Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
  • [02] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ
  • [04] ΘΡΑΣΟΥ ΑΕΡΟ
  • [05] ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑ
  • [06] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ
  • [07] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΡΙΤΟ
  • [08] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [09] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [10] ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
  • [11] ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

    Κρίσιμη συνεδρία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Γεωργίας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων των πατατοπαραγωγών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για πέμπτη ημέρα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Γεωργίας Τίμη Ευθυμίου, συμμετέχουν όλες οι αγροτικές οργανώσεις και ο προέδρος και τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι στη σύσκεψη, διάφοροι βουλευτές ανέφεραν ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα των πατατοπαραγών. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί ζήτησαν όπως λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα και όπως δοθεί λύση σήμερα με παρέμβαση του υπουργείου Γεωργίας. Ανέφεραν, επίσης, ότι το πρόβλημα δεν ξεκινά από την κακή εμπορία αλλά από τις κακές καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν την κακή εμπορία.

    [02] ΑΚΚΕΛΙΔΟΥ

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας θα επιβάλει σε λίγο ποινή στην τέως υπουργό Υγείας Ντίνα Ακκελίδου την οποία έκρινε ένοχη την περασμένη Παρασκευή, για την αποστολή επιστολής σε δικαστή αναφορικά με υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. Ο δικαστής Νικόλαος Σάντης ανακοινώνοντας την Παρασκευή την απόφαση του ανέφερε ότι η κυρία Ακκελίδου κρίνεται ένοχη, αφού είχε πρόθεση να επηρεάσει τη δικαιοσύνη, γεγονός, πρόσθεσε, που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ

    Καθοριστική για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας. Στη διάρκεια της συνέλευσης οι μέτοχοι θα ενημερωθούν για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και θα πάρουν αποφάσεις.

    [04] ΘΡΑΣΟΥ ΑΕΡΟ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου δήλωσε ότι η μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές, πόρρω απέχει από αυτά που ανέμενε η κυβέρνηση, για να μπορέσει να επιβιώσει η εταιρεία. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Θράσου ανέφερε ότι με την πρόταση δημιουργείται μια οριακή βάση και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλες τις πλευρές για να υλοποιηθεί και να αποδώσει. Ανέφερε ακόμα ότι με την υλοποίησή της η πρότασης του υπουργού Εργασίας, η εταιρεία αναμένεται να έχει καί φέτος ζημιές έξι εκατομμυρίων λιρών. Ο κύριος Θράσου επανέλαβε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επιβίωση της εταιρείας πάση θυσία και μίλησε για προσπάθεια ορισμένων να την οδηγήσουν σε κλείσιμο.

    [05] ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑ

    Με τη μεσολαβητική πρόταση του υπουργού Εργασίας γίνεται εισήγηση για μειώσεις μισθών, απολύσεις και κατάργηση επιδομάτων. Μεταξύ άλλων προνοείται αναστολή αυξήσεων τα επόμενα δύο χρόνια, μείωση κατά 5% του μισθού όσων λαμβάνουν μέχρι 30 χιλιάδες λίρες το χρόνο και κατά 10% όσων λαμβάνουν πάνω από 30 χιλιάδες, μείωση της αποζημίωσης για εργασία την Κυριακή, απόλυση 20 υπαλλήλων στο τμήμα τροφοδοσίας, δύο γραφέων και τριών υπαλλήλων στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο αεροδρόμιο Πάφου.

    [06] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ

    Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της εργατικής ειρήνης στους Ημικρατικούς Οργανισμούς πραγματοποιούνται σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, ενόψει της προειδοποιητικής εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για μεθαύριο Τετάρτη. Οι Ημικρατικοί ζητούν, στο πλαίσιο ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2003, αυξήσεις 4,2%, που είναι ίσες με το ύψος της παραγωγικότητας. Η Κυβέρνηση προσφέρει αυξήσεις γύρω στο 2%, οι οποίες θα δοθούν όμως το 2006, καθώς η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων θα είναι για τρία χρόνια.

    [07] ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΡΙΤΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου δήλωσε ότι η πρόταση του υπουργείου δεν είναι ικανοποιητική και ότι το ύψος των αυξήσεων για να γίνει αποδεκτό θα πρέπει να είναι παράλληλο με το μέτρο της παραγωγικότητας. Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του Ρίκ ο κύριος Νεοφύτου επεσήμανε ότι οι συντεχνίες δεν είναι δυνατό να συναινέσουν στην πρόταση της κυβέρνησης για μηδενικές αυξήσεις. Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών αναμένεται ότι θα έχουν αργότερα σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας για συζήτηση του θέματος.

    [08] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Σε νέο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στον Πρωταρά έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Παπαιωάννου πενήντα οκτώ χρόνων από την Αίγυπτο, μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου. Το δυστύχημα συνέβη στις τρεις τα ξημερώματα στη λεωφόρο Πρωταρά. Ο ΠαπαΪωάννου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου του, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου όπου οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο Παπαιωάννου επέστρεφε από το κέντρο στο οποίο εργαζόταν ως σερβιτόρος. Ο Μιχάλης Παπαιωάννου ελληνικής καταγωγής γεννήθηκε στην Αίγυπτο και κατοικούσε μόνιμα στο Παραλίμνι.

    [09] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Σε νέο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στον Πρωταρά έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Παπαιωάννου πενήντα οκτώ χρόνων από την Αίγυπτο, μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου. Το δυστύχημα συνέβη στις τρεις τα ξημερώματα στη λεωφόρο Πρωταρά. Ο ΠαπαΪωάννου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου του, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στην άσφαλτο και να τραυματιστεί θανάσιμα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου όπου οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο Παπαιωάννου επέστρεφε από το κέντρο στο οποίο εργαζόταν ως σερβιτόρος. Ο Μιχάλης Παπαιωάννου ελληνικής καταγωγής γεννήθηκε στην Αίγυπτο και κατοικούσε μόνιμα στο Παραλίμνι.

    [10] ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

    Οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο για να δικαστούν οι δύο Κύπριοι φοιτητές, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα μετά από καταγγελίες για επιθέσεις με αεροβόλο όπλο εναντίον αστικών λεωφορείων. Οι δύο δεκαενιάχρονοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου και διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας, σε βαθμό πλημελήματος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Νίκος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι οι δύο νεαροί είχαν τοποθετήσει κάποια μπουκάλια στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, όπου διέμεναν και ασκούνταν στη σκοποβολή συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, ποιος θα επιτύχει την καλύτερη βολή. Επειδή υπήρχε κλίση προς τα κάτω, πρόσθεσε, οι βολές ξέφυγαν και κτύπησαν διερχόμενα λεωφορεία.

    [11] ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

    Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους επτά κόμμα ενός βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ συγκλόνισε τη νήσο Χοκάιτο, στα βόρεια της Ιαπωνίας. Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μία ογδοντάχρονη και ένας δεκατριάχρονος. Τα σχολεία παρέμειναν προσωρινά κλειστά ενώ διακόπηκαν οι συγκοινωνίες των τρένων.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    το Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ως νοτιανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους εννέα στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε τοπικές νεφώσεις θα φέρουν λίγες τοπικές βροχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 29 November 2004 - 10:27:53 UTC