Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(17/06/99, 0600GMT)

Νέα στοιχεία για θηριωδίες στο Κοσυφοπέδιο
Οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου εκφράζουν το φόβο ότι οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Σερβικές δυνάμεις κατά Αλβανοφώνων στο Κοσσυφοπέδιο μπορεί να είναι μεγαλύτερης κλίμακας απ' όσο αρχικά υπολόγιζαν. Καθώς οι Σέρβοι αποχωρούν, δημοσιογράφοι και περίπολοι του ΝΑΤΟ ανακαλύπτουν ολοένα και περισότερους ομαδικούς τάφους σε πόλεις και χωριά της περιοχής.

Συνομιλίες για την αποστρατικοποίηση του "ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ"
Το ΝΑΤΟ και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσυφοπεδίου είχαν συνομιλίες στην Αλβανία με στόχο την αποστρατικοποίηση των ανταρτών του. Η πληροφορία που κυκλοφόρησε χθες ότι είχε επιτευχθεί κατ'αρχήν συμφωνία, αργότερα διεψεύσθη.

Συνομιλίες για το ρόλο της Μόσχας στο Κοσυφοπέδιο
Αμερικανοί και Ρώσοι δηλώνουν πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες που είχαν στο Ελσίνκι με στόχο τον προσδιορισμό του ρόλου της Μόσχας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο. Οι συνομιλίες συνεχίζονται και σήμερα.

Ο Πατριάρχης Σερβίας καλεί τους ομοδόξους του να παραμείνουν στο Κοσυφοπέδιο
Όπως μετέδοσε η Σερβική ραδιοφωνία, ο Πατριάρχης Παύλος απηύθυνε έκκληση στους Σέρβους να μην εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες και τα ιερά τους κειμήλια στο Κοσυφοπέδιο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει μακρά επίσκεψη στο Κοσυφοπέδιο, σε μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανακοπή του κύματος των Σέρβων που εγκαταλείπουν το Κοσυφοπεδιο.

Η "Κόκα-Κόλα" ζήτησε συγγνώμη
Ο πρόεδρος της Αμερικανικής βιομηχανίας "Κόκα-Κόλα" Ντάγκλας Ίβεστερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα περιστατικά της δηλητηρίασης εκατοντάδων  Ευρωπαίων που είχαν καταναλώσει αναψυκτικά μολυσμένα με μυκητοκτόνο φάρμακο.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.