • [02] ΛΙΑΣΗΣ ΠΑΣΥΠΙ
  • [03] ΛΟΙΖΙΔΗΣ ΑΕΡΟ
  • [04] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [05] ΑΚΕΛ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
  • [06] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩ
  • [07] ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
  • [08] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΡΙΤΟ
  • [09] ΤΑΛΑΤ ΚΙΠΡΙΣ
  • [10] ΠΑΜΠΙΝΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, παρά τη δίωρη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν το πρωί οι πιλότοι της εταιρίας. Η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών προέβη σε διευθετήσεις ώστε όλες οι πτήσεις που επηρεάζονται από τα μέτρα των πιλότων να διεξάγονται με δύο ώρες καθυστέρηση. Δεν προέκυψαν ωστόσο οποιαδήποτε προβλήματα αφού το επιβατικό κοινό είχε ενημερωθεί προ πολλού για την αλλαγή στην ώρα της πτήσης του.

    [02] ΛΙΑΣΗΣ ΠΑΣΥΠΙ

    Ο Πρόεδρος της Πασυπί Ευθύμιος Λιασής, σε δηλώσεις στο Τρίτο, ανέφερε ότι στόχος των κινητοποιήσεων των πιλότων είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να διαφανεί ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται. Είπε επίσης ότι το συμβούλιο της εταιρείας παραβίασε εξόφθαλμα συμφωνία που είχε επιτευχθεί, σύμφωνα με την οποία οι πιλότοι είχαν κάμει πολλές παραχωρήσεις με μοναδικό αίτημα να μην μεταφερθούν πτήσεις σε θυγατρικές εταιρείες. Ανέφερε ακόμα ότι η Πασυπί είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα αντιδρούσε σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας. Ο Πρόεδρος της Πασυπί είπε ότι αύριο θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Εργασίας καί εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα βρεθεί η λύση.

    [03] ΛΟΙΖΙΔΗΣ ΑΕΡΟ

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Κωνσταντίνος Λοϊζίδης χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των πιλότων καί διέψευσε ότι έχουν μεταφερθεί πτήσεις στη Γιουροσύπρια. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λοϊζίδης διευκρίνισε ότι έχει μεταφερθεί μόνο μια ναυλωμένη πτήση για τη Βαρσοβία. Είπε επίσης ότι με τις κινητοποιήσεις δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα στις προσπάθειες για επιβίωση της εταιρείας. Ο κύριος Λοϊζίδης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τίς συντεχνίες των εργαζομένων καί αναμένονται τοποθετήσεις σε προτάσεις που υπέβαλε η εταιρεία. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες βρίσκονται σε καλό δρόμο καί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν κάποιες συμφωνίες.

    [04] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας στο θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

    Η συντεχνία ΟΗΟ-ΣΕΚ αναμένει από την Κυβέρνηση να υποβάλει αναθεωρημένη πρόταση με βελτιωμένο το ποσοστό αύξησης τον τρίτο χρόνο και παραχώρηση παρεμφερών ωφελημάτων.

    Ο γενικός γραμματέας της ΟΗΟ-ΣΕΚ Νίκος Τάμπας σε δηλώσεις στο Τρίτο, είπε ότι η κυβερνητική πρόταση αναμένεται έως τη μία μετά το μεσημέρι, οπότε και θα συνέλθει η γενική γραμματεία για να την αξιολογήσει.

    Σε διαφορετική περίπτωση θα ανακοινώσει απεργιακά μέτρα.

    Ο κύριος Τάμπας τόνισε πάντως πως τα απεργιακά μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός και ότι η όλη προσπάθεια είναι να εξευρεθεί λύση.

    Η Κυβέρνηση είχε εισηγηθεί μηδενικές αυξήσεις στο δημόσιο και ημικρατικό τομέα για τα επόμενα δύο χρόνια και δύο τοις εκατόν γενική αύξηση τον τρίτο χρόνο.

