Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-05-16

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΖΙΩΝΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΥΟΡΚΗ
  • [03] ΤΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑ
  • [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
  • [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΗΣΥ
  • [06] ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΓΑΛΑ
  • [07] ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΑΛΑ
  • [08] ΙΡΑΚ ΠΤΩΜΑΤΑ
  • [09] ΝΤΡΙΜ ΣΟΟΥ ΠΡΩΤΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ 2005

  • [01] ΤΖΙΩΝΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσος Τζιωνής αρχίζει σήμερα διερευνητικές επαφές στη Νέα Υόρκη αναφορικά με το ενδεχόμενο έναρξης νέων συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο κύριος Τζιωνής θα έχει συναντήσεις με το βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κίραν Πρέντεργκαστ και αντιπροσώπους μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα ανταλλάξει επίσης απόψεις με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΥΟΡΚΗ

    Χθες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι συνομιλιες του απεσταλμένου του στη Νέα Υόρκη θα είναι διαδικαστικής και ουσιαστικής φύσεως. Προσπάθεια της Κυβέρνησης, είπε, είναι να καθοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και όσο είναι δυνατόν με καθορισμένη ημερήσια διάταξη, οι διαδικασίες που θα διέπουν τις νέες συνομιλίες. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θέτει κανένα όρο στα Ηνωμένα Εθνη για την έναρξη νέων συνομιλιών. Απλώς, πρόσθεσε, εκφράζουμε την πεποίθηση ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο νέος γύρος συνομιλιών να είναι επιτυχής.

    [03] ΤΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Ρικ, ο Τάσος Τζιωνής, στις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη με τον σερ Κίραν Πρέντεργκαστ θα θέσει προφορικώς και όχι γραπτώς τις περιοχές ανησυχίας της ελληνικής κυπριακής πλευράς, επί του σχεδίου Αναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε καμμιά περίπτωση ο κύριος Τζιωνής δεν πρόκεται να ανταλλαξει οποιοδήποτε έγγραφο, ενώ η ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του θα είναι ανοικτή. Ορισμένες από τις περιοχές ανησυχίας που θα θέσει ο κύριος Τζιωνής στα Ηνωμένα Εθνη, θα αφορούν τις εγγυήσεις, την ασφάλεια, το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των εδαφών, το ζήτημα των περιουσιών, την κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση εγγυήσεων για εφαρμογή της λύσης. Ο απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας θα τονίσει στον κύριο Πρέντεργκαστ ότι προϋπόθεση για επανέναρξη μιας νέας διαδικασίας για λύση είναι η εξασφάλιση εγγυήσεων ότι και η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί διαπραγμάτευση για αλλαγές επί του σχεδίου Ανάν.

    [04] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι πρέπει να γίνει η σωστή προετοιμασία, ώστε η όποια νέα πρωτοβουλία και προσπάθεια για το κυπριακό, να μπορεί να δώσει ελπίδες και να αποδώσει το θετικό αποτέλεσμα μιας συμφωνημένης λύσης. Ο κύριος Κλεάνθους επεσήμανε, παράλληλα, ότι δεν καθορίζουμε εμείς την πολιτική και τη στρατηγική της Αγκυρας και πρόσθεσε ότι είναι ολοφάνερο πως η Τουρκία δύσκολα θα μετακινηθεί από τις αδιάλλακτες θέσεις της ή θα παραχωρήσει ο,τιδήποτε από αυτά που απλόχερα της έχουν δώσει στην Κύπρο. Ο κύριος Κλεάνθους μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, όπου θα παραστεί στη σύνοδο των Επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην οποία συμμετέχουν όλα τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [05] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΗΣΥ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τιμήσει απόψε σε ειδική εκδήλωση τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίτιμο πρόεδρο του κόμματος Γλαύκο Κληρίδη, για το σημαντικό και πολύμορφο έργο του προς την πατρίδα. Η εκδήλωση, που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, θα αρχίσει στις οκτώ και θα μεταδίδεται απευθείας από το Δεύτερο Κανάλι της Τηλεόρασης και το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

