Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Κάτσανικ: Υποψίες για ομαδικούς τάφους Αλβανών
Κάτσανικ: Υποψίες για ομαδικούς τάφους Αλβανών

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
(17/06/99, 1200GMT)
 

Ολονύκτιες συνομιλίες για το ρόλο της Μόσχας στο Κοσυφοπέδιο
Αμερικανοί και Ρώσοι δηλώνουν πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες που έχουν στο Ελσίνκι με στόχο τον προσδιορισμό του ρόλου της Μόσχας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο. Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών . Ο πρόεδρος Γιέλτσιν επανέλαβε ότι η Ρωσία επιδιώκει να έχει ένα δικό της τομέα ελέγχου στο Κοσυφοπέδιο.

Σύνοδος του Ομίλου των Οκτώ στην Κολωνία
Οι διαφορές Ουάσιγκτον - Μόσχας γιά το Κοσυφοπέδιο επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής των χωρών του Ομίλου των Οκτώ που αρχίζει αύριο στην Κολωνία και ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι.  Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής  θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της συνόδου. Ουσιαστικός θα είναι ο ρόλος της Ελλάδας στην προσπάθεια γιά την ανασυγκρότηση είπε ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ μετά από συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου στο Λονδίνο.

Νέα στοιχεία για θηριωδίες στο Κοσυφοπέδιο
Οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου εκφράζουν το φόβο ότι οι θηριωδίες που αναφέρεται πως διέπραξαν οι Σερβικές δυνάμεις κατά Αλβανών  στο Κοσσυφοπέδιο μπορεί να είναι μεγαλύτερης κλίμακας απ' όσο αρχικά υπολόγιζαν. Δημοσιογράφοι και νατοϊκές περίπολοι ανακαλύπτουν ολοένα και περισότερους ομαδικούς τάφους σε πόλεις και χωριά της περιοχής. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγιναν περισσότερες από 100 σφαγές και ότι περίπου 10.000 Αλβανοί σκοτώθηκαν .

Αυξάνεται ο αριθμός των Σέρβων προσφύγων
Ο Ερυθρός Σταυρός υπολογίζει ότι περίπου 38 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει το Κοσυφοπέδιο. Οι Σέρβοι δεν αισθάνονται ασφαλείς και φοβούνται ότι οι Αλβανοί πρόσφυγες που επιστρέφουν θα θελήσουν να πάρουν εκδίκηση . Ο επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας πατριάχης Παύλος αποφάσισε να αποχωρήσει από το Βελιγράδι και να μεταφέρει την έδρα του στο Κοσυφοπέδιο γιά να πείσει τους Σέρβους να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους .
.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.