Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(03/07/99, 1300GMT)

Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Βόρειο Ιρλανδία
Τα κόμματα της Βορείου Ιρλανδίας μελετούν την πρόταση των πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, για τον τερματισμό του αδιεξόδου σχετικά με την διαδικασία αφοπλισμού του ΙΡΑ και  την δημιουργία ενός κοινού εκτελεστικού οργάνου. Η πρόταση των κυρίων Μπλερ και Αχέρν προβλέπει την ολοκλήρωση της αποκέντρωσης των εξουσιών ως τις 18 Ιουλίου και την ολοκλήρωση του αφοπλισμού του ΙΡΑ ως τον Μάιο του 2000.

Νέες διαδηλώσεις κατά του Μιλόσεβιτς
Περί τα 5.000 άτομα συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Νόβι Σαντ, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούν τους Σέρβους και την Ουγγρική μειονότητα. Στελέχη της αντιπολίτευσης είπαν ότι επρόκειτο για την μεγαλύτερη διαδήλωση στο Νόβι Σαντ. 

Bίαια επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
Βρετανικά στρατεύματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο ανταποδίδοντας πυρά που δέχτηκαν, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Αλβανούς και τραυμάτισαν δύο άλλους. Οι βρετανοί στρατιώτες είχαν κληθεί να προστατεύσουν ομάδα περίπου 50 Σέρβων που ήταν τρομοκρατημένοι από τους εορτασμούς των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που τιμούσαν μιαν εθνική τους γιορτή.

Κουρδικές επιθέσεις για την καταδίκη Οτζαλάν
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων στην Τουρκία. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν σε Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες που ζητούν εκδίκηση για την καταδίκη του ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, σε θάνατο από τουρκικό δικαστήριο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.