Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 
Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Αλβανία
Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Αλβανία

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(07/06/99, 1600GMT)

Νέο σχέδιο ψηφίσματος γιά το Κοσυφοπέδιο
Στη Βόννη οι υπουργοί των Εξωτερικών των χωρών του Ομίλου των Οκτώ κατέληξαν σε συμφωνία γιά πρόχειρο σχέδιο ψηφίσματος που αφορά την κρίση στο Κοσυφοπέδιο. Η Ρωσία πάντως έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί το σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας εάν πρώτα δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Νέα συνάντηση ΝΑΤΟ-Γιουγκοσλαβίας
Στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ  και του γιουγκοσλαβικού στρατού έχουν νέο γύρο συνομιλιών στο Κουμάνοβο. Χθες ο επικεφαλής της νατοϊκής αντιπροσωπείας στρατηγός Σέρ Μάϊκλ Τζάκσον είπε ότι η γιουγκοσλαβική πλευρά παρουσίασε πρόταση που δεν εγγυάται την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, ούτε την πλήρη αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Νεμπόισα Βούγιοβιτς, έσπευσε να τονίσει ότι οποιαδήποτε  συμφωνία θα πρέπει να σεβαστεί την εδαφική κυριαρχία της Σερβίας.

Εντατικοποίηση των βομβαρδισμών αναγγέλει το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί εκ νέου τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν μέχρις ότου η γιουγκοσλαβική πλευρά αποδεχτεί όλους τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ  στις Βρυξέλλες.

Διαβουλεύσεις του Ομίλου των Οκτώ στην Βόννη
Με θέμα την επίλυση του Γιουγκοσλαβικού αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα στην Βόννη οι διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των επτά πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ είπε ότι η κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ να συμπεριλάβουν στη συμφωνία γιά το Κοσυφοπέδιο πολιτικά ζητήματα γιά τα οποία θα πρέπει να αποφασίσει μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας. Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζόρτζ Ρόμπερτσον κατηγόρησε τη γιουγκοσλαβική αντιπροσωπεία γιά κακοπιστία και δόλο.

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Ολλανδός υπουργός Γεωργίας
Στην Ολλανδία υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Γεωργίας Χάγιο Απόθεκερ. Ο κ. Απόθεκερ δέχτηκε επικρίσεις επειδή αποφάσισε να κλείσει πολλά χοιροστάσια μετά τη μόλυνση με διοξίνες των τροφίμων στο Βέλγιο. Εν τω μεταξύ συνέρχεται η κτηνιατρική επιτροπή της ΕΕ γιά να αποφασίσει αν το Βέλγιο έλαβε τα απαραίτητα μέτρα γιά την αντιμετώπιση της κρίσης που αφορά τα μολυσμένα τρόφιμα.

Πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Ινδονησία
Στην Ινδονησία ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στις πρώτες ελεύθερες εκλογές έπειτα από 40 χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό ήταν μία ειρηνική διαδικασία και δεν σημειώθηκαν επεισόδια, μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες γιά το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.