    [06] ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ ΓΑΛΑ

    Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το γάλα που κυκλοφορεί στην αγορά. Είναι κατάλληλο και ελεγμένο. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Φειδίας Λουκαίδης, ο οποίος σχολίαζε, στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, τη χορήγηση από ιδιώτη κτηνίατρο της απαγορευμένη ουσίας Μετρονιταζόλ για θεραπεία αγελάδων. Η ουσία αυτή είναι καρκινογόνος στα ζώα και είναι ύποπτη για καρκινογένεση στον άνθρωπο. Ο κύριος Λουκαίδης ανέφερε ότι από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν διοχετευθεί στην αγορά ποσότητες με ακατάλληλο γάλα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ελεγχος θα συνεχισθεί και σήμερα καί εντός της ημέρας θα υπάρξουν τα τελικά αποτελέσματα. Είπε επίσης ότι μετα το περιστατικό αυτό, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες κάλεσαν χθες τους κτηνίατρους και τους ενημέρωσαν και πάλι για τη χρήση των φαρμάκων και τους ξανατονίστηκε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ανθρώπινα φάρμακα σε ζώα.

    [07] ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΑΛΑ

    Ο Διευθυντής της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων Νίκος Παπακυριακού, σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο, τόνισε ότι οι αγελαδοτρόφοι είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα του γάλακτος, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητά του και δεν επιτρέπουν τη διοχέτευση στην αγορά ακατάλληλων ποσοτήτων. Ο κύριος Παπακυριακού ανέφερε ότι η πλειοψηφία των αγελαδοτρόφων διαθέτει τις ειδικές συσκευές για για έλεγχο της ποιότητας του γάλακτος. Είπε επίσης ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι εξοντωτικές. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιβάλλονται πρόστιμα δύο έως οκτώ χιλιάδων λιρών, γεγονός που αποτρέπει τη διοχέτευση ακατάλληλου γάλακτος.

    [08] ΙΡΑΚ ΠΤΩΜΑΤΑ

    Τα πτώματα άλλων δώδεκα Ιρακινών, οι οποίοι είχαν πυροβοληθεί, εντοπίστηκαν, στη διάρκεια της νύχτας, βορειανατολικά της Ιρακινής πρωτεύουσας. Δεκάδες πτώματα, πεταγμένα σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, έχουν ανευρεθεί το τελευταίο διάστημα. Αντάρτες επιτίθενται συχνά σε συμπατριώτες τους, τους οποίους κατηγορούν ότι εργάζονται για την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας και αφήνουν τα πτώματά τους σε διάφορα σημεία ως προειδοποίηση για τους υπόλοιπους. Στο μεταξύ δύο Ιρακινοί άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ιρακινού στρατού σε συνοικία, νότια της Βαγδάτης.

    [09] ΝΤΡΙΜ ΣΟΟΥ ΠΡΩΤΟ

    Πρώτη σε τηλεθέαση ήταν η υπερπαραγωγή του Αλφα Ελλάδος "Ντριμ Σοόυ", που άρχισε χθες βράδυ να μεταδίδεται απευθείας και από την Τηλεόραση του ΡΙΚ. Με βάση τα στοιχεία της Εϊ Τζι Μπι, το ΡΙΚ ΕΝΑ, με μερίδιο τηλεθέασης που ξεπέρασε το 23 τοις εκατόν, ήταν πρώτο από όλα τα κανάλια από τις εννέα το βράδυ μέχρι και τις δώδεκα και τέταρτο, μετά τα μεσάνυχτα, που κράτησε η εκπομπή. Το Ντριμ Σόου θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ ΕΝΑ την Κυριακή και από το ΡΙΚ Δύο τις καθημερινές. Η αποψινή εκπομπή από το ΡΙΚ Δύο θα μεταδοθεί στις έντεκα το βράδυ. Το Ντρημ Σόου, που είναι ένας ποιοτικός διαγωνισμός ταλέντων με τη συμμετοχή δεκαπέντε νέων, παρουσιάζει ο Αντρέας Μικρούτσικος. Το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει τηλεφωνικώς, διαμορφώνοντας την εξέλιξη του παιγνιδιού, κατά το οποίο θα παρουσιάζονται αποσπάσματα από γνωστά θεατρικά έργα του κλασικού δραματολογίου, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, καθώς και από ελληνικά και ξένα μιούζικαλ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση του καιρού.

    Το απόγευμα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και τα βόρεια και στους 24 βαθμούς στα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 16 May 2005 - 14:06:58 UTC