Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(09/06/99, 1000GMT)

Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες ΝΑΤΟ-Γιουγκοσλαβίας
Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες που διεξάγονται στο Κουμάνοβο των Σκοπίων μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας, μετά απο διακοπή λίγων ωρών.. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ η διακοπή έγινε γιά να μπορέσουν οι γιουγκοσλαβοι διαπραγματευτές να συμβουλευθούν το Βελιγράδι. Το ΝΑΤΟ πάντως είχε νωρίτερα δηλώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις που δικαιολογούν κάποια αισιοδοξία.

Συζήτηση σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας γιά την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι σήμερα θα υποβληθεί προς έγκριση ψήφισμα που προβλέπει την επάνοδο των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο υπό την εποπτεία διεθνούς δύναμης στην οποία θα συμμετέχει κατά μεγάλο ποσοστό το ΝΑΤΟ, τον αφοπλισμό του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, και την προσωρινή διοίκηση της επαρχίας από τα Ηνωμένα Εθνη. Εν τούτοις η Ρωσία και η Κίνα εξακολουθούν να δηλλώνουν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σχέδιο παρά μόνον όταν το ΝΑΤΟ σταματήσει τους βομβαρδισμούς.

Προς αναθεώρηση οι σχέσεις Μαυροβουνίου - Σερβίας, δηλώνει ο Μίλο Τζουγκάνοβιτς
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Σερβία, μετά το πέρας της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Η διατήρηση του ομόσπονδου καθεστώτος με την Σερβία είναι προς το συμφέρον του Μαυροβουνίου, είπε ο κ. Τζουγκάνοβιτς, το μέλλον όμως δεν διαγραφεται ομαλό, αν ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς παραμείνει στην εξουσία.

Στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητής πολιτοφυλακής στη Βοσνία
Δικαστήριο στο Ζάγκρεμπ ενέκρινε την απέλαση προς το διεθνές δικαστήριο γιά τα εγκλήμτα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία πρώην διοικητού  της πολιτοφυλακής των Κροατών της Βοσνίας, ο οποίος κατηγορείται γιά δολοφονίες και βασανισμούς Μουσουλμάνων, κατά το διάστημα που ήταν διοικητής της πολιτοφυλακής στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας.

Στην δικαιοσύνη πέντε πρώην αξιωματικοί στη Χιλή
Δικαστήριο στη Χιλή απήγγειλε κατηγορία εις βάρος πέντε πρώην στελεχών του στρατού, γιά την απαγωγή και δολοφονία πάνω από εβδομήντα διαφωνούντων με το καθεστώς, λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατηγό Πινοσέτ, το 1973. Στο μεταξύ η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τον πρώην δικτάτορα της Χιλής στην πολυτελή κατοικία όπου διαμένει , ενόσω εκκρεμεί η υπόθεση της απέλασής  του στην Ισπανία.Η κ. Θάτσερ έχει επανειλημένα εκφράσει την υποστήριξή της γιά τον Πινοσέτ.

Ανοίγουν τα μουσεία στη Γαλλία
Ανοίγουν και πάλι τα μουσεία, γιά λίγες ώρες όμως , τα μουσεία στη Γαλλία, μετά από απεργία τριών εβδομάδων που κόστισε πάνω από δύο εκατομμύρια δολλάρια. ΟΙ εργαζόμενοι στα μουσεία ζητούν αύξηση του προσωπικού, διέκοψαν δε την απεργία τους, καθόσον η κυβέρνηση δηλωσε ότι θα λάβει υπ' όψη τα αιτήματά τους στον προυπολογισμό του ερχομένου έτους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.