Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μαζική επιστροφή των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο
Μαζική επιστροφή των προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(24/06/99, 0945GMT)

Επίσκεψη Σολάνα - Κλάρκ στο Κοσυφοπέδιο
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Χαβιέ Σολάνα και ο ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας στην Ευρώπη, στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ επισκέπτονται σήμερα το Κοσυφοπέδιο γιά να διαπιστώσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή . Αναμένεται δε να έχουν συνομιλίες με τον επικεφαλής της "Κ-FOR" στρατηγό Σέρ Μάικλ Τζάκσον, καθώς και με ηγέτες της Αλβανόφωνης και της Σερβικής κοινότητας.

Άρση του εμπολέμου αποφασίζει το Βελιγράδι
Συνεδριάζει σήμερα η Γιουγκοσλαβική βουλή γιά να αποφασίσει την άρση της εμπόλεμης κατάστασης που επεβλήθη μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ανταποκριτές αυτό θα σημάνει την αποκατάσταση μεγάλου μέρους των ελευθεριών του τύπου, αλλά θα συνεχίσουν να ισχύουν πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στις δραστηριότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τεράστιο το κόστος για την ανοικοδόμηση της Γιουγκοσλαβίας
Όμάδα δεκαεπτά ανεξάρτητων οικονομολόγων στο Βελιγράδι έδωσε στην δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την οποία -την επόμενη πενταετία- η Γιουγκοσλαβία θα χρειαστεί 29 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση  της υποδομής της, μετά τις καταστροφές  που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ.

Φορολογική μεταρρύθμιση στην Γερμανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ χαρακτήρισε  ως "ιστορική αλλαγή" την δέσμη φορολογικών μέτρων που εγκρίθηκαν χθές από την κυβέρνησή του. Τα μέτρα αποσκοπούν στην αναθέρμανση της Γερμανικής οικονομίας και στην μείωση του αριθμού των ανέργων -που έχουν ανέλθει σε 4 εκατομύρια- μέσω της ελάφρυνσης της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνεται η δίκη του Οτσαλάν
Αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης του Κούρδου ηγέτη. Ενόψει της απόφασης του Τουρκικού δικαστηρίου για την τύχη του ηγέτη του ΠΕ ΚΑ ΚΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την λήψη εκτάκτων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη βίαιων επιθέσεων κατά Αμερικανικών στόχων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.