Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-08-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΟΛΑ
  • [02] ΧΡΥΣΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [03] ΤΚ ΤΥΠΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [04] ΧΡΥΣΟ ΓΑΛΛΙΑ
  • [05] ΑΝΑΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  • [06] ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
  • [07] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑΛΑΤ
  • [08] ΜΠΛΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005

  • [01] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΟΛΑ

    Με τον αέρα της νίκης του 3-1 στο ΓΣΠ και παραγνωρίζοντας τον ψυχολογικό πόλεμο που επιδίωξαν να ασκήσουν σ' αυτούς οι επίσημες τουρκικές αρχές και οι Τούρκοι φίλαθλοι, οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης ρίχνονται απόψε στη μάχη της πρόκρισης στον τρίτο γύρο του Τσιάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας αρχίζει στις οκτώ απόψε και θα διεξαχθεί στο στάδιο Αβνί Ακέρ της Τραπεζούντας στην παρουσία 27 χιλιάδων οπαδών της Τράπζον-σπορ και μόλις εκατόν κυπρίων φιλάθλων. Ο προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα επιστρέψει στην Κύπρο έχοντας στις αποσκευές της την πρόκριση. Ο βοηθός προπονητής Χρίστος Κασιανός δήλωσε ότι οι προκλήσεις των Τούρκων κατά τη μετάβαση της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση, πείσμωσαν τους ποδοσφαιριστές και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με στόχο να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε συνέχεια των εξευτελισμών στους οποίους υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας όλα τα μέλη της κυπριακής αποστολής, χθες πεντακόσιοι περίπου οπαδοί της τουρκικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και μέλη της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο προέβαιναν σε ασχημίες, με χειρονομίες και ύβρεις και φώναζαν συνθήματα, όπως "Η Κύπρος είναι τουρκική" και "Η Κύπρος είναι πατρίδα των Τούρκων". Ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή κατήγγειλε προφορικώς τις τουρκικές προκλήσεις έξω από το ξενοδοχείο σε επισήμους της ΟΥΕΦΑ, που παρακολουθούν τον αγώνα. Εξάλλου ο Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης, ο οποίος βρίσκεται στην Τραπεζούντα για τον αποψινό αγώνα, δήλωσε ότι θα καταγγείλει τις προκλήσεις των Τούρκων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον αποψινό αγώνα θα μεταδίδει απευθείας το Τρίτο Πρόγραμμα του Ρικ.

    [02] ΧΡΥΣΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Κύπρου Χρυσοστομίδη ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ομάδα της Ανόρθωσης στο σημερινό αγώνα με την Τράπζον-σπόρ στην Τραπεζούντα. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ ο κύριος Χρυσοστομίδης ευχήθηκε όπως η Ανόρθωση επιστρέψει με την πρόκριση.

    [03] ΤΚ ΤΥΠΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Στις προκλήσεις και τις ασχημίες στις οποίες υποβάλλεται η αποστολή της Ανόρθωσης στην Τραπεζούντα αναφέρεται με ποικίλα σχόλια ο τουρκοκυπριακός Τύπος. Η Κίπρις γράφει ότι η υποδοχή της κυπριακής ομάδας έγινε με σκυλιά, ενώ αναφέρεται στην σημαία του ψευδοκράτους που κυματίζει μπροστα στο ξενοδοχείο Γκταντ Ζορλού όπου κατέλυσε η Ανόρθωση. Αναφέρεται επίσης στη διαδήλωση οπαδών της Τράμπζον-σπορ μπροστά από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η κυπριακή αποστολή, οι οποίοι κρατούσαν πορτρέτο του Μωάμεθ του Κατακτητή και φώναζαν "Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει".

    [04] ΧΡΥΣΟ ΓΑΛΛΙΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης διαπιστώνουν την παραδοξότητα της δήλωσης της Τουρκίας αναφορικά με το πρωτόκολλο για επέκταση της τελωνειακής ένωσης καί με τα 25 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εχει ξεκινήσει, είπε, μια δεδηλωμένη τοποθέτηση ορισμένων χωρών που δεν δέχονται αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες αποτελούν πρόκληση. Σε δηλώσεις στο Τρίτο του Ρικ ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούσε υπογραφή του πρωτοκόλλου χωρίς επιφυλάξεις και πρόσθεσε ότι οι θέσεις των 25 θα διατυπωθούν στο Συμβούλιο Κορυφής

    [05] ΑΝΑΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι με συντονισμένη καί μεθοδική δουλειά όλων των δυνάμεων μπορεί να αξιοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, και τη δήλωση της Γαλλίας, αναφορικά με την έναρξη ένταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, θα ακολουθήσουν καί άλλες χώρες. Μιλώντας στο Τρίτο του Ρικ ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχει πεδίο δράσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και εισηγήθηκε την πραγματοποίηση συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να καθορισθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

    [06] ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

    Συμπληρώνονται σήμερα εικοσιοκτώ χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη Μακαρίου. Η Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Τρίτου στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης, διοργανώνει από το πρωί αιμοδοσίες στις Τράπεζες Αίματος όλων των πόλεων μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι.

    [07] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑΛΑΤ

    Τουρκία και ψευδοκράτος θα συνεχίσουν να είναι σαν το νύχι με το κρέας, φέρεται να είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογαν στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Αγκυρα. Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, που δίδουν ευρεία κάλυψη στις επαφές Ταλάτ στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογαν υποσχέθηκε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η Αγκυρα θα βρίσκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους στον δημοκρατικό, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα του.

    [08] ΜΠΛΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    Οι μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ μπορεί να τον οδηγήσουν σε παραίτηση από την πολιτική ζωή, ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ντέϊλι Μέηλ, η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. Η εφημερίδα γράφει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του Τόνι Μπλερ δημιουργούνται από το ύψος του στεγαστικού δανείου που πήρε πριν από ένα χρόνο για την αγορά σπιτιού στο κεντρικό Λονδίνο αξίας τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων στερλινών. Η μηνιαία δόση του δανείου ανέρχεται στις 15 χιλιάδες λίρες τον μήνα. Εκπρόσωπος μεγάλου βρετανικού εκδοτικού οίκου, δήλωσε ότι τα απομνημονεύματα του Τόνι Μπλερ, τα οποία θα εκδώσει εάν παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, θα του αποφέρεουν δέκα εκατομμύρια λίρες.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, ενώ στο εσωτερικό καθώς και στα ορεινά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 30 στα δυτικά και βόρεια και στους 28 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 3 August 2005 - 13:14:15 UTC