Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(02/07/99, 1930 GMT)

Νέα προσπάθεια για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Βορειοϊρλανδικό
Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιρλανδίας έκαναν μία νέα πρόταση για να τερματισθεί το αδιέξοδο σχετικά με την διαδικασία αφοπλισμού του ΙΡΑ και να ανοίξει ο δρόμος για την δημιουργία ενός κοινού εκτελεστικού οργάνου. Σε δηλώσεις τους κατά την πέμπτη μέρα των εντατικών διαπραγματεύσεων στο Μπέλφαστ, οι κύριοι Μπλερ και Αχέρν είπαν ότι η σχετική πρόταση συμφωνίας έχει ήδη τεθεί υπ'όψιν όλων των πολιτικών ηγετών της Βορείου Ιρλανδίας.

Εκκληση για τον τερματισμό της βίας στο Κοσσυφοπέδιο
Οι ηγέτες των Αλβανών και των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου εξέδωσαν κοινή έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή. Τα Ηνωμένα Εθνη είπαν ότι οι δύο πλευρές έπρεπε να λάβουν μέτρα καθώς οι δυνατότητες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης να αποτρέψει τις βιαιοπραγίες, τους εμπρησμούς και τις λεηλασίες στο Κοσσυφοπέδιο είναι περιορισμένες.

Πενιχρή οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες στο Κοσσυφοπέδιο δίνουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ
H Eπιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες κατήγορησε τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ οτι ενώ ξόδευσαν δισεκατομμύρια δολλάρια βομβαρδίζοντας τη Γιουγκοσλαβία δεν παρέχουν αρκετή οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Ηγετικό στέλεχος της Επιτροπής δήλωσε οτι μόλις το ένα τρίτο των απαιτούμενων πόρων έχει προσφερθεί μέχρι στιγμής ενώ ο ίδιος επίσημος επιβεβαίωσε οτι 70,000 Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου έχουν εγκαταλείψει την επαρχία.

Διαβουλεύσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στο Βελιγράδι
Διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των σημαντικωτέρων κομμάτων πραγματοποιούνται στο Βελιγράδι γιά τον ανασχηματισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ ποικιλότροπες προκλήσεις έναντι του πολιτικού του κύρους αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ηδη ένας από τους σημαντικώτερους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, ο Βούκ Ντράσκοβιτς, απέρριψε πρόταση συμμετοχής του στην νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο κ. Ντράσκοβιτς συντάσσεται τώρα με τον φιλο-δυτικό πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος  έχει προτείνει την χαλάρωση των ομοσπονδιακών δεσμών μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Μάχες Τουρκικού στρατού και Πε-Κα-Κα
Χθές τη νύκτα , στην νοτιοανατολική Τουρκία, στρατιωτικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από μαχητικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον ανταρτών-υποστηρικτών του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν , ανταποδίδοντας πυρά των ανταρτών με στόχο φυλάκια του στρατού. Πρόκειται γιά την πρώτη περίπτωση ανταλλαγής πυρών μετά την καταδίκη σε θάνατο του Οτσαλάν την Τρίτη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.