Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι πρόσφυγες που επιστρέφουν έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια τροφίμων
Οι πρόσφυγες που επιστρέφουν έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια τροφίμων

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(28/06/99, 0600 GMT)

Αρχίζει ο οργανωμένος επαναπατρισμός των Αλβανών προσφύγων
Αρχίζει σήμερα υπό την εποπτεία της αρμόδιας υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ, ο πρώτος οργανωμένος επαναπατρισμός
Αλβανών στις εστίες τους στο Κοσσυφοπέδιο. Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται να μεταφέρουν περίπου τετρακόσιους πρόσφυγες από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Πρίστινα. Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αποστολές με λεωφορεία για τον γυρισμό των προσφύγων στις εστίες τους. Υπολογίζεται ότι συνολικά υπάρχουν 400 χιλιάδες εναπομείναντες Αλβανοί στους προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ άλλοι τόσοι έχουν ήδη επιστρέψει στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρόγραμμα της K-FOR για επανεγκατάσταση των Σέρβων
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη άρχισε να υλοποιεί πρόγραμμα για την επανεγκατάσταση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου στα χωριά τους. Οπλισμένη αυτοκινητοπομπή της ειρηνευτικής δύναμης συνόδευσε δέκα Σερβικά αυτοκίνητα κατά τον γυρισμό τους στο χωριό Σέρμπσκι Μπαμπούς, νοτίως της Πρίστινα, όπου η K-FOR είπε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων.  Σε άλλες περιοχές όμως υπήρξαν περαιτέρω πληροφορίες για αντίποινα εναντίον Σερβικών κοινοτήτων.

Σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής 'Ενωσης - Λατινικής Αμερικής
Περισσότεροι από 40 ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καταφθάνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για να συμμετάσχουν στην πρώτη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των περιοχών αυτών. Το θέμα του εμπορίου αναμένεται να κυριαρχήσει στις εργασίες της διήμερης συνόδου κορυφής, αλλά ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι συζητήσεις των ηγέτων θα περιστραφούν γύρω και από αλλα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η τρομοκρατία και τα ναρκωτικά.

Αλγερινοί Ισλαμιστές απειλούν το Βέλγιο με αιματοκύλισμα
Οι αρχές του Βελγίου εξετάζουν την απειλή που απήυθυνε Αλγερινή Ισλαμική οργάνωση, η οποία είπε ότι θα αιματοκυλήσει την χώρα εάν η Βελγική κυβέρνηση δεν απελευθερώσει μαχητές της που κρατούνται στις φυλακές, μετά από την καταδίκη τους τον περασμένο μήνα από Βελγικό δικαστήριο.  Η Αραβική εφημερίδα Αλ Χαγιάτ δημοσίευσε κείμενο με το οποίο η οργάνωση "Αλγερινή Ένοπλη Ισλαμική Ομάδα" δίνει προθεσμία 20 ημερών στο Βέλγιο για να απελευθερώσει κρατούμενους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.