Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Μαζική έξοδος των Σέρβων αμάχων από το Κοσσυφοπέδιο¨
Μαζική έξοδος των Σέρβων αμάχων από το Κοσσυφοπέδιο

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(15/06/99,  1400GMT)

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κοσυφοπέδιο
Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία που έχει δοθεί στις Σερβικές δυνάμεις γιά να αποχωρήσουν από το Νότιο Κοσυφοπέδιο και από την πρωτεύουσα Πρίστινα. Η κατάσταση στην περιοχή  παραμένει ασταθής και επικίνδυνη είπε ο διοικητής των νατοικών δυνάμεων Σέρ Μάϊκλ Τζάκσον. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι Σερβικές δυνάμεις απομακρύνονται με βάση το σχέδιο του ΝΑΤΟ, σημειώθηκαν όμως ανταλλαγές πυρών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών .

Ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται προς την  Πρίστινα
Φάλαγγα φορτηγών αυτοκινήτων από τη Βοσνία με προορισμό το Κοσυφοπέδιο πέρασε μέσα από το Βελιγράδι .Τα φορτηγά μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα γιά τη Ρωσική δύναμη στο αεροδρόμιο της Πρίστινας. Οι τριακόσιοι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί αρνούνται να ενταχθούν στην ενιαία δίοικηση του ΝΑΤΟ.

Την παραίτηση του Μιλόσεβιτς απαιτεί η Εκκλησία της Σερβίας
Πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα μετέδωσε ότι η Εκκλησία της Σερβίας με ανακοίνωση της ζητά από τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς και την κυβέρνηση του να παραδώσουν την εξουσία.

Βοήθεια στην Αλβανία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να δώσει νέο δάνειο στην Αλβανία γιά να αντιμετώπισει τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει γιά τη χώρα λόγω της κρίσης του Κοσυφοπεδίου . Εκρόσωπος του Ταμείου είπε ότι θα δωθούν επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια - αύξηση κατά το ένα τρίτο του προγράμματος βοηθείας πρός την Αλβανία .

Ανταλλαγή πυρών στην  Κίτρινη Θάλασσα
Και νέα αντιπαράθεση μεταξύ της Νότιας και Βόρειας Κορέας στη διαφιλονικούμενη περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας. Η Βορειοκορεατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένα από τα πολεμικά της πλοία βυθίστηκε και τρία άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές μετά από ανταλλαγή πυρών με σκάφη του Νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού. Τουλάχιστον 17 βορειοκορεάτες ναυτικοί  ίσως να έχουν σκοτωθεί ανακοίνωσε η βορειοκορεατική κυβέρνηση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.