Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μαζική επιστροφή των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο
Μαζική επιστροφή των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(23/06/99, 1530GMT)

Στο Κοσσυφοπέδιο τέσσερεις Ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών
Οι υπουργοί των εξωτερικών της Βρεττανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας επισκέπτονται το Κοσσυφοπέδιο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ανώτατων δυτικών αξιωματούχων από τον τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί  θελουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την ανασυγκρότηση του Κοσσυφοπεδίου και να ενθαρρύνουν εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή των προσφύγων. Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν  Κουκ επισκέφθηκε κτίριο στην Βέλικα Κρούσα, όπου καταγγέλεται πως είχε γίνει ομαδική σφαγή Αλβανών από Σέρβους.

Νέα έκκληση Οτσαλάν για ειρήνη
Ο Κούρδος αυτονομιστής ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν που δικάζεται στο νησί-φυλακή Ιμραλί της Τουρκίας είπε και πάλι ότι επιθυμέι τον ειρηνικό τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ της οργάνωσης του, του ΠΕΚΑΚΑ και των τουρκικών αρχών. Ο κύριος Οτσαλάν κατά την απολογία του στην δίκη είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για τον τερματισμό των συγκρούσεων, όπως να επιτρέψει την χρήση της κουρδικής  γλώσσας στα σχολεία και στα μέσα ενημέρωσης.

Ενδείξεις για προσέγγιση Συρίας και Ισραήλ
Η Συρία και το Ισραήλ εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες που ουσιαστικά είχαν παγώσει κάτω από την προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ. Σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τους σε εφημερίδα, ο πρόεδρος Άσαντ της Συρίας και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις και έδωσαν θετικά διπλωματικά μηνύματα.

Έκτακτη βοήθεια για την Αγκόλα ζητά ο ΟΗΕ
Ο ΟΗΕ αναζητά επειγόντως δωρητές για να βρει 40 εκατομμύρια δολλάρια προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες για διατροφική βοήθεια στην Αγκόλα. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ λέει ότι χωρίς το ποσό αυτό θα εξαντληθούν ως το τέλος Αυγούστου οι προμήθειες σε τρόφιμα για τους 800.000 πρόσφυγες που έχει υπό την προστασία του στην Αγκόλα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.