    [05] ΑΚΕΛ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Συμπληρώνονται σήμερα εικοσιένα χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, μια ενέργεια της Αγκυρας και του Ντενκτάς που απέβλεπε στην εδραίωση της διχοτόμησης της Κύπρου. Κόμματα και οργανώσεις σε ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι το παράνομο καθεστώς, που δεν αναγνωρίστηκε παρά μόνο από την ίδια την κατοχική δύναμη, εξακολουθεί να συνιστά σοβαρό εμπόδιο στην εξεύρεση λύσης και επανένωσης του νησιού. Το Ακέλ διοργανώνει αντικατοχική εκδήλωση στις επτά το βράδυ στο οδόφραγμα του ''Ορφέα'', στη Λευκωσία, με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια.

    [06] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩ

    Με πορεία και συγκέντρωση στο κέντρο της Λευκωσίας, φοιτητές και μαθητές καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Η πορεία ξεκίνησε στις δέκα το πρωί από τη λεωφόρο Μακαρίου του Τρίτου προς την Πλατεία Ελευθερίας, όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες και εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης.

    [07] ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

    Στα κατεχόμενα, στήθηκαν πανηγύρια με αφορμή την 21η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

    Στις δέκα το πρωί πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση στην παρουσία του Ραούφ Ντενκτάς, αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης και Τούρκων στρατιωτικών.

    Στη διάρκεια της παρέλασης ακροβατικό σμήνος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησε επιδείξεις, τις οποίες θα επαναλάβει το απόγευμα πάνω από το κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς σε μήνυμά του είπε ότι δεν πρόκειται να παύσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του κράτους του, κατά την έκφρασή του και ότι δεν θα τα θυσιάσει όλα αυτά για να του πουν μπράβο.

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι συνεχίζει να πιστεύει πως μια λύση στο Κυπριακό που θα προνοεί την ισότιμη κυριαρχία των δύο κρατών, κατά την έκφρασή του, και τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας θα ανοίξει τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους Τουρκοκυπρίους.

    [08] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε ότι για το ΑΚΕΛ πρώτιστος και πιό σημαντικός στόχος που θα πρέπει να επιτευχθεί πρίν από τίς 17 Δεκεμβρίου, είναι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστόφιας διευκρίνισε ότι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν σημαίνει καί ταυτόχρονη λύση του Κυπριακού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια τέτοια ενέργεια θα ανατρέψει ορισμένους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας η οποία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σεβαστεί τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης καί του διεθνούς δικαίου. Ο κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι ορισμένες δυνάμεις που διαφεντεύουν, κατα την έκφρασή του, τον πλανήτη, παραβαίνουν βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου η Τουρκία να εξασφαλίσει και ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να βγεί αλώβητη.

    [09] ΤΑΛΑΤ ΚΙΠΡΙΣ

    Τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισε ο ψευδοπρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ οποιαδήποτε κινητικότητα στο Κυπριακό, πριν από τις 17 Δεκεμβρίου, γιατί όπως ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί η διεθνής κοινότητα.

    Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις", ο Ταλάτ είπε ότι δεν του είναι δυνατό να ακολουθεί διαφορετική πολιτική από αυτή που επιβάλλεται, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να ετοιμάσει τις εισηγήσεις του και να τις διαβιβάσει στην τουρκική πλευρά, η οποία, όπως είπε, αφού τις μελετήσει, σαφώς θα συνομιλήσει.

    Ο λεγόμενος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα και είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο Ταλάτ, εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση, ότι το Κόμμα του θα εξασφαλίσει καλά αποτελέσματα.

    [10] ΠΑΜΠΙΝΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Παμπίνος Χαραλάμπους δήλωσε στό Τρίτο ότι από αύριο θα αρχίσει η διάθεση του χρωματισμένου πετρελαίου θέρμανσης. Ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε οι πρατηριούχοι θα δώσουν βαρύτητα στην διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης χρησιμοποιώντας το βυτιοφόρο τους αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν. Επεσήμανε ότι πρόβλημα θα δημιουργηθεί καί στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η ζήτηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τα πρατήρια θα εργαστούν καί υπερωριακά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιανατολικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και τοπικά ισχυροί πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα τοπικών ελαφρών βροχών. Αργότερα θα παρατηρηθούν και περίοδοι με αίθριο καιρό.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιανατολικοί και αργότερα νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενεις έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στα προσήνεμα.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους εννιά στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 15 November 2004 - 12:29:03 UTC